Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Range Rover P38 2.5TDS загрява при изкачване

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
    ...
    Не е имало индикация на таблото за прегряване, а подобна пукнатина говори за системно греене...
    Поздрави и лека
    Виждал съм спукани маркучи вследствие на "надуване" на системата с изгорели газове, та затова попитах. Но е свързано с прегряване, изхвърляне на водата, надуване на маркучите и др. такива "ексцесии".
    При теб явно ги няма, и на радиатора му е "дошло времето". Според мен обаче, с лепенето на пластмасовото казанче много рискуваш.
    Поздрави и на теб!

Коментар

Здравей valdivladi.Точно това с ТЕЧНИЯТ МЕТАЛ ще ти свърши работа,защото е изпитано......почистваш мястото с кореселин, за да се обезмасли, надраскваш мястото с по - едра шкурка пак измиваш.Друг метод със флекс да направиш лек канал пак миеш.Като аз бях охлабил капачката на казанчето малко за да не надува системата и следиш темп.Нали знаеш,че системата е 1 бар.та ако няма проблем при отвита капачка така се прибирай.Ако ли не я завий.Успех, дано не съм закъснял с писането.По-горе не забелязах,че си намазал с метала, но аз така изкарах 6 м...и после втора ръка.
      Последно редактирано от Асен Савов-bebo2973; 10-08-10, 17:39. Причина: допълнение
      Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
      GSM-0878722322

Коментар

• valdivladi ако с лепенето нищо не стане мога да ти дам магазин в английския и-бей. Декември купих чисто нов радиатор за 370 лв.
        Дойде за седмица в офиса направо.
        Успех.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-08-10, 16:51.
        Range Rover P38 2.5DT
        Audi A4 1.8T quattro
        [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Колега fishermen направо го давай,
          защото ефекта от лепенето бе нулев....
          Благодаря предварително.
          Поздрави

п.п. От падок се връзва на 400лв. без доставката,
          така че ще е хубаво да го има като информация и за другите колеги.
          Последно редактирано от valdivladi; 11-08-10, 21:18. Причина: Допълнение
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Това е линка http://stores.ebay.com/Discount-Cooling?_rdc=1
            А това им е мейла: autokool@btconnect.com - ако случайно не можеш да отвориш страницата.
            autokool е името на магазина им в и-бей.
            Между другото видях, че съм им платил 170 лири за моя.
            Успех
            Range Rover P38 2.5DT
            Audi A4 1.8T quattro

Коментар

Да се похваля: Как да не загрява горкият, като гарнитурата на главата дала фира на няколко места. Сега след ремонта всичко е "бонбон".
              Сменихме и гумичките на клапаните /поне да знам, че всичко е наред, така и така отворихме звяра/. Та вече можем да си правим каквото си поискаме с антихриста без да тръпна ще загрее ли или не/ ако всичко е наред ще му сменям прякора/.
              Поздрави
              Range Rover P38 2.5DT
              Audi A4 1.8T quattro

Коментар

• Причина за загряване на РР П38 2,5DSE, 96г.- уточняване

Колеги, честита на всички новата 2011г с пожелания всички несгоди и гадости да са останали в старата 2010г, а през тази - само цветя и рози, щастие, късмет, любов, пари и....само газ и безброй безаварийни...
                Темата е дъвкана много пъти, включително и от мен самия, но на 01.01.2011 нещо се присетих пак и реших да тествам машинката. теста е следния:
                Паля сутринта автомобилчето, изчаквам 5-6 минути да поработи на място и......гаааааз - на един прав участък ( 5-6 км) само газ. Средния разход за това разстояние според компютъра на колата беше 93,7л/100км. Такаааа. Гледам стрелката на температурата отива вече към червения сектор, спирачки, отварям капака, пипам входящия маркуч горещ, а изходящия - студен, което означава, че термостата няма как да отвори.
                .....И сега - мисля, чеша се, чета какво сме си писали по темата и не мога да го измисля по-добре от смяна на водна помпа и радиатор(и двете), защото , както се дискутира в друга моя тема водната ми помпа я смениха в Дару, а радиатора го чистиха там едни радиаторджии.
                Айде сега, след като е изписано по темата може би колкото е дебела и "Война и мир" кажете дали би трябвало да се оправи проблема, който явно е слабо въртене на водата, а за да е така или радиатора е запушен, т.е са ми взели парите ей така или помпата не върти както трябва( два варианта - перката превърта в оста или няма достатъчен дебит(отново дискутирано в друга тема)). Като позагрее колата без да я юркам маркучите са си горещи, термостата е отворил, но отново по баирите стрелката се опитва да влиза в червеното.
                И още нещо, което допълнително мести стрелката надясно и което вече е електроника, ама не знам къде да търся проблема и как да го отстраня - като започне стрлката да се вдига към червеното и включа дълги тя се изстрелва рязко на дясно, махна ли дългите, се връща на позицията на която е била в посоката на загряване, т.е. включването на дългите мести стрелката с 3-4мм надясно в посока червения сектор.
                А, и да ви кажа още нещо - в сервиза на Леви, където бяха много любезни след като им закарах джипката миналата година от Севлиево на тампони, казаха че са сменили всички о пръстени, мембрани и др по клапанния блок, взеха ми 430лв,но......познайте дали джипката се оправи. Пак всяка сутрин е долу. Пеносвана е многократно без да се открие теч, псувана е и тя и сервиза на Леви, че и себе си, за това че съм тъпак и си платих като поп, но...проблема си остава.
                Айде, поздрави!
                Последно редактирано от sempetrovi; 10-01-11, 10:43. Причина: допълнение
                Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
                Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

Коментар

• От: Причина за загряване на РР П38 2,5DSE, 96г.- уточняване

Провери си истинската температура с някой по-надежден термометър. Като знам как се управлява уреда на таблото нищо чудно да дава големи разлики с истинските стойности. Доколкото си спомням по джипа ти имаше страшно ТНТМ с инсталацията, а точно този модел на марката хич не обича такива работи. За окачването не мога да се сетя да са ме викали точно за твоя джип в един от "обичаните" сервизи в този форум!

