Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с диференциала - Freelander
Свий
X
-
Така и аз също имах шум.Даже като хванех ръчната вибрираше.
После си помислих че е от висящите лагери. Питах един колега от форума ама той каза "сервиз" и цена на лагера само. После с малко зор махнах карданите и разглобих (извадих лагерите от тампоните) тези висяши лагери.
Купих си нови лагери за по 10 лв бройката. Карах 2-3 седмици само на предно. Шума така и не изчезна. Обаче ако карам по черно напълно изчезва. Сложих наново карданите и вибрациите в ръчната ги нямаше.
Шума си беше долу-горе същия. По черни пЪтища направо липсва. По принцип се появяваше след около 50км в час.
Не винаги шума е реално обясним. Затова не бързайте с разглобяване на дифове и разни там. Просто покарайте по черно и ако и там го има тогава. Аз си мисля че това е от задните гуми.Моите можеби са се спекли и затова шумят.Марката им е Good Year
Модел: Wrangler HP All Weather
Сезон: Всесезонни
Може само при мен да е така.
Мисля да си балансирам задните гуми и да ги сложа отпред,може да изчезне шума.
Може и от баланса да е. На служебната кола като смених гумите и другите джанти и се появи шум отзад.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-05-10, 14:45.
Коментар
-
До: Проблем с диференциала - Freelander
Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение...При мен се появява около 50-60 км/ч предимно по инерция, звучи като висящ лагер да е, но не е виене а по-скоро като боботене или вибрация някаква или резонас ?!?......."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
От: До: Проблем с диференциала - Freelander
Здравейте колеги, искам и аз да споделя проблемите с гадното виене на моят Фрилендър:
При мен на пръв поглед имах скъсан тампон на диференциала (централния). Той в дару кар е на сравнително ниска цена 39.78 (кат N: KHC 590070). Много се радвам, че нямам проблем със задните, които са на цена от 228лв.
След монтажа на новия тампон забелязахме, че виенето идва от единия висящ лагер. От мото-фое ми казаха цена 210лв. за 1 бр. За сега мисля да пробвам с висящ лагер от Форд, както беше казал колегата на 3 страница. Дано с това се оправи. Исках само да покажа как растът цените от май до август - 40лв.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар