Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

И според мен губиш налягане при загрял мотор трябва да са корави, поне при мен е така
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-12-09, 19:33.
    [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Започвам да отговарям по ред и после ще напиша днешните резултати от прегледа.
      Чип няма колата, със заводския софтуер си е.
      За налягането в системата, като казвам меки са маркучите имам в предвид, че не са като камък ... твърдите като камък маркучи са признак за проблем с главата.
      Ако е капачката на разширителния съд, то тогава няма налягане в системата и когато стигне 100градуса водата просто ще заври и ще избие.
      Днеска какво е направено - водната помпа е проверена с метална турбинка е, между кондензера на климатика и водния радиатор е било идеално чисто. Водния радиатор е промит, но си е бил идеално чист.
      Направили са тест по изкачванто към Драгалевци...колата е стигнала до червения сектор и лампата е светнала за момент. Спрели са веднага и са установили, че маркучите и двигателя не са горещи като за прегрял мотор...т.е. спокойно са си хващали маркучите на радиатора и самия радиатор с гола ръка...Двигателя също е бил топъл, но не и прегрял да не може да го пипне човек. Виското не се е било включило. Т.е. от цялата работа излиза, че двигателя изобщо не е бил толкова загрял колкото е показвала стрелката на таблото вътре. От цялата работа излиза, че най-вероятно стрелката не показва вярно температурата. Днес ще сменят датчика, който дава данни за температурата на стрелката на таблото и пак ще тестват колата на същото място. Довечера се надявам да имам резултатите.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-02-09, 13:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Joro_Paveto Преглед на мнение
        Започвам да отговарям по ред и после ще напиша днешните резултати от прегледа.
        Чип няма колата, със заводския софтуер си е.
        За налягането в системата, като казвам меки са маркучите имам в предвид, че не са като камък ... твърдите като камък маркучи са признак за проблем с главата.
        Ако е капачката на разширителния съд, то тогава няма налягане в системата и когато стигне 100градуса водата просто ще заври и ще избие.
        Днеска какво е направено - водната помпа е проверена с метална турбинка е, между кондензера на климатика и водния радиатор е било идеално чисто. Водния радиатор е промит, но си е бил идеално чист.
        Направили са тест по изкачванто към Драгалевци...колата е стигнала до червения сектор и лампата е светнала за момент. Спрели са веднага и са установили, че маркучите и двигателя не са горещи като за прегрял мотор...т.е. спокойно са си хващали маркучите на радиатора и самия радиатор с гола ръка...Двигателя също е бил топъл, но не и прегрял да не може да го пипне човек. Виското не се е било включило. Т.е. от цялата работа излиза, че двигателя изобщо не е бил толкова загрял колкото е показвала стрелката на таблото вътре. От цялата работа излиза, че най-вероятно стрелката не показва вярно температурата. Днес ще сменят датчика, който дава данни за температурата на стрелката на таблото и пак ще тестват колата на същото място. Довечера се надявам да имам резултатите.
        Това е най - доброто решение на твоите притеснения . И най евтиното , така че си е успех . Браво !

Коментар

Проблема за мен е, че няма добра маса от акумолатора до купето и до двигателя, това става при такива случай.
          Последно редактирано от Явор Георгиев; 10-02-09, 21:36.

Коментар

Така днес е бил поредния ден на тежка борба с Range-a...какво се оказа, не е бил датчика...оказало, че на второ чете и сваляне на водния радиатор той е бил почти запушен отвътре...направили са проба да го изчистят и в крайна сметка ренджа е с чисто нов радиатор.
            Но за съжаление не знам дали все още загрява, веднага щом разбера ще пиша.

Коментар

Колега ако надува маркучите връща компресия в охладителната система, заминала е гарнитурата на главата.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-02-09, 07:04.
              AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

За съжаление и с новия радиатор...резултатът нищо друго освен загряване. Абсолютно никаква промяна. Утре ще мерим температурата на двигателя и датчика за таблото.

