Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на сфера (swivel housing) - Диско 200Тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонт на сфера (swivel housing) - Диско 200Тди

Ако развиеш сферата от ръкава, нещата които може да смениш са семеринга на полуоската, гарнитурата между сферата и моста, а в някои случаи и самата полуоска.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      семеринга на полуоската,
      Това за което питам ли - axle shaft seal е въпросния семеринг? Извинявам се за въпросите, ама се пуля в 1 схема и 1 речник и нищо не ми става ясно. Обаче, ако някой пита дали след доминантов акорд може да фрасне субдоминантов, веднага ще му отговоря /не, че някой ще ме пита/.

Коментар

Може да се смени и големия семеринг на самата сфера.
        Семеринга на полуоската не трябва да пропуска маслото на диференциала да се излива по ръкава в сферата а не обратно както е споменато по-нагоре от Velio и поради тази причина е много важно в какво положение ще се монтира семеринга т.е. пружинката му трябва да е ориентирана към диференциала.

Коментар

Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
          Може да се смени и големия семеринг на самата сфера.
          Семеринга на полуоската не трябва да пропуска маслото на диференциала да се излива по ръкава в сферата а не обратно както е споменато по-нагоре и поради тази причина е много важно в какво положение ще се монтира семеринга т.е. пружинката му трябва да е ориентирана към диференциала.
          От дифа загуби на масло нямам. Сферата я пълня досега 3 пъти през половин година и я пълня цялата - 350млл. От самата сфера няма видими течове отвън, което ме навежда, че течовете са навътре, а и Лазар ми спомена есента, че може това да е проблема - изливане на масло в ръкава на моста. В другата сфера нещата спят - за същите периоди поема по около 30млл.

Коментар

Ако всичко ти е наред по лагерите на главината и шенкела и нямаш луфтове можеш да източиш маслото на сферата и да я напълниш с новата специална смазка, която като гъстота е между масло и грес и предполагам, че няма да имаш повече проблеми.

Коментар

Вярно, забравих - може и семеринга на сферата. Едно от най-важните според мен уплътнения.
              А семеринга на полуоската се намира на сферата от страната на фланеца за закрепването към ръкава на моста. Трябва да се монтира така, както е написал колегата Sho

Коментар

Важно е и тези 1,16 - 1,46кг. къде и как се мерят с кантарчето при регулиране лагерите на шенкела?Според мен наличието или отсъствието на големия семеринг на сферата влияе повече на измерването отколкото наличието на спирачния диск.

Коментар

Да, без семеринга 1.5кг, с него отива към 5-6кг.

Коментар

Тъй като на мен и двете сфери ми текат и досега наливах постоянно ЕР 90 или Нигрол (което е още по гъсто), преди няколко дена източих маслото и сложих полутечна грес на Shell Retinax CSZ (ползваме я за централно мазане на камионите, синя на цвят) и досега нямам никакъв теч, та при това положение налага ли се да сменям семерингите и сферите (тъй като сферите са леко наранени) или мога да карам така, нали по принцип важното е вътре да има смазка която да маже каретата?
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                      Тъй като на мен и двете сфери ми текат и досега наливах постоянно ЕР 90 или Нигрол (което е още по гъсто), преди няколко дена източих маслото и сложих полутечна грес на Shell Retinax CSZ (ползваме я за централно мазане на камионите, синя на цвят) и досега нямам никакъв теч, та при това положение налага ли се да сменям семерингите и сферите (тъй като сферите са леко наранени) или мога да карам така, нали по принцип важното е вътре да има смазка която да маже каретата?
                      По принцип - да, но кое спира водата да влезе вътре и да направи поразии. И как ще разбереш дали има грес вътре, след като тя не тече като маслото и контролната пробка нищо няма да ти покаже А при евентуално отваряне на сферата ще видиш и лагерите в какво състояние са, че и те могат да ти докарат проблем. Иначе греста е добро временно решение, но не отлагай дълго ремонта, според мен.И още нещо - при мен след ремонта протече от уплътнителя, през който минава датчика на ABS-а. Наложи ми се да го извадя и повредих уплътнителя. Така, че който предприема такъв ремонт, добре е да си го предвиди и това.Успех!

Коментар

Момчета изчетох я тази тема три пъти но това нещо с килограмите не ми стана ясно. Може ли някой да го обясни подробно защото утре ми предстои тази манипулация!
                        DISCO 1 300TDI

Коментар

Какво неясно има? Движението около шенкелната ос не трябва да е свободно, а да има определено съпротивление.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Идеята е в броя на пластините при затягане на лагерчетата.Най-лесно е след като свалиш твоите да видиш какви са и да сложиш същия брой и дебелина нови пластини.
                            Номера е че определеното усилие сочи за правилно стегнат лагер което спомага за удължаване на живота му.
                            M.P.

Коментар

И аз така си помислих но по-добре да попитам Благодаря!
                              DISCO 1 300TDI

Коментар

Ето видео относно настройката с кантарчето- цъкни тук

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X