Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подреждане на багажника на Land Rover за експедиции и по-дълги преходи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подреждане на багажника на Land Rover за експедиции и по-дълги преходи.

След като ми изтекоха очите по темата за пътуването до Аляска, предлагам да споделите идеи как сте решили проблема с подреждане на оборудването в багажника (инструменти, лопати и т.н.) А ако някой знае такива кутии къде се продават ще съм му благодарен ( в Бриколаж и Практикер ги няма-проверено).

LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

До: Подреждане на багажника

И аз обикалям по магазините за домашни потреби. Там се намират от време на време такива кутии.
    Имам един познат с такъв магазин и му бях заръчал да потърси по складовете такива(или подобни) с капаци.

Коментар

E точно такива няма никъде до сега, но аз си намерих в Бриколаж, такива, които ме устройват. Едните са съндъци за инструменти, а другите са прозрачни съндъци, незнам дали още ги има, та става... Тези за инструментите са по-добри и съответно по-скъпи...

Коментар

В Метро има няколко големини, с капаци и май 2 колелца за по-лесно изтегляне,но са без вътрешни разпределители. За инструменти има отделно.
        sigpic

Коментар

Да де, тея с колелцата, те пак са за "инструменти", аз обаче имам един модел по-голям от тези с колелцата, без колелца. И прозрачните имат колелца. Нямат вътрешни отделения да. Инак за унструментите имам едно по-малко, гюлето, но то не е адекватно вече, тежи повече и от гюле, направо не е реално

Коментар

В МЕТРО има кутии няколко размера. Идеално се събират в багажника на Диското, много събират, леки са, стават за маса и за сядане /аз - 100-105кг./ Случвало се е да им чупя капаците, но само по периферията и на неравен терен.

Коментар

Преди няколко няклко години,още имах Крайслера ми писна да мъкна разни плодови касетки ,торби и други такива.Отидох в магазин за 1 лев и си купих най - големия размер кутии с капаци,сега ги виждам и в "Кауфланд".Накупих си и посуда,пластмасова и метална от всякакъв вид.Сега всичко е разпределено в кутиите и ,като тръгна на излет при нужда взимам тази кутия която ми трябва.Иначе за "Крайслера" бях си направил един шкаф от ПДЧ,беше ми омръзнало всичко да ходи отзад накъдето си иска.Вършеше чудесна работа.Вратичката се отваряше напред и надолу и вътре отделния.Помпа,триъгалник,аптечки ,но всичко се вижда и веднага го вадиш.
              Ето това отстрани ми беше харесало от този Дефендър,темата е на Targa.Мастото за джека,чекмеджета,място за лопати и други.Всичко отвън и под ръка по всяко време.
              Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 08-05-09, 09:43.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

много евтино и ефикасно хрумване, направих си плот от водоустойчив шпертплат 18 мм и го сложих върху двете задни странични седалки, отгоре слагам по-лек багаж (но е доста здрав и спокойно могат да се слагат и по - тежки неща) и го връзвам с колани или ластици. Заедно с изрязването ми излезе 26 лв., сега съм го дал на тапицер да ми го тапицира с изкуствена кожа, че иначе е хлъзгав. Ето и снимки

п.п. някой виждал ли е някъде да се продават мрежи за товар (cargo net), искам да си сложа такава за товарното помещение да не пада багажа по задните пътници (нищо че е вързан с колани)

п.п. естествено хрумването е заимствано от страхотното невероятното "Аляска Discovery"
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-05-09, 20:33.
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

И аз от доста време се ослушвам да си направя нещо подобно, ама... Засега мисля нещо подобно на това, което е направил alexstoilov, обаче на две нива. Относно кутиите съм се отказал да намеря нещо, което да пасва добре в багажника и да събира всичко необходимо, затова смятам да си направя сам такива. С малко повече играчка може да се направят да следват извивките на багажника, а отгоре пак да си остане равен "под" върху който да се нарежда още багаж.

Иначе засега в извънредни ситуации се справям така (+ трима души в колата )

A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                    ..., направих си плот от водоустойчив шпертплат 18 мм и го сложих върху двете задни странични седалки, отгоре слагам по-лек багаж ..
                    И аз мисля за нещо такова, но кучето ще трябва да се навре под шпертплата.
                    По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
                      След като ми изтекоха очите по темата за пътуването до Аляска, предлагам да споделите идеи как сте решили проблема с подреждане на оборудването в багажника (инструменти, лопати и т.н.) А ако някой знае такива кутии къде се продават ще съм му благодарен ( в Бриколаж и Практикер ги няма-проверено).
                      Ето на какво попаднах в подфорума за ATV
                      Вчера, 17:27
                      Deyan108
                      Утвърден участник
                      Дата на включване: Aug 2007
                      Публикации: 79
                      Точки (при гласуване): 2

Намерих работни куфари, идеални за нашите атв-та
                      Колеги продължавам със споделянето на опит

Пиша го това, защото много нанагорно ми се видя да купувам оригинални куфари за атв-то, егати няколко стотин лева да дам за един куфар... няма как да стане.

Та се разтърсих и намерих много готини пластмасови (и метални има) куфари за инструменти. Всякакви размери има, от малки до огромни. Под огромни рабирайте колкото човек да се побере. Цени от под сто до към 170 лв. - за мен много по-поносимо от оригиналните за атв, а пък вършат същата работа (е нямат облегалки де).

toolteam.eu е сайта им.

Не искам да звуча рекламно, нямам нищо общо с този магазин, ама с много добро впечатление останах, какво да направя.

Ето и линкче http://toolteam.eu/index.php?option=...emid=0&lang=en
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Мдаа, тия HDP изглеждат прилично, но да не бяха метални. Ще дойдат тежички. Въпреки това ще ги преслушам утре и ще докладвам
                        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

За сега съм се спрял на инструменталните кутии които продават в Мр.Бриколаж и Практикер. Има различни размери заключване на капака ,леки са и побират много ,имат дръжка за пренасяне. Размера на който съм се спрял като цена е 40-42лв. В капака има ниши за болчета и други дреболии които все ще потрябват при експедиция.
                          Тук видях снимки на дискавари пълно до тавана. Много се накефих понеже знам какво е. Лятно време за седмица излизам на експедиция в гората и знам какво е. Първата ми ескпедиция бе със Самурай,2 човека +багаж. Ами ефекта бе препълнен Самурай и много неща които не можахме да вземем. Следващата година реших ,че ще бъда с нещо по голямо за да пътувам спокойно ама сметките ми излязоха криви. Дългия Патрул с който бях пак бе препълнен до горе и пак имаше изоставена екипировка. Миналото лято пак имах авантюра с Дискавари и знам как всяка сутрин се подреждат отново и отново нещата. Пласмасовите кутии облегчават подреждането.
                          Имах идеи да взимам алуминиеви каси ама за сега съм си решил проблема.
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от banjo; 09-05-09, 00:37.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Такива мрежи откъде могат да се купят?
                            Прикачени файлове
                            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
                              Мдаа, тия HDP изглеждат прилично, но да не бяха метални. Ще дойдат тежички. Въпреки това ще ги преслушам утре и ще докладвам
                              Има и пластмасови http://toolteam.eu/index.php?option=...emid=0&lang=en . Кеф ти Дискавъри,кеф ти Експлорър
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X