Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подреждане на багажника на Land Rover за експедиции и по-дълги преходи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиционен Ленд Роувър

Пепи, аз взех подобни от Бриколаж, но преди около година.
    Тогава имаха варианти с една ролка, с две ролки и само на плъзгачи
    като тези, които си показал.
    Имай предвид, че посочените от теб нямат голяма товароносимост,
    за сметка на изнасянето.
    Моделите с две ролки(лагери) имат най-голяма товароносимост,
    но изискват най-голямо странично разстояние.
    Дано съм бил полезен.
    Поздрави
    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

В началото и аз мислех да правя чекмеджета,но се отказах.При положение,че над конструкцията стоят два подвижни куфара,които не е никакъв проблем да се свалят,не виджам смисъл от чекмеджета.А самите чекмеджета трябва да са от по-дебел от 10 мм материал и да имат здраво дъно,което допълнително утежнява и намаля обема за ползване.Също така горната част на конструкцията трябва да е здраво хваната за да държи чекмеджетата когато са издърпани.При моя вариант съм хванал (на снимката не е напраавено) плоскостта с ластици в 4-те хълки и цялата конструкция не помръдва,много е елементарна и лесна за сваляне при необходимост.Ако няма да слагаш застопорен хладилник,помисли дали ще имаш нужда от чекмеджета.Сега се чудя как да използвам празното пространство над оригиналните чекмеджета,тоест на най-задните прозорци.Там мога да слагам леки неща,като спални чували,но трябва да ги застопоря с нещо.Най-добре би било с cargo net,но къде да я хвана?Дайте идеи!
      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от PETER PETRAKIEV Преглед на мнение
        ....... някой да знае, от къде може да се купят такива "релси" за чекмеджетата.

[ATTACH=CONFIG]307668[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]307669[/ATTACH]
        В блока в който живея (Люлин, 343) има магазин за мебелен обков и има точно такива релси (познай защо съм ги забелязал ). Кажи, някакви параметри и ако искаш мога да погледна за цената да ти я кажа.
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

*Пепи, ако искаш такива водачи, може и на мен да ми пуснеш л.с. с параметри. Ще проверя, а ползвам и отстъпка като набеден мебелист.

*Алекс, относно закрепването на леки предмети до задните джамове, продават едни ластични мрежи с пластмасови куки. Ластикът е кръгъл и малко по-тънък от тези за багажник. Но пък е по-еластичен. Може и да се оплете като мрежа, ако се намери подходящ матРЯл. Става и с широк тапицерски ластик на 2 места. Просто трябва да си измислиш захвати. Влез в един магазин за крепежи, почеши се и ........... тя мухата сама ще излезе.
          ПП Удачни са и крепежите за изпускателната система на Лада. Аз с такива съм закрепил джека, но малко по-здрави ръце иска.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Точно такава мрежа с пластмасови куки имам,но не знам къде да я хвана.Влизах и в железарски магазин,единствено ми привлече погледа едни кукички,които от едната страна са с ухо,а от другата се навиват,като видии.Но не знам колко са здрави пластмасите около прозорците.
            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от PETER PETRAKIEV Преглед на мнение
              ....... някой да знае, от къде може да се купят такива "релси" за чекмеджетата.

[ATTACH=CONFIG]307668[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]307669[/ATTACH]
              Пепи, знам точното място, на Хладилника в София има един специализиран магазни, само въпросните релси са поне 30 вида като материал и изработка и поне 10 като дължина. Ще те заведа като дойде момента да купуваш.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Щом ги има, лесно тогава, като дойде момента ще вземем,
                ....... сега съм хванал една друга работа, като стане/свърши/върна се, ше` се обадим.
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Пепи , звънни , като си в Пазарджик , да те водя в специализиран склад за дърводелци . 888010718
                  TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                    ....................Но не знам колко са здрави пластмасите около прозорците.
                    Решението е дюбели за кухини. Има такива на фишер, които са със шпилка. Захващат плоскостта от двете страни. Много здраво и сигурно е. Можеш да изкъртиш целия панел и няма да поддадат.
                    http://www.kirov.net/?cid=947 - този първия от линка.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

А аз имам и по-хитър инструмент.
                      Нит-гайка. Като поп-нит, ама е с вътрешна метрична резба.
                      Имам машинка за нитоване от М3 до М6 - е нема такъв кеф. Точно за крепежи по ламарините на врати, багажници и други.
                      Става супер здраво и пада заедно с вратата. Все едно си заварил гайка от вътрешната страна на ламарината.
                      Мога да услужа. Корумпирам се лесно. Служебна е.
                      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

От: Система за багаж при Дискавъри - за експедиции и по-дълги преходи.

След двуседмично търсене на решение,как да използвам пространството до задните прозорци и след пробване на различни куки, планки, дюбели и други крепежни елементи, днес съвсем случайно намерих перфектното решение на цена от 4 лв.
                        Сори за лошата снимка, но се вижда за какво става въпрос.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:16032011377.jpg
Прегледи:1
Размер:119.6 КБ
ID:5261369
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-03-11, 13:13.
                        Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                          А аз имам и по-хитър инструмент.
                          Нит-гайка. Като поп-нит, ама е с вътрешна метрична резба.
                          Имам машинка за нитоване от М3 до М6 - е нема такъв кеф. Точно за крепежи по ламарините на врати, багажници и други.
                          Става супер здраво и пада заедно с вратата. Все едно си заварил гайка от вътрешната страна на ламарината.
                          Мога да услужа. Корумпирам се лесно. Служебна е.
                          Колега, може ли по-подробна информация как действа тази система? Мерси.

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                            След двуседмично търсене на решение,как да използвам пространството до задните прозорци и след пробване на различни куки, планки, дюбели и други крепежни елементи, днес съвсем случайно намерих перфектното решение на цена от 4 лв.
                            Сори за лошата снимка, но се вижда за какво става въпрос.

[ATTACH]310999[/ATTACH]
                            Точно за тая мрежа говорех. И аз имам същата. Гласях я за жабка, но се отказах.

Коментар

Не бях попадал на такъв малък размер до сега.Иначе аз имам една черна,само че е 120см на 150 см,нея ще я ползвам като направя експедиционния багажник.С това се изчерпвам по тази тема
                              Последно редактирано от zzlatev; 17-03-11, 07:41.
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

От: Подреждане на багажника на Land Rover за експедиции и по-дълги преходи.

Това са кутиите за,които споменах.
                                По 75 литра са.Може да се хване по още една над тези,но засега хващам багажа. Много са удобни и могат да се ползват и за масички,поне така ги ползват колегите от чуждите форуми.Само дето техните куфари нямат нищо общо с тия,но и цените също нямат нищо общо.
                                Нашите са на 26 лв. бройката и вършат чудесна работа.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21032011378.jpg
Прегледи:1
Размер:135.8 КБ
ID:5262159
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-03-11, 15:21.
                                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X