Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой RANGE ROVER ли спомена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой RANGE ROVER ли спомена ((

Първоначално публикуван от tangalov Преглед на мнение
    Благодаря колега , когато го видях за сефте акумулатора беше много слаб ... наложи се да го запалим с кабели и след това видях тези грешки. Въпроса е че сега след като акумулатора зареди грешките си стоят . Това нормално ли е ... не трябва ли да се изчистят сами ? Между другото днес я нямаше грешката за ABS-a, но пък нещо не харесва airbag-ците... Пише нещо на Италиянски от типа : abnormal airbag дрън дрън .. Абе луда работа , този роувър постоянно пиука и пише по нещо ... Май се радва да се запознаем . Иначе върви страхотно , вози като параход , сменя плавно и мазно предавките и няма разни паразитни шумове .
    С откачане закачане с баене за бяс ,ходене по ходжи и т.н. няма да стане. Отиди си на диагностика, която не означава ремонт, който може да работи със КТС, ще ти каже кое за какво как и т.н.
    Ще дадеш 12бона за този красавец няма да са ти проблем 50лв. за диагностика, и най вече за твое спокойствие да знаеш кое как и защо.
    Дай нЯкаКЪв мейл, че нямаш право на лични за да ти препоръчам кЪде биха ти свършили качествено работа.
    Поздрави !!!!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-11-09, 20:37.

Коментар

Много благодаря за отзивчивоста . Утре в 10 сме при нотариус. емаила ми е : tangalov@hotmail.com .Досега съм сменил няколко автомобила ,но това ще ми е първото 4х4 и първия дизел и го гледам като голям камък. Като стана спец ще давам и аз акъл (дано не се наложи). Като го взема утре почвам да го тествам и ще пиша .

Коментар

Вече детевоза е пред нас и всичко с моето кръвно е наред . Огромна заслуга за това има колегата dignatov , без него все още щях да съм в един старозагорски сервиз и най-вероятно пред разглобена скоростна кутия. Иначе в сервиза си свършиха работата по изчистване на грешките и някой други дреболии , само дето като видят дупка и пъхат по някой друг бушон .... ей така да не е празно и след това все едно си нямаш скоростна кутия ..... . Благодаря Митко , господ здраве да ти дава и милиони безаварийни километри. Като идвам в София непременно ще се обадя да почерпя .

Коментар

Ааааа, нека да позная, забравили са да ти махнат бушон N11, гадовете....
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
            Ааааа, нека да позная, забравили са да ти махнат бушон N11, гадовете....
            Доколкото му разбирам от поста - не са забравили да го махнат, ами са видяли празно място и са му боцнали бушонче

Честито на колегата за придобивката, много радостни и безаварийни километри с нея.

След като вече имаш този както се изрази "камък" (в добрия смисъл), вземи и попрочети упътването за него, с любезното съдействие на майстор Lazar.

Ииииии, в сервизите влизай и гледай, защото от моя опит (а и ти вече си се убедил ) повечето не са виждали такъв и го гледам точно като камък, а той определено не е. От там следват едни дълбоки бръквания по джобчетата

Поздрави

Коментар

До: Някой RANGE ROVER ли спомена

valdivaldi благодаря за пожеланията и за линка ... сега точно от това имам нужда. След днешната случка смятам да се образовам повече за модела . Все пак съм си правил всички коли досега сам . Имам си една слабост сега ми стават две

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                Доколкото му разбирам от поста - не са забравили да го махнат, ами са видяли празно място и са му боцнали бушонче
                ...
                Ами Ники, май не е точно така, щото ти нали знаеш колко добре работи
                информационната с-ма на П38? - Ако на дадено място в бушониерата на
                BeCM-a има изгорял или липсващ бушон на дисплея ще пищи.
                Пък човека отишъл да му чистят грешки, та предполагам са сложили
                бушона(на номер 11 + контакт), за да накарат раздатката да отиде в неутрално положение,
                с идеята евентуално да се намести и са забравили да го махнат после.
                Нали и аз така изтръпнах при дядо Владо, като човръкнахме моторчето
                на раздатката и после - няма бързи, няма бавни на всякъде "Select neutral",
                без индикация за предавките.
                Ето от тая тема тук
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-11-09, 09:33.
                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Вече детевоза е пред нас и всичко с моето кръвно е наред . Огромна заслуга за това има колегата dignatov , без него все още щях да съм в един старозагорски сервиз и най-вероятно пред разглобена скоростна кутия. Иначе в сервиза си свършиха работата по изчистване на грешките и някой други дреболии , само дето като видят дупка и пъхат по някой друг бушон .... ей така да не е празно и след това все едно си нямаш скоростна кутия ..... . Благодаря Митко , господ здраве да ти дава и милиони безаварийни километри. Като идвам в София непременно ще се обадя да почерпя .
                  Мен кой от двама ви ще ме черпи

Коментар

Вероятно пак аз трябва да почерпя ... с удоволствие .Днес не слязох от Рейнджа и много му се кефя . Имах и голям късмет с времето ...вали яко . Всичко му е наред май , само на климатроника едната зона духа само студено ама утре ще го гледам кво му е. Голям зор видях да си сменя чистачката на задния джам ... добре че проблема беше описан в форума . За мен тази кола си е английски пъзел.

