Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Провиснала задна врата на Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с отваряне на 5та врата на Диско 1

Аз имам същия проблем.Просто цъкам централното(затварям-отварям) и воала-вратата се отваря...Даже го демонстрирах на Лазар преди седмица-две...
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
      За болтовете в червено ли става реч, колега ? Аз правих един неуспешен опит с тях, но ако кажеш ще опитам и по твоя начин.
      Не, провисването не се коригира от тези болтове. Под черните тапи има по един болт и под кората има по още един. Без сваляне на кората не става. Препоръчвам да си вземеш резервни щипки за кората. Пластмасата е остаряла и много се чупят.

Лазар е прав, че заяждането на механизма няма нищо общо с провисването. Заяждането го лекувам с пръскане, но пък след коригиране на провисването, вратата се затваря доста по-приятно.
      Последно редактирано от grgeorgiev; 09-02-09, 11:46. Причина: допълване
      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Провисването може да има някаква косвена роля, но ако няма такова, което е вероятно, то съвсем няма връзка. Не бих трескал вратата, това няма да реши проблема кардинално, но би го задълбочил.При мен е разбито захващането на бравата с 2-та винта, просто на минали през метала на вратата и сега не държът нищо. Мисля, че лесно ще го оправя, но се чудя има ли още някой с подобен проблем? Не се затваря плътно, в движение вратата хлопа яко и е много неприятно. В началото започна с неотваряне без натиск. Вероятно е от тряскане, може и от друго да е. Мисълта ми е, че най-добре да се свали кората, а и пластмасата в която е дръжката ако трябва и всичко да се промие обилно с ВД, да се раздвижи и да се смаже.
        Последно редактирано от Насов; 09-02-09, 11:41.

Коментар

А самата кора как се сваля ?
          Тази земя, по която тъпча сега,
          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
          тази земя – не е моя земя,
          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Сваля се дръжката и щифтове...

Коментар

Мойта кора явно се сваляна вече,защото щипките са счупени и е захваната за вратата с няколко винта.
              [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Полезна тема. Имам проблеми със заключването и отварянето както на шофоьрската, така и на задната врата. При отключване с централното копчето на шофьорската се вдига, но може би с няколко мм по-малко и като тръгнеш да отваряш, при натискане на дръжката отвън то потъва с още 2-3 мм и не се отваря. При това положение вкарвам ключа и вдигам копчето за да отворя. Някой път, но рядко при отключване с централното се отваря шофьорската, но гледам да не оставям ключа на контакта, щото излизаш, влизаш и пак тоя милиметър, два при натискане на дръжката отвън не позволяват да се отвори и така. При отключване с централното и задната врата не се отваря. Да не излъжа тук, но мисля че същото нещо, вдига се това, но не достатъчно/тук ще се загледам дали въобще се вдига, че не съм 100 процента сигурен./ и трябва да вкараш ключа, отключваш и отваряш.

Ако разбирам правилно ще пробвам с впръскване до копчето, което се вдига и дано има ефект. Някакви други идеи. То ясно, че ако не се оправя ще се сваля кората на шофьорската, но там нещо по-спицифично има ли или просто да гледаме механизма и евентуални проблеми по него. Същото може и да се случи за багажника, макар че той не се отваря толкова често и операцията с ключа е приемлива, макар неудобна.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Кво да ви кажа...Досега не съм имал кола N-та употреба на която, механизмите за прозорците и ключалките да не са имали нужда от почистване и смазване....

Коментар

Аз моята я отварям така:

Облягам се /натискам/на вратата и натискам дръжката докато чуя щракване и... трябва да е отворена,ако не, повтарям натискането
                    Това е ,не съм свалял само тази кора,но иде пролетжегаааа... и бирааа...
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

А Лазаре отделно задните ел.стъкла 2 дена бачкат, 2 дена почиват. Ще се преглежда. Още едно въпросче извън темата вече. Забелязахме, че на габарити светят крушките за къси светлини, но по-слабо, а реално гледаме, че си има крушки за габарити?!? На някой случвало ли се е. Явно има някаква маса, която се бъзика по купето, щото с тия прозорци не знам друго обяснение. И някои други дреболии по купето ту работят, ту не работят. Англичаните казват, че от влагата там се скапват някои връзки и маси, но ще се търси, няма как.

Коментар

Нали е от Англия вкарано? Тамoшния стандарт е така - вместо габарити се включват късите през "dimmer" или иначе казано - ограничава им се захранването през регулатор.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                          Полезна тема. Имам проблеми със заключването и отварянето както на шофоьрската, така и на задната врата. При отключване с централното копчето на шофьорската се вдига, но може би с няколко мм по-малко и като тръгнеш да отваряш, при натискане на дръжката отвън то потъва с още 2-3 мм и не се отваря. При това положение вкарвам ключа и вдигам копчето за да отворя. Някой път, но рядко при отключване с централното се отваря шофьорската, но гледам да не оставям ключа на контакта, щото излизаш, влизаш и пак тоя милиметър, два при натискане на дръжката отвън не позволяват да се отвори и така. При отключване с централното и задната врата не се отваря. Да не излъжа тук, но мисля че същото нещо, вдига се това, но не достатъчно/тук ще се загледам дали въобще се вдига, че не съм 100 процента сигурен./ и трябва да вкараш ключа, отключваш и отваряш.
                          Това се оправя с 2 свински опашки и 1 стоманена пружина от стара брава за врата вкъщи. Всъщност се скъсва пружинка в бравата на вратата и за да се подпомогне лостовата система на отключване се добавя старата пружина от брава за дървена врата, като в горния край се лови за лостче от системата, а в долния за подходяща /и все пак произволна/ дупка от конструкцията на вратата. Побългаряване за 0 лв., а работи ефективно. Имах същия проблем със задна лява.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                            Нали е от Англия вкарано? Тамoшния стандарт е така - вместо габарити се включват късите през "dimmer" или иначе казано - ограничава им се захранването през регулатор.
                            При мен десният стоп свети със силата на габарита, даже и по нежно. А крушката е чистак бърсалак.
                            Тази земя, по която тъпча сега,
                            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                            тази земя – не е моя земя,
                            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Да от Англия е. Не знаех за тази хватка там, още повече, че някой гледаше и каза, че си има крушки за габарити. Иначе габаритите през фаровете са си наред, така че няма да се притеснявам. За вратите благодаря за съвета, като отворим може да се окаже много полезен и да го приложим.
                              Последно редактирано от Lazar; 10-02-09, 08:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                                А това нещо не го знаех че е така.Моето Диско също е от Англия,но си има отделна крушка за габарити и отделна крушка за дълги и къси(Н4)
                                [SIZE=4][COLOR=black][SIGPIC][/SIGPIC]БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X