Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсано окачване на Диско

Най-напред - благодаря на всички, включили се по темата!

Днес свалих ама и май се окачва прецакана резба, но ще пусна снимките може някой да види нещо друго.
    Ето го първоначалното състояние, вече снимано с фотоапарат:

Една скоба за чашките, за които спомена Злати. Доколкото разбрах, при мен е различно захващането, но ето няколко подробни снимки:

Ето я и външната резба. На снимката не се вижда много добре, но ми се струва, че е позаоблена. За съжаление, не съм я разглеждал подробно преди монтажа и е не мога да направя сравнение.

Ухото:

Резабата ми направи впечатление чак като видях снимките (имам ги и в по-голям размер). Според мен проблема е именно в нея, защото при опит за навиване, ухото влиза върху външната резба докъдето е показано на снимката (близо 2/3 от резбата) съвсем свободно. След това резбата хваща, затяга си нормално, няма луфт и издържа на опън, обаче на опън с ръка. Съмнявам се, че ще издържи при работа в реални условия. Не знам дали това е нормално, по-скоро не.

Каквото и да се окаже решението е ясно, че веднага поръчвам конуси и удължени тампони. Един въпрос за коланите за ограничаване на хода. При положение, че има удължени тампони, каква е ролята на тези колани? Или те ограничават хода до степен тампона да не играе голяма роля?
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
      ... Един въпрос за коланите за ограничаване на хода. При положение, че има удължени тампони, каква е ролята на тези колани? Или те ограничават хода до степен тампона да не играе голяма роля?
      Тампоните играят при свиване, а коланите - при разтягане (примерно като скочиш някъде).
      Ние не сме неутрални!

Коментар

.....
        .... ухото влиза върху външната резба докъдето е показано на снимката (близо 2/3 от резбата) съвсем свободно. След това резбата хваща, затяга си нормално, няма луфт и издържа на опън, обаче на опън с ръка. Съмнявам се, че ще издържи при работа в реални условия. Не знам дали това е нормално, по-скоро не.

...
        Мда...По-скоро изобщо не е нормално. На твое място бих проверил и другите амортисьори, защото е явно че:

....Правят амортисьора, а после (според търсенето?) слагат някой от вариантите за монтаж (ухо-ухо, ухо-шпилка и т.н.).

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Тампоните играят при свиване, а коланите - при разтягане (примерно като скочиш някъде).
          Вярно, аз си представях ситуация, в която единия край на моста се свива, а другия съответно се разпъва.

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          Мда...По-скоро изобщо не е нормално. На твое място бих проверил и другите амортисьори...
          И това ще стане, ама по-нататък, че сега нещо ме е натиснало времето

Коментар

Какво стана с Ама.-открихте ли откаде идва проблема
            Емил-00356 99872043-Малта
            Defender-90

Коментар

Станимире, при първа възможност прегледай и другите амове, особено задния. С чашките нямаш проблем, щото при теб просто липсват. Отново повтарям моя съвет, свържи се с Пламен Петров чрез телефона, посочен в електронния магазин на Форума и го обсъди с него. Иначе и аз ще слагам и бъмстопове, и колани против разтягане. Това е решено.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Колеги в Paddok предлагат 2инча фул кит ,предполагам че повечето сте го видели,въпроса ми е с поред вас стува ли си?Ако някои го е поръчвал моля да изкаже мнение ,аз лично съм на крачка да го взема
                _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
                Disco 200 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от clumber Преглед на мнение
                  Колеги в Paddok предлагат 2инча фул кит ,предполагам че повечето сте го видели,въпроса ми е с поред вас стува ли си?Ако някои го е поръчвал моля да изкаже мнение ,аз лично съм на крачка да го взема
                  Колега, ползвай търсачката, темата е разисквана надълго и на широко. Ето - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33121
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Извинявам се, вероятно съм я прописнал..
                    _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
                    Disco 200 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Lany Преглед на мнение
                      Какво стана с Ама.-открихте ли откаде идва проблема
                      Днес се чух с Пламен Петров. Ще се сменя ама, трябва да изчакам известно време, тъй като няма наличност. Според мен проблема е в резбата, която е изпуснала, ще се разбере по-късно. Останах много приятно изненадан от разговора - човекът няколко пъти каза, че няма проблем да си заваря ама за да мога да ползвам колата докато дойде новия, въпреки че по този начин неговата гаранция пред производителя отпада, дори предложи да намери хора, които да свършат работата в Стара Загора. На мен не ми е толкова спешна колата и се разбрахме да не пипам нищо за да мога да му пратя ама във вида, в който е в момента. Яро и Злати ме "предупредиха" да очаквам коректно отношение, но все пак се изненадах приятно. Да дава Господ повече такива представители на стоки в България! Вече поръчах конусите и разни други благинки по окачването, като се върна в България почват модификациите
                      Да пусна пътьом един въпрос - тези колани готови ли се поръчват (ако да, откъде, че в Падок нещо не намирам) или се правят на място след мерене? На една от снимките видях такъв колан, но очевидно напасван с импровизации.

