Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От дизел към бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От дизел към бензин

Говорих с Владо. Събираме отряд за дърпане за неделя. Ясен има път към вас. Естествено, ще се чуем като се разбере всичко.
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Да не пускам нова тема "От дизел към бензин"мисля че мога тука да попитам гърмна ми двигателя 2,1тд а един колега проявява интерес да ми даде двигател бензинов 4.0 със автоматична скоросна кутия и раздатка а аз да му остпя мойта скоросна и раздатката.сега въпроса: може ли да се направи това леко и какво още трябва да сменим по моя джип,кардана същи ли е ,мостовете могат ли да издржат този 4литров итн...или да се орентирам към продажба на части,просто незнам колко пари да му искам за скоростната със раздатка ,как вървят цените ?_Благодаря предварително за всеки съвет!

Коментар

Сложи си 2.2бен.от Рено и си решаваш лесно и евтино проблема.
        878511557

Коментар

"Белия" се лекува от паразити в червата. Всичко е спокойно, тъй като е във вещите ръце на "Дядо Владо". Общо взето ще живее и то доста пълноценно. Сега се търсят десен носач + тампон (от 2,1 дизел). Мерси на Владо за вниманието и страхотното гостоприемство.
          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
            "Белия" се лекува от паразити в червата. Всичко е спокойно, тъй като е във вещите ръце на "Дядо Владо". Общо взето ще живее и то доста пълноценно. Сега се търсят десен носач + тампон (от 2,1 дизел). Мерси на Владо за вниманието и страхотното гостоприемство.
            Споко ще стане
            878511557

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
              "Белия" се лекува от паразити в червата. .....
              Днес открих защо му къркорят "червата" има голям апетит, а не усвоява "храната"
              Жиците на електроинсталацията на мотора, най-вероятно не са за този компютър отзад в багажника има още един "моторен" сноп и куплунга е същия (както би казал градинския мАстур "става")......ама не е така (празните места на снимката)
              П.П. да ми кажеш, (ако имаш идея) кой е снопа към този мотор ....или е пълен сбироток и да го карам на импровизации
              П.П.2 пък ако някой ми каже и от къде да намеря ТОЧНОТО окабеляване на тези "Реникс" компютри....
              Прикачени файлове
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Днес открих защо му къркорят "червата" има голям апетит, а не усвоява "храната"
                Жиците на електроинсталацията на мотора, най-вероятно не са за този компютър отзад в багажника има още един "моторен" сноп и куплунга е същия (както би казал градинския мастур "става")......ама не е така (празните места на снимката)
                П.П. да ми кажеш, (ако имаш идея) кой е снопа към този мотор ....или е пълен сбироток и да го карам на импровизации
                Много ама МНОГО кофти! А кой е кабела- никаква идея. Майстора или го засекрети, или просто нямаше идея и "караше да върви". Ужааас. Ще го бъде ли или да търсим други кабели?
                Последно редактирано от Александър Белов; 17-05-10, 22:02.
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Изпарител и бутилка да ви нося ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Стигааааааааа

Доколкото ми обясни, този който ходи за частите и прави Джипа, с компютъра е свалена инсталация, която е била яко и неграмотно орязана. Със сигурност знам, защото ми показа, че две от буксите за дюзите ги няма. Нямало и други неща, ама не знам кои са. Затова се наложи да ходи и да сваля инсталация от друга кола. Дано това ти помогне като инфо.
                    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Тя бутилката ти е тук, че и глава за мотор, пък и абартовия мотор е наоколо, абе ще направим "Нива Абарт турбо" само да сме живи....
                      За инсталацията разбрах, ще трябва четене и т.н......
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

аа, не. Първо ще правим неръждаема Нива.

Коментар

аа, не. Първо ще правим неръждаема Нива.
                          В завода не ги ли правят такива.
                          А за газта...... с баща ми, май ни поомекват коленцата, особено ако стане като на Чоко- на мястото на резервоара, между гредите. Ама така де- молим се да не се стига до такива работи.
                          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Айде още един, дето не знае от какво в колата да го е страх.

А от неръждавейка не правят никоя кола фабрично. На тази ще и направим пода и праговете

Коментар

Айде още един, дето не знае от какво в колата да го е страх.

А от неръждавейка не правят никоя кола фабрично. На тази ще и направим пода и праговете
                              Дали няма да тръгне ръжда покрай неръждавейката? То май имаше значение и каква точно е неръждавейката де, щото съм виждал жигула с неръждаеми прагове, които не мръднаха 10 години (така я продадоха), и пак такава, която се беше надупчила покрай неръждаемите истории за нула време.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: До: От дизел към бензин

По проблема с разхода говорих с един българин, който има сервиз от 15 г. в Испания и е правил много Рена. Той каза, че вероятността да е от компютъра или нещо свързано с него е почти нищожна. Такъв разход не можело да се получи от друго освен от механичен проблем. Неговото мнение, е че ангренажният ремък не е зацепен правилно. Имало 4 белега, които трябва да се спазят. Ако нещо е мръднало после ставало мазало. Двигателят, пали, върви, но харчи много, защото или пуска много гориво, или с въздусите ….. Абе тръгна да ми обяснява, ама не разбрах всичко. Сега се сетих, че като вземах двигателя, продавачът каза, че е сменян ремък и ролки, може пък да не го е направил като хората. Испанецът каза, че щял да потърси дали има схемата на положенията на вала и цилиндрите и бележките, но е малко вероятно да реагира бързо. Лошото е, че ние с газта лъжем компютъра, а то, ако е от гореописаната вероятност пак ще гълта, само че газ. Кофтииииии. Та питането е може ли да е от това, което ми казаха и дали някой знае от къде да намеря схемата. Изрових сума сайтове и не мога да попадна на нещо, което да свърши работа.
                                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X