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                    Провери си истинската температура с някой по-надежден термометър. Като знам как се управлява уреда на таблото нищо чудно да дава големи разлики с истинските стойности. Доколкото си спомням по джипа ти имаше страшно ТНТМ с инсталацията, а точно този модел на марката хич не обича такива работи. За окачването не мога да се сетя да са ме викали точно за твоя джип в един от "обичаните" сервизи в този форум!
                    Отзад напред - не са те викали защото едно високо момче се бори с джипа и чак криеше да не видя как е свързал кабелчетат на буксата, която включи към еас блока, за да вдигне джипа;
                    ТНТМ-то го правиха явно в МП, защото ми предложиха да елиминират имобилайзера на ---найстото каране с репатрак джипа при тях за изчистване на "engine disable" разни клетки. Интересно, че преди интервенцията им като включех алармата примигваха фаровете, а след това примигват само мигачите, но поне не блокира навсякъде по пътищата;
                    Съ съгурност си прав за разликите в реалната температура и отчетената, но един от въпросите ми беше дали мога АЗ, в гаража, а не в сервиз да "посъветвам таблото или модула, от който зависи управлението на стрелката за температурата;
                    И не на последно, а може би на първо място в редицата с въпроси е при описания тест с огромен разход на гориво, дали е нормално поведението на охладителната течност - според мен не е и си мисля, че причините са посочените от мен. Въпросът е дали съм прав или е нормално бавно да се върти "водата" и ако не, как да й помогна да се завърти по-бързо.
                    Много станаха въпросите май и ще моля колегата mumbler, може би през февруари или март за "оглед". Дано този път успее да намери време за мен, а аз ще се реванширам. А междувременно всеки, който има идеи по посочените "проблеми", моля за мнение!

Коментар

Това със "слабата" помпа не е невероятно, но е най-малко възможното, според мен.
                      По-скоро на радиатор отиват нещата.
                      Ако е в София, да ти пратя на лични, телефона фамилен на сервиз от който съм доволен?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Това със "слабата" помпа не е невероятно, но е най-малко възможното, според мен.
                        По-скоро на радиатор отиват нещата.
                        Ако е в София, да ти пратя на лични, телефона фамилен на сервиз от който съм доволен?
                        Да, в София е.

Коментар

Четейки първия пост в темата се чудя защо ще се занимавате с радиатора? Ако има липса на циркулация, то аз първо бих проверил за наличие на газове в разширителния съд(има едни уредчета с химикал вътре който се оцветява при наличието им) защото точно този мотор монтиран в това купе има проблеми с главата. Февруари или Март мога да гледам отстрани как с колегата dignatov се занимавате!

Коментар

Първоначално публикуван от sempetrovi Преглед на мнение
                            ... Гледам стрелката на температурата отива вече към червения сектор, спирачки, отварям капака, пипам входящия маркуч горещ, а изходящия - студен, което означава, че термостата няма как да отвори...
                            Това е притеснителното. Както и се каза по горе, 99% значи липса на циркулация.
                            А да няма циркулация значи въздух, или изгорели газове в системата. Когато тези газове застанат в зоната на водната помпа и термостата циркулацията спира.
                            Имам индикатора за изгорели газове. Проблема е че хваща само голяма концентрация и теста рядко е категоричен. А концентрацията не е голяма тъй като в такта "сгъстяване" вкарва въздух, а в следващия такт "работен" вкарва изгорели газове.
                            Простия тест с маркуч и шише вода досега не ме е предавал.
                            Последно редактирано от Аndro 160; 10-01-11, 19:43.

Коментар

Колега mumbler, тогава ще търся като му дойде времето колегата dignatov. Колега Andro 160, вече те знам къде си и може да дотъркалям джипката при теб, само да оправя един теч от ГНП-то. Обаче ще ме светнеш ли какъв е този прост тест с шише и маркуч - не го знам за да го приложа в гаража. Трябва да кажа, че колегата Vladi333 преди няколко месеца ме прати в сервиза му на бул.Климент Охридски, където момчетата твърдяха, че няма газове в охладителната течност и че не се надуват маркучите на радиатора. Поради тази причина си мисля, че остава да е радиатор или водна помпа?!? А съществува ли варианта за запушване на водна магистрала в блока???
                              Последно редактирано от sempetrovi; 11-01-11, 10:43. Причина: допълване

Коментар

• Re: От: Причина за загряване на РР П38 2,5DSE, 96г.- уточняване

Хващаш капачка с клапан по системата (радиатор, казанче). От нея излиза маркуч/е. Откачаш го от там където влиза и го топваш в шише вода. Идеята е, че не трябва да изкарва балончета. Когато имаме духнала гарнитура/спукана глава балончетата са много, едно след друго.
                                Другото просто нещо което може да направиш е след престой (сутрин), да развиеш пак капачката. Виж има ли налягане и какво.
                                Какво значи теч от ГНП-е? Ако тече помпата се оправя с ремонтен комплект гарнитурки, пръстенчета и семеринг.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X