Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой RANGE ROVER ли спомена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Някой RANGE ROVER ли спомена

За много години на всички.
    Относно смяната на О-пръстените на парното. Свалянето на двете тръби за смянаната им дори улеснява свалянето на моторчето за регулиране на температурата. Ще напиша аз какво точно свалих за да не свалям таблото. Почнах от страничните панели, барчето се държи се на 4 болта два отпред под пепелника и два отзад.
    Като тези отзад се намират вътре в самата жабка на барчето като самото дъно на жабката се маха. Махнах и панела за управление на температурата, панела със бутоните за нивомата и другите покрай него. От дясната страна свалих цялата жабка за да имам видимост до тръбите.
    Взех една доста дълга отверка кръстата (виждал сам и парно със 8-10 ключ) и с нея бръкнах от към страната на панела за регулиране на парното (това според мен е единственното място от кадето може да се бръкне), преди това естественно точиш антифриза за да няма наводнение .
    Сменяш уплътненията, залепваш болта който разви от парното със тиксо към отверката за да не го изгубиш докато го нагласяш, завиваш и си готов. Така ги свалих аз ако има по лесен начин нека колегите го напишят. Може и да съм свалил някои чарк в повече.
    Ако пък въздуховода за парното се отреже може и да стане още по лесно.
    Успех !!!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-01-10, 18:05.

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
      Здравей колега аз правих същите гимнастики като теб. Вадил съм и двата мотора. Левия съответно е много лесен за вадене, за десния ти трябват ръце на татко барба но и тои излиза. Ако успееш провери дали самия мотор работи като му подадеш деректно 12в. Ако работи и няма строшени колелета взимаш един спрей за почистване на електрически потинциометри (или отиваш в някои телевизионен сервиз те имат) напраскваш добре потинциометъра след което зацепваш правилно запчатките те си имат стрелкички все едно зацепваш двигател като на десния мотор стрелката на потинциометъра и стрелката на колелцето на потинциомеръра трябва да са на 180 градуса. Слагаш преди да завиеш винтовете пробваш на изгасен двигател и само на контакт. Аз моя десния така го направих като ме домързя да прескоча до сервиз да го напраскат и саответно поработи малко и спря(добре че спря на топло ), докато левия работи безотказно вече 2-ра година. надявам се да сам ти бил от полза ако пък нешто се запъваш сливен не е много надалеко
      И аз имам същия проблем- отдясно духа само студено. Опитах да видя дали е от моторчето, ама след като свалих жабката, не можах да видя нищо което да прилича на моторче, освен вентилатора. Сигурно не гледам където трябва, та малко помощ няма да ми е излишна.
      Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
      0886030780

Коментар

Компа на Рейнджа ми е на италиянски език, напоследък от време на време ми изписва "panne a.patinage".
        Някой знае ли какво означава.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-02-10, 20:32. Причина: Гл. Букви

Коментар

От: До: Някой RANGE ROVER ли спомена

Здравейте,
          Надписът е на френски език и означава в директен превод: "Тракшън контрол недостатъчност"
          Иначе за френско говорящите, е panne antipatinage.
          T.e. бат Пешо трябва да ми идва на гости.

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-11-10, 18:46.

Коментар

От: До: някой RANGE ROVER ли спомена ((

Добър списЪк но май аз водя класациите, така нека видим :
            4 бр. въздушни възглавници - заменени с пружини (старите се продават поне две стават от тях)
            1 бр. компресор - ампутиран и мъртав
            1 бр. тръба за въздух - предстои смяна
            1 бр. радиатор за охл. система
            2 бр. дискове предни
            1 бр. водна помпа
            6 бр. нови подгряващи свещи
            ? бр. маркучета за горивото
            1 бр. помпа за спирачки с тумбестия разш. съд
            1 бр. динамо / ремонтирано /
            1 бр. акумулатор
            - сменени масла на двигателя и натифриз и спирачна течност
            - 2 пъти смяна на гарнитури смукателен колектор
            1 бр. рециклирана реика и щанга някаква
            1 бр. ремонт горивна помпа ...
            изхабени нерви .... колко искаш и в краина сметка 5 месец не мога да го подкарам, все нещо се чупи ... МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ ЧИТАВ МАЙСТОР ЗА БСМ-а.
            ..... не мога да намеря ножа да си прережа вените ....
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-01-11, 15:04.

Коментар

От: Някой RANGE ROVER ли спомена

Спокойно колега, не водиш в класацията,
              просто, защото аз не съм си публикувал целия списък никъде.....
              Май още не си се разбрал с духчето живеещо в Рейнджа
              Сега майтапа на страна - защо ти е майстор за БеЦМ-а?
              Гледам, че си от София, потърси Митко(dignatov) той е човека за теб,
              ако не ти е спешно аз в неделя ще ходя при него, заедно с още един
              колега от форума, та ако искаш звънни ми(0898 456 340 Валди) да ходим заедно
              Поздрави
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Като го направиш ще тръгне.Преди 1г имах такъв и за 6 месеца абсолютно никакъв проблем.Единствено 2 пъти бях в МФ за изтриване на грешка заради височинен сензор.Просто си попаднал баталясъл екземпляр.То затова ги има на цена от 5000лв до 15000лв за една и съща година.

