Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LR Disco-проблеми със скоростите и въпроси за хидропривода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LR Disco-проблеми със скоростите и въпроси за хидропривода

Здравейте, имам 1 лек проблем със скоростите, запъва ми 1-ва, 2-ра рядко, 3-та и много рядко задна. Ровейки из нета попаднах на следният материал: http://www.landroverclub.net/Club/HT...tch_damper.htm,
    който ми дава надеждата, че проблема се корени или в недостиг на хидравлична течност/ще погледна утре, но е доливано пред време, без да помогне/ или необходимостта от смяна на успокоителя. Как ви се струва? Каква течност да използвам, като за кормилната кутия ли? И накрая, какви хидравлични течности ползвате вие?

Re: Хидравлика на съединител.

Първоначално публикуван от Насов
    Здравейте, имам 1 лек проблем със скоростите, запъва ми 1-ва, 2-ра рядко, 3-та и много рядко задна. Ровейки из нета попаднах на следният материал: http://www.landroverclub.net/Club/HT...tch_damper.htm,
    който ми дава надеждата, че проблема се корени или в недостиг на хидравлична течност/ще погледна утре, но е доливано пред време, без да помогне/ или необходимостта от смяна на успокоителя. Как ви се струва? Каква течност да използвам, като за кормилната кутия ли? И накрая, какви хидравлични течности ползвате вие?
    Мисля, че беше писано точно за хид.съединител ама на Патрул, иначе DOT.3 е по стандарт за съединител ама аз съм сипал 4 а съм сипвал и 5.1 но не е много препоръчително, най добре е да си направиш промивака на системата или поне на маруча от казанчето до хид.кутията пълно е с боклуци по трасето, при мен не помогна но все пак....
    no signature no problems

Коментар

Спирачна течност DOT-3 или DOT-4.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Дръжте се естествено, и изхвърлете тоя ДОТ-3, не живеем в Якутия. През лятото под капака си става хубаво над 100. Навсякъде има ДОТ-4. Освен това спирачните течности са силно хигроскопични, трябва да се сменят, не само да се доливат. Като овлажнеят, водните пари нали правят възглавница - ефекта е като да не е обезвъздушено.

Коментар

За спирачки с ABS е приемливо, ама за съединителя няма да усетиш разлика, гарантирано.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Re: Хидравлика на съединител.

Първоначално публикуван от fanatic
            Първоначално публикуван от Насов
            който ми дава надеждата, че проблема се корени или в недостиг на хидравлична течност...
            Мисля, че беше писано точно за хид.съединител ама на Патрул, иначе DOT.3 е по стандарт за съединител ама аз съм сипал 4 а съм сипвал и 5.1...
            Ето я темата за съединителя на Патрол-а :
            Регулиране на хидравличен съединител /Nissan Patrol/

Коментар

10x аз си мислех, че трябва да е като течността за кормилната кутия. може и да ми се е сторило, но ми доляха при Леви, преди време такава а не спирачна...

при мен обаче става дума за смяна на укротитела на суединителя, темата за течността е само м/у другото. на много мета чета, че за ровъра, най-добре е кастрол да се сипва. идея от каде да взема?

може и да е тъпо, ама каво се сипва с кормилната уредба, че ми се иска да си имам течност и за там...

Коментар

Разни декстрони. Декстрон 3 например. Ако е с хидроусилвател де. Чисто хидравлично масло, за него си има свои си изисквания. Освен ако не минеш на Ан-12.

Коментар

да, хидравличо мало, може ли да сум толкУ безпаметен... та думата хидравлика... хидравлика на съединителя, някак си ме кара да си мисля за хидравлично масло там... що да е течност за спирачки?

Коментар

И за волана не е сигурно че е декстрон 3, много от производителите изрично казват да се сипва само специална течност, която е описана в упътването към автомобила. При Хонда е така, при JEEP също, провери преди да сипваш каквото и да е.

Коментар

Защото заглавието на темата е сбъркано, това не е хидравлика според общоприетото. Е, по подразбиране. Няма постоянно налягане, няма помпа, нищо няма. Команден и изпълнителен цилиндър и толкова. Също като спирачките - течността всичко на всичко играе ролята на евтина лостова система с произволна сложност и кинематика.

Коментар

Стефане, подай предложение за заглавие на темата..

Коментар

Кво да е. Хидропривод, хидроцилиндър, долна помпа ... Не се сещам кви още съм чувал.
                          Сигурно хидропривод е най-точно. Не е пълноценна хидросистема, не е и само един чарк ...

Коментар

Discovery gearchange problems e заглавието реално, ама не го преведох ми се расеях и написах щуротията... т'ва е и аз човек, грешник

Коментар

Разбира се какво искаш да кажеш, не се коркай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X