Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой RANGE ROVER ли спомена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здравейте, имам RANGE ROVER Р38 е 2.5тд 96г. има проблеми с масата на купето, на двигателя, има отечка слагах допълнителен кабел и пак има отечка и не зарежда добре акумулатора, но не ми се отваря багажника.
    На BECA-ма има маса но като отключа шофиорската врата и нищо друго не се отключва по някои път само предна дясна, а задните никога не са се отключвали.
    Багажника не се отваряше и от вътре го разглобих и отворих и там на копчето е прекъсната масата и я няма хубава, меря и 7v
    По едно време се оправи сама, но сега пак не се отваря.
    А алтернаторът зарежда на 13.6v при никаква консумация като включа фаровете и духалката и като работи компресора зареждането пада на 12.6-13.2v.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-02-11, 17:54.

Коментар

От: Някой RANGE ROVER ли спомена

Първоначално публикуван от djonkata77 Преглед на мнение
      Привет колеги, пак лек проблем след опит за палене камиончето изписа ALTERNATOR FAILD .. и сега незарежда. Преди няма и месец му правиха ремот и казаха че това му е последното отваряне, колко ли може да струва един алтернатор на старо след като ремонта ми струваше 100 лв ?
      На мен също ми говореха, че бил за смяна, дрън-дрън.
      Благодарение на дядо Владо се оказа, че това
      не е необходимо.
      Свали алтернатора и виж четките с реле-регулатора(нови във "Франсизкуп" модел М511 са 11лв.)
      Поздрави и успех

П.П. Ето ти ориентировъчна цена: http://www.paddockspares.com/pp/RANG....5_Diesel.html
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Мерси Влади, оказа се скапан монтаж на алтернатора... масата му се беше разхлабила .. кога ще пием по една бира?

Коментар

Първоначално публикуван от STANISLAV_HTCHD2 Преглед на мнение
          Здравейте, имам RANGE ROVER Р38 е 2.5тд 96г. има проблеми с масата на купето, на двигателя, има отечка слагах допълнителен кабел и пак има отечка и не зарежда добре акумулатора, но не ми се отваря багажника.
          На BECA-ма има маса но като отключа шофиорската врата и нищо друго не се отключва по някои път само предна дясна, а задните никога не са се отключвали.
          Багажника не се отваряше и от вътре го разглобих и отворих и там на копчето е прекъсната масата и я няма хубава, меря и 7v
          А алтернаторът зарежда на 13.6v при никаква консумация като включа фаровете и духалката и като работи компресора зареждането пада на 12.6-13.2v.

Привет колега, това с масата не е добре тук във форума има хора които могат да ти помогнат само прочети малко из темите. Колкото до алтернатора трябва да е 13,8 - 14,2 волта ...
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-02-11, 17:55.

Коментар

Това с бирата винаги и по всяко време е възможно
            А за зареждането на алтернатора, не че искам да влизам в спор,
            ама специално за П38, мисля, не трябваше да надхвърля 14V,
            защото има теоритична опасност да "опече" BeCM-a.
            Някъде по английските форуми бях чел, ако идва такъв ток
            до него все едно се опитваш да го "overclock"-неш.
            На теб поне няма смисъл да ти обяснявам и навлизам в подробности
            за тези неща
            Поздрави
            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Re: Някой RANGE ROVER ли спомена

Мерси за отговора. Ще видя какво ще правя защото ми пада и акумулатора.

Съобщение от модератор:
              Моля, напишете си в профила от къде сте.
              Прочетохте ли това
              ...ЦЪК
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-02-11, 17:54.

Коментар

Re: Някой RANGE ROVER ли спомена

Първоначално публикуван от STANISLAV_HTCHD2 Преглед на мнение
                Здравейте, искам да кажа че открих проблема, но още не съм го отстранил. Оказа се че бравата в предна дясна врата не дава хубав контакт или е сдала багажа и трябва нова и от това е целия проблем с багажника и цялата маса на купето и двигателя.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-03-11, 19:50. Причина: цитат

Коментар

Някой пробвал ли е да запали с бутане P38 aвтоматик? Дали би станало , ако превключа на бавни и натисна копчето за ръчни?

Коментар

Първоначално публикуван от tangalov Преглед на мнение
                    Някой пробвал ли е да запали с бутане P38 aвтоматик? Дали би станало , ако превключа на бавни и натисна копчето за ръчни?
                    Освен да счупиш скоростната кутия, друго едва ли ще се случи.....
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Прилагам, решение на проблема с чупливите изходи на нафтения филтър за Range Rover P38 Diesel.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13012013634.jpg
Прегледи:1
Размер:153.5 КБ
ID:5443571

Име:13012013635.jpg
Размер:82.4 КБ
ID:5443572

Име:13012013636.jpg
Размер:121.5 КБ
ID:5443573

Като цяло е нарязана резба в здравата част въпросната пластмаса и там е навита новата вече метална втулка. Резбата намазах със силикон от червения.
                      Целта е да се запази начина на свързване към главата на нафтения филтър. Отвора на втулката е със същият диаметър, така, че няма намален дебит на нафта отиваща към гориво нагнетателната помпа.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-01-13, 17:03.
                      Land Rover Range Rover 2,5 DT
                      Land Rover Discovery 200 TDI
                      BMW F650ST - RIP
                      "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                        Прилагам, решение на проблема с чупливите изходи на нафтения филтър за Range Rover P38 Diesel.
                        Решението е добро . Така я карам вече 3-та година само, че сложих колена .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X