Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчен блокаж на диференциала на Land Rover Discovery 2 Td5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Най -евтините и здрави мостове с блокажи

Не. Отвън погледнати раздатките са еднакви, но в зависимост модела имат разлики.
    В случая раздатката ви няма междинен диф или просто го няма задвижването му ( и такива случай има).
    За целта ви трябва междинния диф от дефендъровата раздатка заедно с частта от корпуса в който лежи той. Най-добре намерете в Land Rover раздела схема на разадъчната кутия LT230 и ще ви станe по-ясно. Отделно Дефендър има друго предавателно число спрямо кутията за Дискавъри. Или по-просто, нека вашия приятел ви даде цяла кутия, пък вие ще ползвате това което трябва. Предполагам, че няма да го правите сам. Затова този който ще го прави ще му е ясно какво му трябва и какво не.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Значи да взимам раздатъчната кутия от дефендъра и да се прави от двете една.На мен мисълта ми беше,че моята няма тази кръглата шайба с 3те гайки кадето се слагат лостчета да се пуска и спира блокажа а тази на дефендъра ако я има дали ще пасне корпуса ( целия кожух) за да може да се монтира ?!
      LAND ROVER DISCOVERY TD5 02'
      Mercedes CLK 270 cdi 02'

Коментар

Точно карпуса с тази планка с трите болтчета съдържа в себе си междинния диф и дефендъра задължително я има. Този корпус е хванат на болтове с основния корпус на раздатъчната кутия. Всичко пасва като болтова на корпусите един спрямо друг. Обаче вътре понякога има малки разлики, но не и фатални. Този който е отварял такива кутии знае какво да гледа. Това е известна и често правена модификация. Разгледайте темите в раздела, мисля и че картинки имаше някъде.

Коментар

Значи всичко пасва,само трябва да се наредят вътре частите?!
          Mercedes CLK 270 cdi 02'

Коментар

Изключително грубо казано ДА, само трябва да се натикат карантиите вътре

Коментар

А като здравина коя е за предпочитане-диско2 или дифендер?

Коментар

Ами те конструктивно са еднакви. За предпочитане е по-новата и с по-малко хлабини и луфтове.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                  Ами те конструктивно са еднакви. За предпочитане е по-новата и с по-малко хлабини и луфтове.
                  От двойката са с по ситни зъби, което е по добре. Нещо като 10 срещу 24 шлица. Иначе конструктивно са еднакви. Поне до сега от поне 20 направени раздатки, разлики не съм срещал. Може и да има някакви разлики, щом Симо казва, но явно трябва да сменям диоптъра, щото не съм ги забелязал.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Примерно на по-новите има разлика в карантиите на междинния диф. По-новите са с повече зъби на планетите и сателитите. Отделно са променили някой размери за монтаж на лагери, променен дизайн на входящия вал с цел смазване, увеличена ширина на зъбните двойки и тн. Все пак тая кутия е започнала с мотори около 90-100 коня до ден днешен където се ползват мотори по 160-200 коня. Но както казах по-важно е да е по-нова и с по-малко луфтове

Коментар

• От: Най -евтините и здрави мостове с блокажи

А с какво предавателно число е на диско 2?

Коментар

Колега,извинявам се,че пак питам,барабана( за ръчната спирачка) от моята раздатка предполагам,че ще пасне на 100% при дефендеровата раздатка ( ако има разлики какви са) И най ме интересува ако директно сваля моята и сложа неговата какво може да стане?! ( по къси скорости или по дълги и някакви осложнения ) ?!
                        Благодаря Ви още веднъж,но съм новобранец и не искам грешки
                        Mercedes CLK 270 cdi 02'

Коментар

Предавателното число на Д2 е 1:1.22.Разликата е само на бързите скорости.На бавните са еднакви 1:3.32.
                          Барабана е същия,може да има разлики в жилото и закрепването му.
                          На Дифендъра бързите са 1:1.41.
                          Аз лично на Дифендъра съм сложил от Диско1 за по-висока максимална скорост.
                          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

• От: Ръчен блокаж на диференциала на Land Rover Discovery 2 Td5

Значи ако изцяло я заменя,ще имам къси предавки ( и ниска максимална скорост).Както каза колегата по горе,да взема само дифа и целия кожух и с мойте карантий трябва да стане с блокаж и по дълги предавки(който на мен не са ми проблем,че съм около 200 коня).Някой да ми препоръча при кой да отида да ми направи това миксиране така да го нарека И какви цени за труд евентуално да очаквам?!
                            Благодаря Ви предварително...
                            Mercedes CLK 270 cdi 02'

Коментар

Колеги да ви попитам като по компетентни(още не съм сменил раздатките,не са я демонтирали дефендровата) Като хвана на ръка предния кардан и го завъртявам по часовниковата и обратно страна мърда минимало,а като хвана задния не мърда и 1/10 от мм.Това нормално ли е или не,така ли трябва да е ?! Да знам какво да правя.
                              Mercedes CLK 270 cdi 02'

Коментар

А я кажи дали си изключил от скорост като въртиш задния кардан?
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-02-15, 14:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X