Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на сфера (swivel housing) - Диско 200Тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси за лифт на LR Discovery

Купи си втора употреба. Има вече колкото искаш. Така ща смениш карето съвсем скоро. Наливай грес без да се стискаш, щото водата си влиза както си иска.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Докато зяпах разни чаркове, попаднах на сфери с някакво черно покритие:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:!BmJ-C1QCGk~$(KGrHqYOKiYEtlvO5MlTBLeoTd5MZ!~~_12.JPG
Прегледи:1
Размер:21.9 КБ
ID:5286792

http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-Ser...item2a04dbc055
      Понеже се предлагат от онези безхаберници Britpart (Shitpart), хич не ми вдъхват доверие, но явно има и "черни сфери".
      Последно редактирано от Tramp; 21-06-11, 21:00.
      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
      No wahalla.

Коментар

Аз съм с такава, супер е...

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
          Докато зяпах разни чаркове, попаднах на сфери с някакво черно покритие:

[ATTACH=CONFIG]342129[/ATTACH]

http://cgi.ebay.co.uk/Land-Rover-Ser...item2a04dbc055
          Понеже се предлагат от онези безхаберници Britpart (Shitpart), хич не ми вдъхват доверие, но явно има и "черни сфери".
          Черните са тефлонирани. И аз имам една такава. Във фото-мое като я купувах, се изгъбарках с момата: "Е само черни ли? Други цветове нямате ли?". Отговор: "Ами не. Тогава тая ще я вземете ли ?"
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от angel_drakata Преглед на мнение
            Щото плаче за нова. Това са ямки, покритието е заминало. Ама така си беше като купих джипа. Другата си е наред. В тоя ред на мисли, някъде дали не може да се подновява това покритие, нещо като галванизация или както там се казва?
            Сферите се калайдисват, ама Таргата е прав , поразрови се.
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Не бях чувал за калайдисване на сферите. Сигурен ли си? Мислех, че са хромирани.
              Ако е за калайдисване, направо да хващаме един клубен циганин и да почва да калайдисва докато му почернее гъз@- сфери бол.
              No wahalla.

Коментар

Лаишкото ми мнение по въпроса със сферите е, че тяхната задача е да са "сферични" и да прилепват по семеринга - за да не пускат омазнителя (масло или грес) да бяга навън и водата да влиза вътре. Та идеята с калая ми изглежда разумна като бюджетна алтернатива до по-правилно и генерално решение на въпроса. Стига да "лепне" калая към тях. Важно е язвите да не са набъбнали като младежки пъпки.

Коментар

Става, само мерак да има. Ама това е за лаици. Това е почти временнно решение до момента в който човека се види с пари и си смени сферата . Но е доста добро решение при добра реализация.
                  Успех.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]
                  DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Disco 1 - лагери на сфера???

Здравейте. Нов съм във форума и отскоро имам Дискавъри 1 - 200 ТДИ, 1993г. Скоро останових, че имам разбити лагери на шенкелните болтове Основен виновник - скъсаната семеринга на сферата. Та, онзи ден се заех с ремонта. Резултата - единия лагер, малко липсва, а другия на нищо не прилича.
                    Видимо, това са нормални конусни, ролкови лагери, но на тях няма и следа от номер на модела, или каквото и да е.
                    Молбата ми е, може ли някой да ми каже някакъв номер или модел на тези лагери??

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.
                    Прочетохте ли това
                    ...ЦЪК
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-10-11, 21:37.

Коментар

От: Disco 1 - лагери на сфера???

Отиди до с. Момин сбор и си купи от Крис. Поне ти е близо. 0884 906 944

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Отиди до с. Момин сбор и си купи от Крис. Поне ти е близо. 0884 906 944
                        Ходих, обаче цената на лагера е убийствена - 60лв/бр. Струва ми се, че за такъв лагер, цената е висока. Утре мисля да отида в магазина на SKF и да видя, какво ще излезе.
                        Иначе, благодаря, за съвета

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaTheMad Преглед на мнение
                          Видимо, това са нормални конусни, ролкови лагери, но на тях няма и следа от номер на модела, или каквото и да е.
                          Молбата ми е, може ли някой да ми каже някакъв номер или модел на тези лагери?
                          Мисля, че тези лагери са "фирмен стандарт", т.е. Land Rover ги поръчват по техни размери на фирма-производител на лагери. Това е причината да нямат никакви означения- те не са част от номенклатурата на стандартните лагери. Целта е да се продават скъпо от производителя на автомобила или другите лешояди, а не да се купят на нормална цена от магазина.
                          За твоя случай намирам следните номера на частта (Part number)от каталозите на Land Rover Discovery 1:
                          Product Description:
                          Inner & outer hub bearing.
                          Part number: RTC3429
                          или
                          S/ STC4382
                          S/S 606334
                          S/S GHB197
                          S/S GHB134
                          По тези номера можеш да ги търсиш из Интернет магазините за чаркове.
                          На първо четене намерих целият комплект, но трябва да ги питаш за цената на доставката до България.
                          http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover...item3359fe208a
                          Обърни внимание на номера на шасито!
                          Другата възможност е да се комбинира доставката с някой, който поръчва тези дни от Paddock и да си разделите пощенските разходи.
                          No wahalla.

Коментар

От: Ремонт на сфера (swivel housing) - Диско 200Тди

В България тези лагери на Бритпарт са по 7-8лв бройката. Маркови от магазин за лагери са по 30-40лв.
                            Номерът им е 11590/11520
                            И аз съм за смяна, но не ми се дават по 60-70 лв за две лагерчета и ще рискувам с ментетата.

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaTheMad Преглед на мнение
                              Ходих, обаче цената на лагера е убийствена - 60лв/бр. Струва ми се, че за такъв лагер, цената е висока. Утре мисля да отида в магазина на SKF и да видя, какво ще излезе.
                              Иначе, благодаря, за съвета
                              Колега,за тези лагерчета ли говориш?
                              http://www.paddockspares.com/swivel-....html?___SID=U

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:47.jpg
Прегледи:1
Размер:126.5 КБ
ID:5315666

Ако да,какви 60лв,какви индианци на плажа?Аз на Дифендъра карам точно с тези вече 2 години без грижи.Даже мисля,че имам в мазата(ако не съм ги дал на Таргата)
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-11-11, 15:06.
                              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
                                Колега,за тези лагерчета ли говориш? http://www.paddockspares.com/swivel-....html?___SID=U
                                Ако да,какви 60лв,какви индианци на плажа?Аз на Дифендъра карам точно с тези вече 2 години без грижи.Даже мисля,че имам в мазата(ако не съм ги дал на Таргата)
                                Не си. Аз си имам скрити запаси. Търси в мазата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X