Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой RANGE ROVER ли спомена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой RANGE ROVER ли спомена

От един месец съм собственик на RR new 2.5 дизел 95 г.
    Равносметката до момента е следната:

4 бр. въздушни възглавници
    1 бр. компресор
    1 бр. тръба за въздух
    3 бр. семеринги преден диференциал
    2 бр. лагери предни главини /аз си ги смених, по 110 лева бр./
    1 бр. халоген
    4 бр. лагери скоростна кутия
    3 бр. синхронизатори /3 комплекта/
    2 бр. семеринги скоростна кутия
    1 бр. тръба гърне
    1 бр. тръбичка за помпа съединител
    2 бр. фиксатори скоростен лост
    1 бр. стоп
    1 бр. управление климатик
    4 бр. гуми
    и там каквито масла трябват

като се вземе предвид че още и два резервоара не съм похарчил просто нямам думи

А и за финал гарнитурата на двигателя преди малко "умря" май / дано е само тя/

В ОБЩИ ЛИНИИ РАВНОСМЕТКАТА ДО ТУК Е ОКОЛО 4500 лева /без труд, аз си го правя/

Та питам кой беше споменал че това било здрав джип?

НО НЕ СЕ ОТКАЗВАМ
    Последно редактирано от Злой; 08-11-09, 11:54.
    [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
    [SIZE=4]
    [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

До: някой RANGE ROVER ли спомена ((

Първоначално публикуван от mikluho Преглед на мнение
    От един месец съм собственик на RR new 2.5 дизел 95 г.
    Равносметката до момента е следната:

4 бр. въздушни възглавници
    1 бр. компресор
    1 бр. тръба за въздух
    3 бр. семеринги преден диференциал
    2 бр. лагери предни главини /аз си ги смених, по 110 лева бр./
    1 бр. халоген
    4 бр. лагери скоростна кутия
    3 бр. синхронизатори /3 комплекта/
    2 бр. семеринги скоростна кутия
    1 бр. тръба гърне
    1 бр. тръбичка за помпа съединител
    2 бр. фиксатори скоростен лост
    1 бр. стоп
    1 бр. управление климатик
    4 бр. гуми
    и там каквито масла трябват

като се вземе предвид че още и два резервоара не съм похарчил просто нямам думи

А и за финал гарнитурата на двигателя преди малко "умря" май / дано е само тя/

В ОБЩИ ЛИНИИ РАВНОСМЕТКАТА ДО ТУК Е ОКОЛО 4500 лева /без труд, аз си го правя/

Та питам кой бе6е споменал че това било здрав джип?

НО НЕ СЕ ОТКАЗВАМ
    е вече след тая интервенция ще е здрав

Коментар

Та питам кой бе6е споменал че това било здрав джип?
      Колега, нали не забравяш, че си взел кола на 12 години и няма нищо вечно? Има си съвсем нормално износване ...

А, мене ако питаш, баш със "здравите джипове" често става страшничко. Защото много пъти предишните собственици са си викали "Бе т'ва не се разваля. Само сипвам нафта и карам". Е, карат, не пипат нищо, ама в един момент "здравият джип" предявява сметката и я плаща, който се падне ...

Не знам какво си очаквал, но купуването на кола втора употреба си е лотария - какъвто ти е късметът.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

+1+1+1+ в прогресия.
        Към колегата с рейнджа-барем при покупката не се ли намери сервиз или майстор който да го погледне?
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

2 бр. лагери предни главини /аз си ги смених, по 110 лева
          Здравей, имам един въпрос:
          Би ли обяснил от къде си купи лагерите и как точно ги смени?
          Благодаря
          LZ1PER

Коментар

А на колко хиляди километра е РенджРовъра.

