Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LR Disco-проблеми със скоростите и въпроси за хидропривода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СКОРОСТИ ИЛИ СЪЕДИНИТЕЛ

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
    Значи сега е ред на номер 20(21) от картинката. После вижте дали номер 17 не е промушил през номер 19.
    Това за номер 17 и 19 вижда ли се без разглобяване ? Понеже и аз имам подобен проблем : http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11270 , който не знам защо , вместо да се оправи , се задълбочава .
    Сменил съм двата цилиндъра , сега са наред демпфера и втулките на педала ( 18 и 14 ) , че там има големи луфтове. Накрая ще стигна и до съединителя , ама нека му дойде времето.

Коментар

До: СКОРОСТИ ИЛИ СЪЕДИНИТЕЛ - Диско 200Тди

Всъщност сега като си погледнах темата виждам че не съм писал отдавна там - смених и другия цилиндър , и след време пак не отделя добре.

Коментар

[quote=ивайло;605153]
        Това за номер 17 и 19 вижда ли се без разглобяване ? Понеже и аз имам подобен проблем :
        За съжаление искаш ли да видиш тези чаркулячета, трябва да се разглоби, което по моему никак не е лесна работа. Само скоростната кутия си е като от камион, а като се прибави и раздатката килограмите си стават множко.
        Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

[quote=ивайло;605153]
          Това за номер 17 и 19 вижда ли се без разглобяване ?
          Ето ти и малко снимчици за илюстрация на горе казаното.
          Прикачени файлове

Коментар

Междувременно снощи за загрявка свалих педала , наистина едната втулка я няма , другата е износена/смачкана . От какво да си ги направя - тефлон или нещо друго ? Имам едно парче уж тефлон , БЯЛО , а втулката е на цвят като тиганите , дали ще стане?
            Колко точна да е изработката - десети от милиметъра достатъчно ли е ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
              Междувременно снощи за загрявка свалих педала , наистина едната втулка я няма , другата е износена/смачкана . От какво да си ги направя - тефлон или нещо друго ? Имам едно парче уж тефлон , БЯЛО , а втулката е на цвят като тиганите , дали ще стане?
              Колко точна да е изработката - десети от милиметъра достатъчно ли е ?
              Намери от някой магазин за авточасти гумички за 3-5 лева и не си играй да правиш сам. Дори и да не са индентични по старата гумичка все нещо ще съвпадне.

Коментар

Първо , не е гумичка , а тефлон ( по-скоро пластмаса) .
                Второ - имам добри новини : бай Стоян стругаря ми направи двете втулки за 4 ( четири ) лева и днес се хванах да си довърша задачата. За начало ги доошкурих , че не съм взел размерите точно , но всичко пасна. После забелязах , че е счупена и възвратната пружина на педала . Вместо да търса подобна и да свалям цялата конзола с педалите заварих една планка с ушенце на педала ( не че беше лесно , на гинеколог се обърнах , хем с ръчока) и с първата пружина , която намерих в гаража си реших проблема - намерих и подходящо място да я закача де.
                Сега всичко е ОК , как съм превключвал скоростите досега . Само не пробвах поетапно дали се оправи само от втулките или пружината е била виновна (не издърпва педала до изходно положение , съответно при следващото натискане помпата не тръгва от началото ) , но няма да пазглобявам пак само за да си отговоря.
                Дано съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                  Първо , не е гумичка , а тефлон ( по-скоро пластмаса) .
                  Второ - имам добри новини :
                  бай Стоян стругаря ми направи двете втулки за 4 ( четири ) лева и днес се хванах да си довърша задачата. За начало ги доошкурих , че не съм взел размерите точно , но всичко пасна.
                  После забелязах , че е счупена и възвратната пружина на педала . Вместо да търса подобна и да свалям цялата конзола с педалите заварих една планка с ушенце на педала ( не че беше лесно , на гинеколог се обърнах , хем с ръчока) и с първата пружина , която намерих в гаража си реших проблема - намерих и подходящо място да я закача де.
                  Сега всичко е ОК , как съм превключвал скоростите досега . Само не пробвах поетапно дали се оправи само от втулките или пружината е била виновна (не издърпва педала до изходно положение , съответно при следващото натискане помпата не тръгва от началото ) , но няма да пазглобявам пак само за да си отговоря.
                  Дано съм бил полезен.
                  Това ми напомня една сентенция на трънските майстори дюлгери "я рендам с рендето, а тате по мене глади с теслата"..........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X