Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LR Disco-проблеми със скоростите и въпроси за хидропривода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да, сички разбрахме, че чак измислихме вече и други въпроси))

Коментар

ами незнам дали, щот аз главно се чудя дали ще се оправи "влизането" на скоростите ако сменя успокоителя или не. аз имам чувството, че да, щот примерно ако карам с 60 и ресха плавно да намаля през предавките съответно, 4-та, 3-та 2-ра... няма проблем.. но ако пробвам да вкарам 2-ра след 3-та без да ми е паднала достатъчно скроста не става. и се усеща точно се 1 не е отлепил още съединителя и го държи инерцията... т'ва как да е, ама 1-ва е ад... на сяко тръгване тряа ръгна 2-ра или коя да е друга предавка за да се освободи 1-ва... ад по светофарите и ужасно бавен старт. мислих за синхронизатор ама по скоро не е тва проблема. друго което се забелязва обаче, и което няма връзка сякаш с успокоителя, е че ако натисна съединителя освободя 1-ва през 2-ра, после докато не пусна суединителя всички скорост влизат като по мед и масло. щом го пусна, дори и без да съм вкарал предавка и сичко почва от начало.... а де ? и тогава намерих това за Discovery gearchange problems в нета и за смяна на успокоител се замислих... та се чудех някой нещо пдобно дали не е изживял???

Коментар

Насов, Ивайло от Варна имаше подобни проблеми със скоростите на неговото Диско и ги оправи. Поговори с него.

Дискусията за неговата кутия е тук:
        Проблем в скоростната кутия ДИСКАВЪРИ
        Тая кутия (LT77) е малко кофти и капризна.

Коментар

при леви ми искат 80 кинта за успокоителя, което не е проблем, но ми се ще да съм по ориентиран преди да се метна да го сменям и се омажа и сичко омажа с течност дет даже незнам к'фа е, масло ли е спирачна ли е... но съм почти убеден, че не е спирачна... така де ако се оправи печеля разликата м/у 80 лв и остатъка за ремонта на скорости. ако не стане, си имам нов успокоител и продължавам да цикля...

при ивайло ми се струва по различно... случва се за 30 км и не влизат никак предавките... при мен е от стотици и не се променя значително...

Коментар

Насов хидравлична течност си купих от представителството на Приста оил червена е на цвят , същата наливат и във Мото Пфое , а за съединителя налях Локхиид ДОТ-4.

Коментар

При мен и след ремонта скоростите си останаха малко своенравни , особено 3-а и 4-а , влизат с усет , ту тук ,ту малко по-встрани и май не са точно една срещу друга . Засега я карам така , видях че проблема се решава отгоре , без да отварят кутията и се успокоих (заработи ми "успокоителят" ).
              Моят съединител губи течност и доливам постоянно , засега по малко. Знам , че там откъдето сега сълзи може изведнъж да шурне , ама като не съм сигурен откъде точно е ...
              Та като ми намалее течността почват да влизат трудно всияките , но това е отделно от горния ефект.
              В съединителя сипвам спирачна течност , досега не съм обръщал внимание дали е 3 или 4 , а в скоростната кутия е ATF , въпреки че не е автомат (това ме учуди , но е така )

Коментар

ивайло, погледна ли линка който съм пуснал? пробвай да смениш демпфера/успокоител/, той все пак е консуматив и е сметнато да се сменя чат пат. системата на съединителя е проста, като най-вероятно и тръбичката ти е пълна с отлагания пречещи и създаващи налягане. може да сълзи семеринг, моче и да имаш цепка... аз ще сменям успокоителя скоро със сигурност.

Коментар

При мен се получи проблем със съединителя - трудно включваше първа и втора - майсторите докладваха че е необходим горния хидравличен цилиндър. Като ми казаха обаче цената при Леви - скок от радост и реплика - "я пращай и двата".
                  Така че ги смених и двата - горен и долен хидравлични цилиндри, сложих нова течност и за един ден всичко стана ОК.
                  Оттогава няма проблеми.
                  Съветвам ви да направите същото
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

кажете цена моля. аз все пак мисля да сменя само успокоителя, не виждам нужда да сменям хидравличен цилиндър

Коментар

между 60 и 80 лв на бройка, ако не се лъжа
                      трябва да проверя в офиса
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

понеделник ми дадоха цена от 80 лв за успокоител пак в Трейд Кар.

за останалите части от системата :

не съм и питал...

Коментар

Интерсно ми е какво ще стане ако се шунтира този успокоител ???
                          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

какво означава шунтира?

Коментар

Да се прескочи. В случая - да го смениш с маркуч.

Коментар

не ми се струва удачно, нали т'ва си има функция... да успокоява ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X