Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на сфера (swivel housing) - Диско 200Тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Disco 1 - лагери на сфера???

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
    Колега,за тези лагерчета ли говориш?
    http://www.paddockspares.com/swivel-....html?___SID=U

[ATTACH=CONFIG]379063[/ATTACH]

Ако да,какви 60лв,какви индианци на плажа?Аз на Дифендъра карам точно с тези вече 2 години без грижи.Даже мисля,че имам в мазата(ако не съм ги дал на Таргата)
    Точно тези Оказа се обаче, че тези лагери са едва ли не "бутиково изпълнение" От около 10-на специализирани магазина за лагери, семеринги и кви ли не "шукарии", само в един е имало на NTN, но свършили и скоро не били зареждали. Цената била около 25-26лв. Така че, продължавам да ги диря, а съм и в отпуск и се надявам да имам повече време да се занимавам

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaTheMad Преглед на мнение
      ................ но свършили и скоро не били зареждали. Цената била около 25-26лв. Така че, продължавам да ги диря, а съм и в отпуск и се надявам да имам повече време да се занимавам
      Не се занимавайте с глупсти да търсите по р-р, по ....десЕн.... Ако ви се чака - Падок, ако е спешно - във Фото-Мое са по 30 лв мисля, че не беше скоро. И ги има. Оригиналните са SNR по спомен, а номера=???
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

От: Ремонт на сфера (swivel housing) - Диско 200Тди

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
        В България тези лагери на Бритпарт са по 7-8лв бройката. Маркови от магазин за лагери са по 30-40лв.
        Номерът им е 11590-11520
        Ето го и производство на Timken (с всички подробности):
        http://cad.timken.com/item/tapered-r...i-2/item-27149
        P.S.
        Хубаво е, че не бях прав в предният си пост и лагера е стандартен. Поднасям моите извинения на Land Rover, но продължавам да ги ругая за други недомислици от тяхна страна.
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaTheMad Преглед на мнение
          Точно тези Оказа се обаче, че тези лагери са едва ли не "бутиково изпълнение" От около 10-на специализирани магазина за лагери, семеринги и кви ли не "шукарии", само в един е имало на NTN, но свършили и скоро не били зареждали. Цената била около 25-26лв. Така че, продължавам да ги диря, а съм и в отпуск и се надявам да имам повече време да се занимавам
          Колега,утре ще проверя в мазата дали нямам.На теб колко ти трябват?При мен на Дифендъра лагерчета има само от долната страна на сферата,а от горната са едни втулки.При теб на Диското трябва да има същите лагерчета и отгоре и отдолу.Ако нямам,другата седмица ще поръчвам части за Диското от Падок и ако искаш мога да ти поръчам.
          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
            Ето го и производство на Timken (с всички подробности):
            http://cad.timken.com/item/tapered-r...i-2/item-27149
            P.S.
            Хубаво е, че не бях прав в предният си пост и лагера е стандартен. Поднасям моите извинения на Land Rover, но продължавам да ги ругая за други недомислици от тяхна страна.
            Колега,а ти бъркаш лагерите.Тези които си споменал в предишния си пост са за главината.
            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Прав си, че съм сбъркал лагерите. Извинявам се. Обърка ме множественото число (лагери), а в сферата има само един лагер от долната страна. Не се сетих, че трябва да се сменят лагерите и в двете сфери.
              За този лагер ли става въпрос?
              http://www.lrseries.com/shop/product/listing/1906/606666-BOTTOM-SWIVEL-PIN-BEARING.html?search=swivel pin bearing&page=1
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

Ц, този си е за серия, а на модерните са по-малки.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
                  Колега,утре ще проверя в мазата дали нямам.На теб колко ти трябват?При мен на Дифендъра лагерчета има само от долната страна на сферата,а от горната са едни втулки.При теб на Диското трябва да има същите лагерчета и отгоре и отдолу.Ако нямам,другата седмица ще поръчвам части за Диското от Падок и ако искаш мога да ти поръчам.
                  Благодаря, няма да е нужно Вчера приключих с тях - всичко е сменено с ново, регулирано и Диското отново е в движение. Благодаря за помощта и съветите на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Ц, този си е за серия, а на модерните са по-малки.
                    Баш той си е.Снимката лъже...
                    И за да не се лутат и други хора,ето ги лагерите за първоначално вграждане в Диско и Дифендър,200Tdi и 300Tdi:

Последно редактирано от Младен Стоянов; 05-11-11, 18:46. Причина: Добавяне на снимки

Коментар

Наистина е той. Явно е моя грешката.

Коментар

Колеги от известно време когато карам на асфалт усещам едно увличане на джипката, когато влезе в коловози по пътя. Много неприятна ситуация и по-някога имам чувството че няма да се върне обратно в платното на какво може да се дължи това - лагери на предни главини, амортесьори и прочие. Имах съмнения за луфт в единия накрайник, смених го но пак си остана проблема.
                        Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

Вдигни предницата на 2 крика и клати и бутай. Ще си каже. Мирише на горни шенкелни лагери. Щом заминава сама по коловозите, има сериозен луфт някъде.

Коментар

Утре ще изпълня операцията и ще пиша после.

Извинявам се за въпроса, но на диското кое е шенкелния лагер? На мерцедеса знам кое е, но тук!!!

Колега Targa оказа се, че лявото колело имаше много голяма хлабина на лагера, дясното също но не толкава. Обрах им луфта и мисля, че сега нещата са по -добре, но ако кажеш и кое е шенкела да проверя и него ще съм благодарен. Поздрави!
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-01-14, 10:01.
                            Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

Как си с английския?
                              Гледай тук в началото е показана проверката После го има и ремонта.
                              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от martin_gr
                                Колега Targa оказа се, че лявото колело имаше много голяма хлабина на лагера, дясното също но не толкава. Обрах им луфта и мисля, че сега нещата са по -добре, но ако кажеш и кое е шенкела да проверя и него ще съм благодарен. Поздрави!
                                Тялото на което се държи главината и джантата и се върти около сверата има от горе и от долу по 1 лагер. Обикновено се разбиват горните. Реглажа се прави с подложни пластини само на горния. Трябва да държиш гумата от долу и от горе и да клатиш. Ако има луфт в горния лагер ще го усетиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X