Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Амортисьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Амортисьори

Според мен проблема е в монтажа на горното ухо.
    Възможно е и да е доло при шпилката както казва Чико.
    Има напрежение при артикурации. Няма друга причина за да се счупи.
    Джорджо можеш ли да го снимаш за да го видим.
    Да не чупиш и ОМЕто.
    ОМЕ имат три вида амортисьори (по твърдост). Ти какви взе.
    Последно редактирано от kinex; 26-09-07, 08:09.

Коментар

Не е скъсана заварката, на снимката се вижда, че е скъсана шийката в която е имало пукнатина (корозиралата част по "среза").

kinex, вероятно са по-твърди, не знам точно какви са, нали писах по-горе, че Руси Русев ме спаси от положението, просто такива имаше, беше карал на Пловдивското състезание с тях, но не му пасваха...
      Относно монтажа, колеги, не се съмнявайте, че съм го извършил правилно, прсто джипа подскочи от дупката, сякаш се канеше да постави световен рекорд на висок скок.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        ..Разходих се до джипката, за да измеря височината от земята до калника:
        заден калник - 0.83 м
        преден калник - 0.84 м
        Giorgio, и при мен височините са същите а гумите ми са 235/60/16. Налягането им е 2.2 атм
        Последно редактирано от Lazar; 29-12-07, 17:55.

Коментар

Лоша работа, явно са поомекнали пружинките ми, значи ще трябва да ги сменям... ама новите ще почакат още малко...

Коментар

Направих една табличка, която отразява диаметъра на гумата (най-дясната колонка, в мм) взависимост от размера (първите две колонки), при размер на джантата 16 цола. Размерът 235х70/16, оцветен в червено, е препоръчаният от производителя. подчертаните с "болд" размери са тия, които се доближават максимално, като външен диаметър до тия посочни от последния.

235 80 782,4
            225 80 766,4
            215 80 750,4
            205 80 734,4
            195 80 718,4

245 75 773,9
            235 75 758,9
            225 75 743,9
            215 75 728,9
            205 75 713,9

245 70 749,4
            235 70 735,4
            225 70 721,4
            215 70 707,4
            205 70 693,4

265 65 750,9
            255 65 737,9
            245 65 724,9
            235 65 711,9
            225 65 698,9

275 60 736,4
            265 60 724,4
            255 60 712,4
            245 60 700,4
            235 60 688,4

Струва ми се, че производителите на гуми, посочвайки препоръчителното налягане на гумите си, не винаги се съобразяват с размера. Т.е. гуми произведени от по-мек материал, се деформират повече от тия от по-твърд и съответно реалният им диаметър е по-малък. "Корейките" с които съм в момента, на 2.5 атм, са доста по смачкани от долна страна, отколкото "калните" ми гуми (COOLWAY 215х75/16) при 2.2 атм.

Вероятно греша, като се опитвам да сравнявам показанията на километража, било с изминатия път, било със скороста, защото не е ясно колко е грешката на това приборче... но се стремя да си подбирам гумите така, че показанията му (на километража), да отговарят на деиствителноста.

Коментар

Джорджо, а какви са предните ти амортисьори?
              Последно редактирано от Lazar; 29-12-07, 17:54.

Коментар

Между другото, предпочитам да карам офроуд с по-твърдички гуми, защото като ми се наложи да мина "странично" (с борда на гумата) по стръмен бряг, или много дълбок коловоз, гумата не се приплъзва надолу.
                Последно редактирано от Lazar; 29-12-07, 17:55.

Коментар

Относно гумите - в книжката на моя Дискавъри са дадени 2 размера с които може да се кара - 205/80/16 и 235/70/16.
                  Налягането - понеже сега карам с 235/70/16, в книжката е дадено - предни 1.8 атм., задни - 2,4 атм. За 205/80/16 даваха по-голямо налягане. Ако някой се интересува ще проверя.

Коментар

Проблем с амортисори

Хорa откакто съм я купил съм скъсал 4 задни амортисора от 3 различни марки и подразбрах че няма да спре тая работа докато не се преправи нещо по захващането им.Проблема е че са сравнително неподвижни при странично напрежение и ушите не издържат и се късат.
                    Имам една идея ако захващането към моста се преправи за амортисор ухо/ухо а не както е ухо/шпилка и горното и долното уши се сложат перпендикулярно едно спрямо друго дали ще стане работата?
                    M.P.

Коментар

До: Проблем с амортисори

Странно...Това странично напрежение, да не би да идва от разбит болт на А-рамото, защото принципно той държи моста да не се лашка странично...

Коментар

Не е от него здрав си е.От няколко колеги разбрах,че имат подобен проблем.Просто захващането е измислено кофти.
                        M.P.

Коментар

Нямаш абсолютно никаква гаранция , че няма да скъсаш пак, но въпреки това пробвай. Според мен по-големия проблем е избора на правилния амортисьор с правилната пружина.

Коментар

Виктор е прав - не е само до амортисьори, трябват и пружини. А ако си мераклия за нещо истинско - търси Виктор да ти сподели неговите наблюдения.
                            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

На дългата база и при мен се скъса шпилката. Говорим за LR трета серия. На късия е с уши и горе и долу и не мърда.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Амортисьори Britpart - Мнения

А някой да има впечатления от тези амове?http://www.paddockspares.com/pp/DISC..._Absorber.html
                                Не знам колко струват предни амотисьори в МП,но тези ми се струват добра оферта...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X