Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От дизел към бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От дизел към бензин

На повечето коли има ясно видима маркировка за зацепването на агренажа. Досадното е, че ако не знаеш процедурата, дълго ще гласиш нещата, докато го докараш да е вярно в натегнатото състояние. Това едно.

Другото е, че с газ проблемът се решава радикално - дозирането престава да е грижа на компютъра и да зависи от 100 неща. Да постигнеш такъв лош разход с обикновена газова уредба е трудна задача.

Коментар

Добре де, то ако е толкова объркано зацепването няма ли да удари клапаните?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Зависи какво е объркано, колко е объркано и дали двигателят изобщо удря клапани. Агренажът върти няколко неща. Не всички те имат нужда от съгласуване и не винаги е очевидно, че нещо трябва да е на белези. При някои машини той върти водна или маслена помпа - зацепвай както искаш, докато не се окаже, че фазовият датчик е към някоя от тях.

Коментар

Само да добавя- при последното ходене до Владо прегряхме много, ама много лошо колата. Разширителното казанче е спукано. Ние, понеже сме добрички (и леко глуповати), слушаме предишния майстор, който като сложи двигателя каза: "Карай, пък то ще изври, изври и ще спре.". Е, да- спря като няма вода- какво да ври?
          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Гледах го аз. Изглежда, не сте го прегряли фатално. Помогнал е сигурно постоянно включеният вентилатор, за който също трябва да се погрижите.

Коментар

Ето схема на ангренажа.
              Прикачени файлове

Коментар

Когато прехвърли един не е фатално,два или три удря,при мен бе така,резолтата един крив клапан.
                Ремака е хлабав,ако е разминат един има вероятност итова да е.
                878511557

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Добре де, то ако е толкова объркано зацепването няма ли да удари клапаните?
                  На някои мотори има "рязано"на буталата и не удрят ( на много от по-старите "японци",или старите "форд" примерно), на други няма и става мазало. Като довлечеш V8-мака да го насадим ще ти показвам.
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Важна уговорка - това, че има ями за клапаните, не значи, че ще опазят двигателя от запознанство между буталата и клапаните.

Коментар

• От: От дизел към бензин

Удрянето си зависи от конструкцията на мотора, но по моите скромни познания на ренде моторите удрят клапани и бутала.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

При мен имаше удар и крив клапан.
                        878511557

Коментар

• От: До: От дизел към бензин

Здравейте колеги !: Съжелявам че пак набутвам кокалите на наще колици...ама...я кажете. Сега след толкова много писания тук...доволни ли сте от смяната на печката с бензин...?Ако сте доволни..да се мятам и аз в джаза,макар че...моя мотор се нуждае само от профилактика на дюзи и смяна на ремъка с ролките.Не ме радва нещо дизела..а пък и на бензинец (газчица) си е друго... утре отивам да купувам мотор - утре веднага след вашите коментари го разбирайте. Какво да гледам , какво трябва да поискам заедно с мотора, какъв радиатор (освен волгов) трябва да намеря,какъв трбва да е компа (ще го вземам от автоморга двигателя).Очаквам вашите отговори с нетърпение
                          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                          Honda Shadow VLX 600 - 1999
                          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                          Влади

Коментар

С тоя немощен 2.1, няма какво въобще да се чудиш. Карал съм точно като твоя (в подписа). Ми, мъка си е. Транзита ми ускоряваше по-добре (2.4 атмосферен дизел, дърт като света).
                            Последно редактирано от Ясен; 17-09-10, 14:10. Причина: сФера
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дали сме доволни? Аз лично - МНОГО! Няма нищо общо с дизела. Динамиката е зашеметяваща, много е пъргав, има мощност, ускорява като лека кола (особено ако си с голям крак- често ще припилваш гуми по светофарите!). Извън пътя- не сме се хвърляли в сериозен оффроуд, но на разходките е удоволствие да се кара.

Най- важното е всичко да е окомплектовано! Двигателят, електронната система (кабели от компютъра, компютъра, букси) да вървят заедно! Не се съгласявай на допълнителна окомплектовка (събиране на системата от тук- от там)- ще ти се съсипе цялата работа, освен ако не извадиш късмет като Чоко. Ако може да запалят колата- да я запалят и да поработи (това и сам го знаеш). Не забравяй: бензиновата помпа и жилото за газта (дизеловото е по- късо). Не забравяй да свалиш електронния четец, който стои на кожуха на скоростите. Търсиш Рено 25- ръчни скорости. Ако ти предлагат 2.0 или 2.0 12 клапана- не взимай- блоковете са същите, но са по- слаби и по- проблемни (капризни и с неоткриваеми части). Ако ти предлагат от Еспейс- имай предвид, че при него, двигателят е напречен. Като свалят инсталанцията- да не късат и да не режат нищо- да внимават и да ти дадат цялата! За радиатора- ако твоя е здрав- не търси друг. Като си в моргата- потърси вентилатор- ние взехме от климатик на Паджеро. Чоко, пък, избра друг вариант- 2 вентилатора от Г- класа- помисли и реши какво ще избереш. Предполагам, че си изчел предишните постове и имаш някакъв начален поглед върху нещата. Най- важното е да получиш ЦЯЛА и най- добре ПРОВЕРЕНА инсталация!
                              Пожелавам ти късмет, защото ще ти е нужен (особено като ще взимаш двигателя от морга)!
                              Не се притеснявай да питаш за всяко нещо (телефона ми е в подписа), защото научих нещата по най- трудния начин. За тънкостите по монтажа и окачването на двигателя, най- добре запознати са Дядо Владо, Чоко и Дима Куадра!
                              Последно редактирано от Александър Белов; 17-09-10, 15:27. Причина: допълнение
                              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

• От: До: От дизел към бензин

Мерси много...но ето пак въпрос : Кажи ми кубатурите, защото ми предложиха 2,2 бензин от еспейс...а ето че тук става и за думи модели двигатели на Рено. Кажи ми как пасват скоростната кутия към двигателя...? преправя ли се нещо...?
                                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                                Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X