Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обръщане дирекцията на Фрилендър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравейте, моля тези които са обръщали вече волани да помагат с идеи, как става завъртането на механизма за чистачките?!

Първоначално публикуван от yamaha-racing Преглед на мнение
    В началото на темата казах за моторчето на парното,че не е достатъчно ефективно като се премести отляво заради посоката на лопатките.Преди няколко дена демонтирах моито и по размерите само на турбинката намерих,че от Фолксваген Пасат е същия размер турбина,но с перки с необходимия наклон.Сменя се само турбинката,а моторчето със стоиката си остава от Фриито.

П.П.Гумите на таблото ме чакат в М.П. и като ги взема ще ви кажа точна цена.

И аз си взех такова моторче, наистина турбинката пасва, само да ми помогнеш с идея как разкачаш турбинките, според мен връзката между турбинките и осите е неразглобяема, но все пак има някакво решение щом си го направил. Благодаря!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-10-10, 14:16.

Коментар

• От: Обръщане дирекцията на Фрилендър

И аз като ридик - кажете за рейките, че моята скоро май ще се наложи да я сменям! Дали се преправя нещо или направо си пасва?
      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

• Готово справих се с, размяната на моторчетата за вентилатора на парното, утре започвам с кабелите и остава да мисля за механизма на чистачките, ако някой има идея и знае как да помага.
        Първоначално публикуван от digigi Преглед на мнение
        Здрасти пак. J Моторчето за чистачките наистина става, но трябва да се изчуква ламарината за да пасне. Аз ти казах, че трябва за да стане всичко като оригинално и както трябва иначе има начин вярно е! Междудругото аз като си вземах комплект частите преправих моето дясно моторче, защото не ми беше дошло моторчето още. После ми дойде но, вече не ми се занимаваше да го сменям и така сега си имам едно добре работещо ляво моторчеJ Иначе ти трябват само самите чистачки – левите и десните имат различни чупки. Дупки не се пробиват! Загледай се просто отвън и ще видиш че има място предвидено за леви чистачки – просто махаш едни тапи и ги слагаш на срещуположното място.
        За рейката – наистина някакъв продава стари рейки в мобилето за 1550лв. JJJ - сигурно е луд! Аз мога да намеря за толкова пари и нова! Имам приятели които се занимават с части и могат да я доставят. За тялото на климатика мога също да питам ако искаш за колко пари могат да ти го намерят, но кажи какъв точно ти е Фрилендъра – до 2000 или след фейслифтовия 2001г. Иначе работата наистина не е за два дни тъй като е голяма играчка ако искаш да стане идеално.
        За гумичките горе – също ще ги намериш много трудно, дори и в Англия! Проверено е на доста места там. Цялата работа е че такива части които са за лява дирекция много трудно могат да се намерят в Англия.
        И моля те напиши откъде си в профила, че за мен и колегите е много по добре да разберат за кой град става въпрос.
        А ако искаш да те свържа с някой сигурен човек за обръщането мога да ти дам номерът ми да ми се обадиш и да говорим и да ти обесня повече неща.
        Ще ти бъде ли удобно да, да обясниш, кое и как променяш в механизма на чистачките, или ако са възможни някакви снимки. Ако намеря снимка на механизма на леви чистачки лесно ще разбера кое да променя, но не мамирам такава снимка в нета.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-10-10, 20:47.

Коментар

Моторчето се презацепва към планката( която върти) на 180 градуса. А за рейките-проверявайте в e-bay има ги на цени доста изгодни. Аз пък да попитам рамената за чистачките дали стават от друг автомобил-някойда е пробвал?

Коментар

Първоначално публикуван от dogggg Преглед на мнение
            Моторчето се презацепва към планката( която върти) на 180 градуса. А за рейките-проверявайте в e-bay има ги на цени доста изгодни. Аз пък да попитам рамената за чистачките дали стават от друг автомобил-някойда е пробвал?
            Не мисля че е достатъчно да се завърти само моторчето, понеже ъгъла на ушите за захващане на целя механизъм към купето е различен, там също трябва да има някакво преправяне?!
            За раменете на чистачките мисля, че е възможно да се изреже участъка където рамото прави извивка, да се завърти на 180 градуса и да се завари вече в обратна посока, мисля че всяко рамо има по 2 извивки за обръщане. ....... но как да се справя със самия механизъм?

Коментар

Рамената са по 30лв/бр. в МП(според мен не си заслужава рязане и заваряване),а иначе си прав трябва да се поизкривят ламаринените уши(на шасито) за които се хваща механизма,така че да приляга плътно на тампоните.Малко е играчка но за 30-60 минути се пасват идеално.Аз в момента карам така,но шофиорското рамо излиза леко от стъклото(при работа на чистачките).Ако не можеш да се ориентираш да дам снимки.

Коментар

Догг, дай снимки. Моята рейка я смених - взех от астра 95 - оказа се същата като тази, която някога са сложили като са обръщали волана.
                Това, което видях, че е преправяно са 2 втулки, които удължават захващанрто на шангите с накрайниците към самата рейка - излиза напред с около 1,5 см.
                Повече не гледах, но майстора каза, че захващането с карето от волана нещо не е много кадърно!

Коментар

Привет!
                  Някой все пак ще сподели ли дали шлиците на Опелската рейка съвпадат с тези на карето на Фрии-то ?

Коментар

Аз доколкото видях няма шлици!
                    Сечението е да кажем кръг с отнето от двете страни!
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-10, 17:03.

Коментар

Първоначално публикуван от petio77 Преглед на мнение
                      Привет!
                      Някой все пак ще сподели ли дали шлиците на Опелската рейка съвпадат с тези на карето на Фрии-то ?
                      Не, не съвпадат, дори кормилня прът е по-къс. Успех!

Коментар

• От: До: Обръщане на волана на Фрийлендър

Здравейте, на моето фрии му обърнах само двигателчето, но парното не духа силно. Кажете точно от кой пасат се взима турбина (Пасат 2 или Пасат 3) за да тръгвам по автоморгите.
                        Последно редактирано от CarTest™; 02-01-11, 11:07.

Коментар

Само за статистиката - турбина с двигателче от Такъв с ляв волан - 80лв.
                          Намерих си и механизъм за чистачки и рамена от него, през уикенда ще поработя малко и ще щракна някоя снимка!
                          Не ми изглежда сложно, не знам защо бяха писали колегите, че чистачките отнемат колкото другото ?!?
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-01-11, 16:33.

Коментар

Около час работа се оказа. Удължаване на кабелите, преместване на планката за третия болт на механизма и тва е. Няма нужда и от снимки! Сега е като истинските коли!

Коментар

Най-накрая намерих изгодна оригинална рейка и с голям кеф изхвърлих опелската... Мога да посъветвам някой, който е решил да мине тънко и да сложи такава да не си прави труда

Коментар

Здравейте ,искам да ви попитам някой обръщал ли е волана на Freelander 1.8 бензин 2004 година, защото миналата година докарах един от Англия и сега мисля лятото да му сменя дирекцията.
                                Таблото му е по различно от стария модел сигурно ще трябва такова от кола с ляв волан.

Съобщение от модератор:
                                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                                ...ЦЪК
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-05-14, 17:44.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X