Коментар

Малейй аз ако направя такъв списък и ............. абе хора кеф цена няма, мойто Говедо до тук прехвърля 20к, и още наливам ама съм далеч от мисълта да ги смятам точно

Коментар

Е как на колко бре ?
                то е ясно на 34000 , карала го е баба англичанка с синя кръв само неделя но църквата и метро да си напазари за седмицата, а да и в събота вечер на бинго !
                Повече от ясно е ,че несе знае на колко Км. е , километража е връщан поне 1-2 пъти
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Дано това да са били всичките му проблеми. От сега нататък, ти пожелавам безаварийно и приятно каране.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                    Повече от ясно е ,че несе знае на колко Км. е , километража е връщан поне 1-2 пъти
                    Явно не си запознат с РР колега, там връщането на километража не е като при повечето коли, километрите се записват на три места, в километража, в БеКаеМ-а и в скоростната кутия, на първите две места с много зор и май само едно място в София се връщат, но в ск.к няма как и се хваща много лесно, стига да знаеш как.
                    LZ1PER

Коментар

не го взимай навътре, аз смених гарнитурите на главите със всичките му там глупости и дреболии за около 3000 лв, на 4.6 бензин, но джипа си е страхотен и ми доставя удоволствие, кеф цена няма, а пък и това не е джип за хора решили да правят икономии и да пресмятът разходи и подобни глупости, така мисля аз

Коментар

Джипа е на 248 000 километра и е цената за която го купих е далеч по ниска от тази на пазара . Определено РР много ми хареса и като джип и като комфорт и лекотата с която се управлявя, но въобще не предполагах този е толкова тормозен и неподържан. Но вече сме "на хорото" тъй че отказване няма .
                        Относно въпросите по ремонта на РР съм готов да помогна на всеки от вас. Определено за доста възли и детайли има решение за ремонт и подмяна далеч по ефтини от Д.К. и М.Пф..Както споменах в предишният си пост лично аз се заех с ремонта и няма нищо извънземно в РР-те .
                        Проблема при намирането на лагери за главини на РР е че ТIMKEN не продава свободно на пазара същите и те могат да се закупят само от офицялният представител на марката. Нооооо след като свалих главината установих че разликата м/у лагера на РР и лагери които аз открих /по размер и предназначение/ е ширината на същите. РР е 53 мм това което се предлага е 39 мм. Веднага идва и въпроса - е да де ама тоя по тесният как може да носи натоварвания като оригиналния. Може тъй като и при оригиналният лагер разстоянието м/у двата конусни лагера измерено от външната страна на единият до външната страна на другият е около 34 мм. Останалото до 53 мм са бордове на черупките. Иначе само лагери оригинални може да се закупят от ДаруКар на цена от 345 лева за брой.
                        Последно редактирано от mikluho; 22-09-07, 05:16.
                        [SIZE=3][FONT=Arial Black][IMG]http://i199.photobucket.com/albums/aa290/BoomMudRacer/th11731.gif[/IMG]
                        [SIZE=4]
                        [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

Така е, лагерите в Дару струват 345лв, в Тимкен ги продават за 305лв. Леко спекулират с това че са за РР.
                          Само да те помоля да ми отговориш, как ги смени тия лагери, защото попринцип лагера се сменя заедно с главината
                          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                            Така е, лагерите в Дару струват 345лв, в Тимкен ги продават за 305лв. Леко спекулират с това че са за РР.
                            Само да те помоля да ми отговориш, как ги смени тия лагери, защото попринцип лагера се сменя заедно с главината
                            Сваляш главината и хоп на пресата, лагерите са си нормални - два конусни лагера с обща външна черупка.

[SIZE=4]
                            [/SIZE] [/FONT][/SIZE]

Коментар

На моя РР операцията се оказа много по-сложна от тази която описваш, те и затова не предлагат лагер на главина като резервна част, върви заедно с главината в комплект, чувал съм, че някой го е правил това със смяната само на лагера, но аз на успях, защото главината е направена така, че набиването на новия лагер е почти невъзможно и си купих цялата главина.
                              С това не казвам, че не ти вярвам, напротив много се радвам ако си успял и ще те помоля да уточниш ти сблъска ли се с проблеми при избиването на стария и набиването на новия лагер и как точно го реши?

Поздрави
                              LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X