Коментар

Днеска лично направих няколко теста на машината. С мултицет замерих температурите на главата, блока и на охладителната течност при отворен термостат. Така резултатите:
                  При неотворил термостат:
                  На таблото стрелката показваше нормална работна температура. Главата беше 70-74 градуса, охладителната течност беше 56-60 градуса, предната част на главата до термостата също беше 70 градуса. Блока 70-75 градуса, при едната от тапите. Отворих капачката на маслото и опрях уреда до вала 73 градуса.
                  После покарахме колата из квартала на ниски обороти, след 10мин въртене пак измерихме температурата, термостата беше отворил, а стрелката на таблото показваше нормална работна температура.
                  Главата беше 84-86 градуса, вала беше 85 градуса, предната част на главата 86-87 градуса, охладителната течност 73 градуса.
                  Тругнахме към Витоша и по бул. България към Боята стрелката влезна във следващия сектор след вертикалното си положение, вднага спряхме, но докато излезна стрелката си падна пак на нормално положение, без да сме гасили колата. Все пак замерих температурите - бяха същите като след обиколката в квартал.
                  Тръгнахме нагоре към Златните мостове. Колата започна да загрява, вкарахме я на 2-ра предавка на 3200-3600 оборота, колата загря до малката чертичка след вертикалата и дълго време стоя там или ту мръдваше към последната дълга бяла чертичка, но отклонението едва се забелязваше и се връщаше пак на късата бяла. Така карахме около километър, но после направихме друго - в момента в който включихме 4-та предавка и оборотите паднаха на 1500, след 200-300м колата загря до червеното. Спряхме и оставихме двигателя да работи...но докато отворя врата и тръгна да слизам, стрелката се върна на нормална работна температура като правеше едно странни движение наляво-надясно и се кротна във вертикално положение...просто ей така за около 3-5сек...ШОК и Ужас...все пак излезнах, изгасихме колата и на момента пъхнах жичката за температурата в капака на клапаните и я допрях до вала температурата беше 94 градуса. На главата беше 92-94 градуса при термостата. Блока беше 92-93 градуса при една от тапите. А температурата на охладителната течност беше 80-82градуса.
                  Пак загряхме колата до червено и този път като спряхме, продължихме да подаваме газ...обаче стрелката пак 5 секунди след спирането вече беше във вертикално положение.
                  Няма твърди маркучи, спокойно отварям капачката на разширителния съд...сложих си ръката на главата, на капака на клапаните, на всмукателния колектор и можех да си оставя там ръката 2-3 сек преди да започне да ми пари...това за мен не е прегрял двигател...
                  Остава само и единствено тъпия датчик да се ебава при определена температура на двигателя или да се е бъгнало таблото.
                  Загрява само и единствено на баир, когато се кара на ниски обороти...бяхме в задръстване нищо стрелката е като закована...стояхме 10 мин в задръстването ,карайки на първа и нищо...На дълъг път при 120-130 нищо стрелката е като закована.
                  Накрая качихме предницата на една купичина пръст, все едно имитирахме изкачване и газ на ниски, на високи обороти...стрелката не помръдна от вертиланото положение.
                  А кажете ми каква е тая мистерия...щот ако се окаже, че не е и от датчика даващ сигнал на таблото...вече май само тротил ще е решението...

Коментар

Нелинейна характеристика на датчика или указателя на таблото ....вероятно по ЕГН
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дааа,
                      Мистерията продължава. Моята също. Чудя се, ако го вкарам при Мото Пфойците, само да му поставят диагноза, дали няма да е най-добре?!?
                      Посъветвайте НИ за спец по РР38-охладителни болежки

Коментар

Като най-лесно (може и само временно) решение виждам да се постави втори датчик за температурата (има такива обсъждани вече), който да показва върху собствен дисплей.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                          Като най-лесно (може и само временно) решение виждам да се постави втори датчик за температурата (има такива обсъждани вече), който да показва върху собствен дисплей.
                          Това го направи и стига се къпа в проблеми .
                          Колата ти не загрява , но докато се убедиш си внимавай .
                          Дублирай датчика и си гледай кефа !

Коментар

Аз ако съм на теб, ще дам динамото на профилактика, и ще си почистя масите от акумолатора до купето и двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                              Дааам нещо подобно ще се направи. Но искам да знам откъде идва проблема таблото или датчика...та няма да мирясам докато не разбера, а после ще му измислим и решение.

Коментар

Според мен може и виското да прави проблем, също така дизел загрява по баир от лоша центровка, ако е направен да пали пък да нема мощност като види баир, така ще да е. Виското мисля има заключване и може да се тества. А за центровката си требе дизелджия, има един такъв до Ловеч в едно село Орешак мисля беше. За София съм чувал добри отзиви за Супер Дизел но не съм ги пробвал лично. И при мен се е дигала температурата на едно деление над средата, но като се има предвид натоварването в момента (дърпане на друг джип на бавни) според мен е нормално. Преди да го купя ми казаха че този мотор си изска изрядна охладителна система. Успех и чакаме резултати.
                                Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X