Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подреждане на багажника на Land Rover за експедиции и по-дълги преходи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Легло в джипа

Да, това е правилното решение, те хората го измислили. От нас остава само да копираме
    Discovery I, 300 TDI

Коментар

От: Подреждане на багажника на Land Rover за експедиции и по-дълги преходи.

Някой има ли идея, как точно е направена тази рамка за спане. В товарния отсек ми е ясно, но как точно се захваща по-напред, над задния ред седалки?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:preparation%20002%20(Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:70.7 КБ
ID:5531503Натиснете снимката за да я уголемите

Име:preparation%20005%20(Medium).jpg
Размер:56.5 КБ
ID:5531504Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0394%20(Small).jpg
Размер:52.9 КБ
ID:5531502Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0342%20(Medium).jpg
Размер:80.7 КБ
ID:5531501
      Discovery I, 300 TDI

Коментар

При ръзгъването самото легло ляга върху седалките . Ако приемем че е на 3 части - първата в багажника лежи върху рамка , втората се подпира на седалките , а третата има едни въженца които се закачат на ръкохватките на тавана . Въпросните въжета се виждат на първа и втора снимка .

Коментар

Според мен не е така. Рамката е по-висока от нивото на сгънати седалки. На снимката ползвам сгънати седалки за основа, но са доста по-ниско.

Име:IMG_0007.jpg
Прегледи:1
Размер:109.5 КБ
ID:5531506
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Алекс, прави нещо подобно и си готов.

Име:P1262910.JPG
Размер:55.8 КБ
ID:5531511

Име:P1262908.JPG
Размер:57.4 КБ
ID:5531510
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Алекс, вземи си една покривна палатка, не се занимавай с глупости. Нали през прозорците ще се вижда, като заголиш я бедър, я дупе! А и ще се издушите в тази кола - спал съм и вътре в кола и в покривна палатка - разликата е огромна - повярвай ми.
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Имам едно питане. От къде си взимате тапицерията (мокета). Направих си един сандък, но това OSB не ми допада като цвят. Ходих до Аутотекстил (в двора на хотел Галант), но там нямат такъв цват като на диското... Само черно, сиво и едно което ми беше много тъмно кафяво. Знаете ли из софия нещо като за светлата тапицерия на Диско (бежаво). За да стане малко по-меко под мокета мисля да сложа подложка от ламинат Не направих чекмеджета нарочно(само по-тежко ще стане пък и по-ниско го направих - 27см, защото толкова премерих при сгънати седалки. За сметка на това направих горният капак на панти, но сега си търся заключващ механизъм, за да не дрънка капака

Купих 5бр летви от БауХаус за 25лв. Тръгнах да ги режа и зегето което е на 4-5г. издъхна ;( Купих си ново модерно с лазер, но нещо май малко крив тоз лазер.

Име:2014-01-13_14-03-39_215.jpg
Размер:78.2 КБ
ID:5554492
                Придоби някакъв такъв вид:

Име:2014-01-13_15-33-18_698.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5554493
                После реших че OSB-то което взех е малко тънко 9мм и където е частта за спане (горната) го подсилих с по още една летвичка

Име:2014-01-14_16-55-07_671.jpg
Размер:86.6 КБ
ID:5554494
                OSB-то леко криво.... но не намерих по право. 22лв със стандартните размери 2440х1220х9 (от което ми стигна за отвсякъде да тапицирам ковчега - даже ми остана едно парче)

Име:2014-01-14_17-24-08_741.jpg
Размер:88.3 КБ
ID:5554495

Ето това нещо(подложка за ламинат) мисля да хвана под мокета (ако си намеря с подходящ цвят)

Име:2014-01-14_17-37-27_341.jpg
Размер:81.3 КБ
ID:5554496

В крайна сметка излезе 25лв летвите, 22лв OSB-то, 5-6лв винтове, 5лв панти и сега евентуално + 25лв за тапицерия (16.50м2 ми казаха в магазина) .... и то тоз сандък към 70-80лв стигна. Дано върши работа.

Ако до Петък не си намеря, мисля да го направя светло сиво и да го кача в джипкаа да видя какво съм постигнал.

Интересува ме как го правите на легло при DIscovery 1. След като пусна седалките от вратата до края на сгъната седалка беше някъде към 1.3м , след като дръпна предните седалки и ги наклоня напред евеннтуално става към 1.7м. Разстоянието между седалките и сгънатата седалка с какво го преодолявате?
                LR Discovery 300Tdi 1996
                Subaru Outback 2.5 1998
                Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Въпреки, че нямам Land Rover в момента, тази тема ми харесва и затова искам да задам следния въпрос.
                  Имам хубав хладилник за джипа, за който искам да направя нещо такова. Идеята е да бъде на нещо като на основа с релси, за да може да се издърпва напред (извън багажника), да има заключване в двете крайни точни. Хладилника е 32 литра, като празен също е няколко килограма, казвам го за ориентир като тегло.

Разбира се има и готови решения, но те са ми финансово неефективни в момента.
                  Ако някой има идея за части откъде или още повече би могъл да се наеме да произведе това нещо - може да ми пише на лично или да звънне.

Коментар

Трябват ти релси за чекмеджета "Heavy duty". Имат големи ходове и товароносимост около 30 кг. Лагеруват на истински сачми и определено стават за целта ти.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Трябват ти релси за чекмеджета "Heavy duty". Имат големи ходове и товароносимост около 30 кг. Лагеруват на истински сачми и определено стават за целта ти.
                      Чудесно! Къде да ги намеря?

Коментар

Намерих такива в Бриколаж, но беше преди доста време. Използвам ги за тежки чекмеджета с инструменти и до момента не са дали фира, въпреки всичкия системен тормоз, на който ги подлагам. Представляват нещо като телескоп от 2мм поцинкована ламарина. Имат фиксация в двата края. Нямат прилика с масовите хилави плъзгачи. Доста по-скъпи са, но се преживява.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Все още ги има в Бриколаж,дават им 30 кг. и цената беше нещоколо тази цифра.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Благодарение на Пепи Петракиев, който ме захрани с информация по въпроса се спрях на тези водачи, надявам се, че ще свършат работа:
                            http://kolosbg.com/prod.php?id=1018

Дават им 45кг товароносимост, мисля, че това ще е достатъчно.
                            Оттук насетне задачата е:
                            Търся човек, желателно в/около София, който срещу пари грамотно би изработил нещо такова:
                            https://www.youtube.com/watch?v=wzZdhmIrK4E
                            https://www.youtube.com/watch?v=CLjMwhwP3S0

Така, че крайният резултат да е нещо такова:
                            https://www.youtube.com/watch?v=8lMymlLZAHU

Не държа точно на такова заключване, но трябва да има заключване в двете крайни точки.

Та... Някой?

Коментар

Колко ти е спешно?
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                                Колко ти е спешно?
                                Тебе ще те чакам, но ще е супер ако влезем в следващите 2 седмици.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X