Коментар

Re: От: До: някой RANGE ROVER ли спомена ((

Първоначално публикуван от djonkata77 Преглед на мнение
                  Добър списЪк но май аз водя класациите, така нека видим :
                  4 бр. въздушни възглавници - заменени с пружини (старите се продават поне две стават от тях)
                  1 бр. компресор - ампутиран и мъртав
                  ....
                  Колега ,дай телефон за връзка , нямаш ЛС . Имам интерес към мъртвия компресор и може би 1 ,2 възглавници

Мерси,

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                    Спокойно колега, не водиш в класацията,
                    просто, защото аз не съм си публикувал целия списък никъде.....
                    Май още не си се разбрал с духчето живеещо в Рейнджа
                    Сега майтапа на страна - защо ти е майстор за БеЦМ-а?
                    Гледам, че си от София, потърси Митко(dignatov) той е човека за теб,
                    ако не ти е спешно аз в неделя ще ходя при него, заедно с още един
                    колега от форума, та ако искаш звънни ми(0898 456 340 Валди) да ходим заедно
                    Поздрави
                    Привет колега и мерси за предложението , малко късно го видях. Чакам аванс и ще звънна . .... а и да се похваля вече подкарах
                    камиончето. Колкото до БЦМ-а имам някакъв проблем с него изписва key in ... при изваден ключ и се алармира и утечка
                    има някъде та си свалям клемата на акумулатора всеки път да не изчезнат тоците иначе за 2-3 дена и... . Веднъж гледаха БЦМ-а и
                    казаха че е барникано в него някакви релета слагани допълнително, та искам майстор да го погледне.
                    и да си каже тежката дума.

Коментар

Първоначално публикуван от djonkata77 Преглед на мнение
                      Привет колега и мерси за предложението , малко късно го видях. Чакам аванс и ще звънна . .... а и да се похваля вече подкарах
                      камиончето. Колкото до БЦМ-а имам някакъв проблем с него изписва key in ... при изваден ключ и се алармира и утечка
                      има някъде та си свалям клемата на акумулатора всеки път да не изчезнат тоците иначе за 2-3 дена и... . Веднъж гледаха БЦМ-а и
                      казаха че е барникано в него някакви релета слагани допълнително, та искам майстор да го погледне.
                      и да си каже тежката дума.
                      Виж това http://www.rangerovers.net/repairdet...html#diagnosis
                      0886030780

Коментар

Благодаря колега, до колкото разбрах трябва да намажа ключа с графитна смазка или безконтактен спрей.
                        Може би зада почистя евентуално някакъв контакт вътре в ключа.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-01-11, 11:14.

Коментар

Слагаш малко графитен прах в контакта и започваш да движиш ключа -/навътре, навън/, докато пружината се освободи.Ако искаш се обади.
                          Последно редактирано от babuka; 29-01-11, 17:39. Причина: добавка
                          0886030780

Коментар

Първоначално публикуван от babuka Преглед на мнение
                            Слагаш малко графитен прах в контакта и започваш да движиш ключа -/навътре, навън/, докато пружината се освободи.Ако искаш се обади.

Мерси колега, проблема е решен, колегата (dignatov) реши проблема, пръскане с безконтактен спрей реши проблема.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-01-11, 19:38.

Коментар

Привет колеги, след игра с ключа и дистанционното за моето камионче (Р38 2,5 TD/97-a) си докарах болест наречена "KEY CODE LOCKOUT" след което при отваряне на врата се разпищя алармата и при опит за палене получих усложнение на болеста наречено "ENGINE DISABLED" и ни вопъл ни стон нито въртене на стартер )) ... след 3 дена мъки реших искам да споделя как реших проблема може да е полезно на някои:
                              1. снабдих се с ЕКА кода от МП, който естествено нямах
                              2. оставих камиончето в покой за 30 мин докато събщението "KEY CODE LOCKOUT" изгасна
                              3. вкарах ключа в ключалката на врата и го завъртях 4 последователни пъти на дясно (посока заключване) за вкарване в режим въвеждане на ЕКА кода
                              4. след това както е описано в процедурата за въвеждане на ЕКА код си вкарах моя код и изчаках 2 сек след което завъртях ключа в позиция отключване и.....
                              О, небеса няма такава друга сладка радост )) той оживя даже запали
                              Специални благодарности за dignatov и valdivladi без тях нямаше да се справя!
                              Как да не се радваш че тук има хора като тях които са винаги готови да помогнат. БЛАГОДАРЯ!!!!

Коментар

Привет колеги, пак лек проблем след опит за палене камиончето изписа ALTERNATOR FAILD .. и сега незарежда. Преди няма и месец му правиха ремот и казаха че това му е последното отваряне, колко ли може да струва един алтернатор на старо след като ремонта ми струваше 100 лв ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X