Колкото за излизане от ситуацията сигурно може. Ама аз не го и знам какво прави там, трябва да се види.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
LR Disco-проблеми със скоростите и въпроси за хидропривода
Свий
X
-
До: LR Disco-проблеми със скоростите и въпроси за хидропривода
Насов, остана ли нещо по твоя а-л, дето да не си сменил или ремонтирал?
Направо изучи устройство на а-ла /така го съкращават катаджиите/ и наесен може да се явиш в МЕИ на изпит
То и аз бях почти така с "желязната" Тойота, ама откак се качих на "трошливите хуйдаи" започнах да забравям кой чарк къде е... Всичко е въпрос на ЕГН и то не само при хората...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
До: LR Disco-проблеми със скоростите и въпроси за хидропривода
Хехе, сменям сичко наред
По трансмисията има доста да се прави, кожух за изгнилия заден мост имам, но трябва да го монтирам, а колко е изгнило купето не е истина, трябва да го закърпя преди да се разпадне. В тоя ред на мисли ми се върти идеята за 2-ра кола. Нещо по-ново. Но пък цените много дебели, пък не ми се налива много
...
Коментар
-
СКОРОСТИ ИЛИ СЪЕДИНИТЕЛ - Диско 200Тди
От два-три дни , братя странен проблем ме е връхлетял. Сутрин като заизлизам с Диското и включването на скоростите става с невероятни усилия. А ма в пълния смисъл на думата, на границата на счупването на скоростния лост.Педала на съединителя го натискам до дупка и все тая.... Най-странното е че като го подкарам след 2-3 часа и проблема го няма, или почти. при изгасен двигател скоростите влизат като как си трябва, а по време на движение - малеййй страх. Не мога да си обясня, дали съединителя вече е износен и ако е как така веднаж включва, втори път неще и дали има някаква връзка с температурата. Както казах вече сутрин проблема е ужасно актуален. Най-искрено ви моля за помощ. Диското е тд200 и го карам само от три месеца, за което време съм му навъртал едва 6000 км, така че не съм толкова вътре снещата.Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
-
До: СКОРОСТИ ИЛИ СЪЕДИНИТЕЛ
Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеОт два-три дни , братя странен проблем ме е връхлетял. Сутрин като заизлизам с Диското и включването на скоростите става с невероятни усилия. А ма в пълния смисъл на думата, на границата на счупването на скоростния лост.Педала на съединителя го натискам до дупка и все тая.... Най-странното е че като го подкарам след 2-3 часа и проблема го няма, или почти. при изгасен двигател скоростите влизат като как си трябва, а по време на движение - малеййй страх. Не мога да си обясня, дали съединителя вече е износен и ако е как така веднаж включва, втори път неще и дали има някаква връзка с температурата. Както казах вече сутрин проблема е ужасно актуален. Най-искрено ви моля за помощ. Диското е тд200 и го карам само от три месеца, за което време съм му навъртал едва 6000 км, така че не съм толкова вътре снещата.
Колега проблема може да се окаже и по малък отколкото предполагаш, обезвъздушаване на съединителя. Имах същия проблем с леката кола оказа се че при предишна смяна ако не се обезвъздуши се получава този ефект
успех и дано се окаже това
Коментар
-
Най-лесния начин да провериш дали е съединител е да включиш на първа и да отпуснеш съединителя с натисната спирачка. Ако колата рязко изхърка и с подскоци изгасне, съединителя е наред. Ако изгасне бавно и спокойно или въобще не изгасне, си за смяна на съединител. Прегледай и скоростната кутия, при мен вътре се счупи една пластинка и блокира всички скорости без 1-ва и 3-та, като и те влизаха с натиск.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Възможно е амбреажна помпа / и/. Виж маслото за съединителя-в малкото казанче под предното стъкло. Сутрин след като запалиш, напомпи съединителя 10-15 пъти. Ако почне да включва - значи амбреажна помпа /те са 2/.За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнениеВъзможно е амбреажна помпа / и/. Виж маслото за съединителя-в малкото казанче под предното стъкло. Сутрин след като запалиш, напомпи съединителя 10-15 пъти. Ако почне да включва - значи амбреажна помпа /те са 2/.
Ако имаш предвид аналогията от английски .... то ..... мастър и слейв цилиндър!Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар