Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Здравейте и от мен.
    Моят РР 2.5 TDS ги върши същите магарии и то от скоро, но аз се съмнявам от това, че свалях таблото да сменям изгорели крушки и няма хубав контакт някаде.
    Двенеща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен

Коментар

Колеги, явно е, че след толкова писания в тази идруги такива теми за загряване на джипките ни не можем да дадем еднозначен отговор на въпроса "ЗАЩО", но ще се опитам и аз да порасъждавам по темата, защото и моето джоганче "загрява"??? на баир . Писал съм вече по темата и разсъждавахме заедно дори и за отношението на броят на лопатките на водната помпа за загряването, ама след като виждам, че всички правим само догатки (няма как да бъде другояче само от монитора и клавиатурата) запроблема да дам още храна за размислите ни:
      Та след като изпосмених всичко (термостат-2бр., водна помпа, антифриз, чистене на радиатор (вън и вътре), пуснати в нови връзки маса (акумулатор-купе и акумулатор -двигател) и пак стрелката ми играе кючек на таблото на баир на магистралата след чесане по кратуната с омаслени ръце пред отворения капак на Рейнджа и опит да си обтегна още и още пистовия ремък, въртящ алтернатора, водната помпа и в паразитни шайби се замислям ....ДАЛИ? На Рейнджа П38 обтягането на въпросния ремък става автоматично от една планка, на която е закачена паразитна ролка и която планка се обтяга автоматично от една джиджавка като амортисьорче. След няколко удара на омазнените ръце по блока и много голямо желания за ..майка му го свалих и установих, че се е надървило яко(както трябва според мен, за да обтяга ремъка), ама...знам ли. Започвам да си мисля, че при големи обороти и /или натоварване на двигателя това чудо, ако е вече сбогом може да изпуска от якостта си и да охлабва ремъка, а той да превърта и да не върти както трябва помпата. На тази мисъл ме навежда и чат пат(в годината 2-3 пъти) показващия се на таблото ми надпис "ALTERNATOR FAULT", който след като загася и запаля отново изчезва! А как мислите, а???
      Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
      Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

Коментар

От: Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Въпросното амотисьорче играе ролята на успокоител на ремъка.
        По спомен, реагираше на постепенно продължително натоварване
        в посока "разпъване" и рязко в посока "свиване", та сигурен ли, че се е "удървило"?
        Това за грешката на алтернатора и при мен го правеше по същия начин,оказаха се четки,
        та след като си свалил ремъка я свали и алтернатора и виж състоянието на четките.
        Четките са в едно с релерегуратора, ако са заминали, аз си закупих нови по съвет на
        дядо Владо от Франсизкуп България(потъси ги в Гугъл) за 11лв.
        По тяхна номенклатура моделчето се води М511.
        Ако ги смениш, замери с качествен мултицет какво напрежение дава алтернатора,
        в никакъв случей не трябва да надхвърля 14,5А, защото ще изгори ВеСМ-а !!!(това го знам от mumbler)
        А ако все пак мислиш, че заминал и амортисьора по последни данни в Дару беше около 90лв.
        Успех и поздрави
        Последно редактирано от valdivladi; 26-07-10, 12:55. Причина: Допълнение
        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от sempetrovi Преглед на мнение
          Започвам да си мисля, че при големи обороти и /или натоварване на двигателя това чудо, ако е вече сбогом може да изпуска от якостта си и да охлабва ремъка, а той да превърта и да не върти както трябва помпата. На тази мисъл ме навежда и чат пат(в годината 2-3 пъти) показващия се на таблото ми надпис "ALTERNATOR FAULT", който след като загася и запаля отново изчезва! А как мислите, а???
          Интересна идея даваш. При мен като изпише "ALTERNATOR FAULT" имам едно чукче под ръка, удрям проблема, той се връща в нормално положение и продължавам.
          Така и не съм стигнал до ремонта на главата още та да кажа има ли промяна. Ще пробвам да сменя амортисьорчето, че да видим.
          Range Rover P38 2.5DT
          Audi A4 1.8T quattro
          [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Колеги, проблемът ми със загряването ми се реши!!! Разглобиха ми радиатора, изчистиха го, след това аз му налях 2 литра кослол разтръсках го 3-4 минути нагоре-надолу, излях една гняс белезникава, измих го отвътре обилно с вода и го монтирах. Даже си разкарах ел.перката и си върнах вискосъединителя. Стрелката на температурата не помръдна София-Казанлък-София.
            Айде със здраве!

Коментар

Не е ли "кислол", продават го по магазините за битова химия, мисля че е на базата на солна киселина.
              Според мен доста драстична мярка, гняста сигурно е разтворения варовик, но там където не е имало варовикови отлагания киселината е контактувала директно с метала и лекичко го е разяла, т.е. изтънила.
              Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Да де, моя грешка ...от бързината на писане. КИСЛОЛ е правилното наименование. Да може би е кактоказваш, ама колата ми не загрява, нали и не изпуска от никъде течност. Освен това не съм й дал възможност за дълга химична реакция - 2-3 минути само, колко ще разяде от метала - микрони, още повече, че е покрит с калциеви налепи и отлагания?!? Всичко си е наред вече с охлаждането - засега...до следващия път.