Коментар

Това дето духа студено от едната страна трябва да е от моторчето, което движи клапите. Гадничко се сменя, ако е дясното, през жабката, малко е криво, ама става, ама ако лявото, май трудно ще минеш без сваляне на таблото. Преди време ги продаваха комплект 3бр-толкова са в таболото, бяха шестстотин и нещо лв, дано намериш само едно!

Честито за джипката, със здраве да си я търкаляш
                      LZ1PER

Коментар

Честит да ти е колега, много време да му се радваш и много безаварийни километри. И дано се засечем някъде из пътищата, все пак само един проход ни разделя (аз съм от Габрово).
                        Land Rover Range Rover 2,5 DT
                        Land Rover Discovery 200 TDI
                        BMW F650ST - RIP
                        "Совите не са това което са"

Коментар

Честито колега, със здраве и безаварийно да си караш Рейнджа.
                          Аз съм Казанлъшки зет и освен това имам Рйндж 96г, автомат, 2.5Д. Имах много проблеми с него...и все още имам....и съм сигурен, че ще продължавам и да имам, ама то си е така със старите коли. ....
                          Та ...от опит - ако можеш в МП не стъпвай - там си знаят едно и също , това не работи добре, онова също - за смяна, ама ако може само с наши части, щото иначе гаранция -тц. В Казанлък има един младеж - голям пич според мен - Пламен (на "изложбената зала") зад бензиностанцийката има една автомивка, до нея е неговото сервизче (гумаджийница и всичко останало) и до него годишни прегледи. Този младеж е карал рейндж и знае почти всичко за него - ще ти помогне много с инфо и не само... Освен това, в МП София след поредната смяна на чарколяци по колата ми след излизане усещам, че климата не работи. Ръчна, задна, газ обрато и онези след сипване на разни жълти простотии в системата дето върти фреона викат 1800лв за нов радиатор на климата....Такива му ги теглих, защото току-що бях оставил 400лв за други идиотщини. взех си колата и като отидох в събота при тъщата право при Пламен. Срещу 100лв момчето ми тества радиатора (надували го до незнам колко атмосфери и пр.) монтира ми го после, сипа ми фреон и....вече две лета си карам на 9 градуса излизащи от въздуховодите. Дори и да се наложи да доливам фреонец - 40 левчета и караш цяло лято....
                          Поздрави колега!
                          Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
                          Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

Коментар

Първоначално публикуван от sempetrovi Преглед на мнение
                            Честито колега, със здраве и безаварийно да си караш Рейнджа.
                            Аз съм Казанлъшки зет и освен това имам Рйндж 96г, автомат, 2.5Д. Имах много проблеми с него...и все още имам....и съм сигурен, че ще продължавам и да имам, ама то си е така със старите коли. ....
                            Та ...от опит - ако можеш в МП не стъпвай - там си знаят едно и също , това не работи добре, онова също - за смяна, ама ако може само с наши части, щото иначе гаранция -тц. В Казанлък има един младеж - голям пич според мен - Пламен (на "изложбената зала") зад бензиностанцийката има една автомивка, до нея е неговото сервизче (гумаджийница и всичко останало) и до него годишни прегледи. Този младеж е карал рейндж и знае почти всичко за него - ще ти помогне много с инфо и не само... Освен това, в МП София след поредната смяна на чарколяци по колата ми след излизане усещам, че климата не работи. Ръчна, задна, газ обрато и онези след сипване на разни жълти простотии в системата дето върти фреона викат 1800лв за нов радиатор на климата....Такива му ги теглих, защото току-що бях оставил 400лв за други идиотщини. взех си колата и като отидох в събота при тъщата право при Пламен. Срещу 100лв момчето ми тества радиатора (надували го до незнам колко атмосфери и пр.) монтира ми го после, сипа ми фреон и....вече две лета си карам на 9 градуса излизащи от въздуховодите. Дори и да се наложи да доливам фреонец - 40 левчета и караш цяло лято....
                            Поздрави колега!
                            Благодаря колега , знам го сервиза , ще мина да се запознаем с Пламен , а може и да се познаваме , то в Казанлък май всички се познаваме . Аз ходя 2 пъти вече в един сервиз в Ст. Загора , близо е до руския пазар.. последно ходих вчера и след много основен преглед ми изписаха един дълъг списък с проблеми ... направо настръхнах , но иначе не ми взеха нито стотинка и почнаха да ме успокояват , че има начин този камион да се стяга и без много кинти режат правят наместват ... абе автоортопеди . Искам да си го стегна , само дано не фалирам дотогава.

Коментар

Дайте съвет за задни амортисьори на Рейндж 99г. Гледам в Паддок почват от 14лири за заден амортисьор std - Britpart. Аз съм си с стандартно окачване и не ми трябват някакви супер дупер офродски , но не искам да ги сменям с маслото на 10К км. А тези 14 лири ми се струват твърде малко ... Някой поръчвал ли си е такива ?

Коментар

Дайте съвет за задни амортисьори на Рейндж 99г. Гледам в Паддок почват от 14лири за заден амортисьор std - Britpart. Аз съм си с стандартно окачване и не ми трябват някакви супер дупер офродски , но не искам да ги сменям с маслото на 10К км. А тези 14 лири ми се струват твърде малко ... Някой поръчвал ли си е такива ?
                                Взимай ги, не виждам какво толкова те притеснява, моите са на 2 години и нещо
                                (около 90к - 100к км) и нямам никакви оплаквания.
                                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X