Първоначално публикуван от clumber
                      В тази връзка не съм разказал нещо интересно Поръчах на братовчед ми такъв кит от Падок и той успя за няколко седмици да извади пружината 2-3 пъти. Като се прибрах след разходката, му звъннах да го питам дали трябва да се стяга пружината със скоби за да се прибере. И той ми вика "Насред планината съм, извадих пружина и скъсах амортисьор"... Аз поне се бях прибрал вече у нас.
                      При него се е скъсала заварката, която при мен е издържала. Заварил го е някъде ама и сега кара така. В момента му поръчвам конуси и кормилна щанга, че и нея я криви за трети път...

Коментар

Днес се чух с Пламен Петров. Да пусна пътьом един въпрос - тези колани готови ли се поръчват (ако да, откъде, че в Падок нещо не намирам) или се правят на място след мерене? На една от снимките видях такъв колан, но очевидно напасван с импровизации.
                        Днес Пламен ми каза, че ама отива в Германия за преглед, та със сигурност ще разберем какъв е проблема. Повтарям, от собствен опит знам, на Пламен може да се разчита на 100% за коректно и човешко отношение. Коланите си купуваш от магазина, най-здравите подобни с китайски произход за теглене( те за теглене не стават, но за тази цел са отлични на 2-3 ката) Поставянето им изисква майсторлък и точно мерене. В София знам при кой може да стане, но в Ст.Загора не знам. Или пък подробно да ти се обясни, а да пробаш сам, знам ли
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

offtopic:

Не защото ми е много добър приятел и не защото да му правя реклама, той няма нужда от такава, поне от мен, но Пламен никога няма да ти продаде нещо, просто за да ти го продаде. Това е доста рядко. Всеки търговец знае какво следва след продажбата, независимо в коя сфера. Чест му прави това.

Коментар

... Да пусна пътьом един въпрос - тези колани готови ли се поръчват (ако да, откъде, че в Падок нещо не намирам) или се правят на място след мерене? ...

Като че ли съм мяркал някъде в по-маркови сайтове, но не мисля, че има смисъл на търсиш. Най-добре да се мери на място и да се направи за конкретния случай.
                            За правенето има различни варианти.
                            Ако човек още си няма представа и няма кой да му даде акъл, може да отиде на вариант да се прави нещо такова

Ама си е дялкане на желязо, а ушиването на коланите се оказва проблемче. Като че ли на повечето места обущарските машини не могат да се преборят с дебелината на коланите и в крайна сметка може да се наложи шиене на ръка.

По-напредналите не си усложняват толкова живота

По-горе сигурно си видял и варианта на колегата Lany със заварения шекел.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                              Коланите си купуваш от магазина, най-здравите подобни с китайски произход за теглене( те за теглене не стават, но за тази цел са отлични на 2-3 ката) Поставянето им изисква майсторлък и точно мерене. В София знам при кой може да стане, но в Ст.Загора не знам. Или пък подробно да ти се обясни, а да пробаш сам, знам ли
                              Значи остават два въпроса - има ли някакви стандартни куки, които да се ползват в двата края на коланите, или се ползват шегели или нещо подобно? Как се прави обшиването на коланите (или как става колана на примка)?
                              Иначе за меренето аз си ги представям нещата по подобен начин, може и да греша... Ако се вдигне Диското за гредите така, че задните гуми да увиснат във въздуха, сложи се крик под едната гума и се напъне докато съответния тампон опре, и се мери тогава на противоположния край колко дълъг трябва да е колана, става ли? Сигурно има нещо, което пропускам, но в общи линии би трябвало да стане така.

Докато съм писал, Чавдар е показал повечето неща, които ме интересуват за коланите, благодаря
                              Металните накрайници (дали ще са куки или друг вид) не са ми чак такъв проблем, имам възможност да ползвам доста добри работилници, с опитни майстори и качествен материал, проблем си остава шиенето... Ама и на него ще се намери колая

Коментар

... проблем си остава шиенето... Ама и на него ще се намери колая
                                Eстествено, че ще се намери. Виж втората снимка ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X