Коментар

При мен загрява когато е пуснат климатроника и външна температура над 28 - 30 градуса. През останалото време е 6.
                  Преди съм пробвал с течност за почистване на охладителната система на стария ГОЛФ и почна да тече като лейка от всякъде. Та ме е страх да ползвам такива продукти като кислол.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-08-10, 21:08. Причина: Шрифт
                  Двенеща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен

Коментар

Първоначално публикуван от topala_75 Преглед на мнение
                    При мен загрява когато е пуснат климатроника и външна температура над 28 - 30 градуса. През останалото време е 6.
                    Преди съм пробвал с течност за почистване на охладителната система на стария ГОЛФ и почна да тече като лейка от всякъде. Та ме е страх да ползвам такива продукти като кислол.
                    Е да де, да. И при мен беше точно така - само на баир с включен климатик...Това е проблема, повярвай. И аз не мислех, че е така, ама на, това е! Сваляй радиартора - елементарно е упражнението, вадиш 70-80 лв за майстор да го почистои механично ...и си готов, изпитано е вече!!! Не се плаши. А кислол като не искаш не слагай, аз за мое успокоение го направих. Айде, със здраве.

Коментар

• От: До: Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Аз прочистих цялата система, дадох радиатора за проверка, смених виско, помпа, термостат, ролки ремъци, к'вото можеше да се смени съм го сменил. Сега е чак чакмак чакатмак, даже пълних климатика при Владо, ама не тръгна и я иставих 2 дена в Мото Фое, там дооправиха проблемите с кабелите, защото някой беше правил свободни съчинения по колата, сега е пушка, само се чудя къде да си направя един експедиционен багажник но това за друга тема.
                      Така че сменяйте и не се плашете иска потдръжка колата, не знаете този преди Вас к'во е правил, така че Вие почнете с всичко, няма логика да качва градуси и да няма проблем някъде, аз като свалих водната помпа беше жив зян горката, виското след като сложих новото разбрах че старото се е въртяло колко за бог да прости.
                      А и още нещо, Мото Фое са почнали да внасят части от Англия директно и са им паднали цените с 35% а за стари коли като наще имаме още 10 % отстъпка...така че проверявайте цените за справка и там.
                      Поздрави аз пала към Каваците
                      Последно редактирано от Miaran; 09-08-10, 09:07. Причина: грешки
                      RR P38
                      LZ3XA

Коментар

• От: Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Да не пускам нова тема реших да пиша тук.
                        От два дена ме мъчи кофти проблем :
                        спука се пластмасовия корпус на радиатора на охл. система.
                        И имам няколко въпроса:
                        Тъй като пукнатината е дълга около 4 см. може ли да се залепи?
                        Ако може, то с какво да я залепя?(течен метал, например)
                        Този, пластмасовия корпус на радиатора, може ли да се отделя от питата?
                        Ако може, как става?
                        За съжаление снимки на пукнатината не мога да кача, защото съм в провинцията и ползвам
                        нек'ъв ужасен мобилен интернет....
                        Много ще се радвам на бърз отговор
                        Поздрави
                        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                          Да не пускам нова тема реших да пиша тук.
                          спука се пластмасовия корпус на радиатора на охл. система.
                          И имам няколко въпроса:
                          Тъй като пукнатината е дълга около 4 см. може ли да се залепи?
                          Не ,
                          Ако може, то с какво да я залепя?(течен метал, например)
                          С нищо ,
                          Този, пластмасовия корпус на радиатора, може ли да се отделя от питата?
                          ДА, прави се нов алуминиев корпус
                          Ако може, как става?
                          Свържи се с Митко на ул. Обикална до пицария Фантазия в Овча Купел 2, тел.0888 840233

За съжаление снимки на пукнатината не мога да кача, защото съм в провинцията и ползвам
                          нек'ъв ужасен мобилен интернет....
                          Много ще се радвам на бърз отговор
                          Поздрави
                          Дано се оправиш без много пари,
                          Three witches watch three Swatch watches.
                          Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Благодаря колега,
                            мен ме интересуваше дали мога да го залепя,
                            за да мога временно да си разреша проблема докато се
                            прибера в София.
                            А щом се разглабя, значи има шанс като се прибера да се
                            опитам да го залепя, пък, ако не стане здраве да е,
                            ще говоря с този Митко....
                            Поздрави
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                              ...
                              спука се пластмасовия корпус на радиатора на охл. система...
                              А от какво се спука?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                А от какво се спука?
                                Нямам идея
                                Джипката не е "напъвана" и "тормозена".
                                Самата пукантина ми прилича като от умора на материала....все пак тези неща не са вечни, колата си е на почти 15 години..
                                Макар сега, като отново чета въпросът ти, се замислям:
                                - Дали нещо методично не е работило както трябва в охладителната с-ма ?
                                - Не е имало индикация на таблото за прегряване, а подобна пукнатина говори за системно греене.(или разширение и свиване - поне според мен, де),
                                но тогава не би ли трябвало подобно налягане да се поеме от клапана на капачката?
                                Нещо много станаха въпросите, които давам като отговор на поставения въпрос или
                                повече ми дойдоха бирите
                                Както и да е, въпреки съвета на колегата sergej, където е пуканината
                                хубаво го омазах с течен метал и като изсъхне, ще направя едно пробно кръгче пък да видим.
                                Поздрави и лека
                                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X