Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Чероки XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за новака с XJ

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
    Колегата Аndro 160 ме подсети да кажа че смъкнах раздатката със два сантиметра за за оправя ъглите на кардана после ми се наложи да преместя и радиатора на горе че перката се вирна и взе да опира в дифузиора . Предния ми кардан е с двоино каре към раздатката и там проблеми няма .
    Павле, аз също смъкнах раздатката с 2 см. Това донякъде оправи проблема с вибрацията, но не напълно. Сега ще пробвам ъглови подложки за задния мост, там може да се постигнат по-големи ъгли с малко завъртане на моста. Раздатката смятам да върна в първоначално положение. Смятам да опитам с 3 градуса. За такова завъртане е необходима подложка 120/60/6 мм. Все пак ще помисля преди да поръчам подложките. Ако имате идеи, казвайте.
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
      Колега Павел, ако преправиш люлките, пиши тук че да знам как да процедирам. При мен предстои това, ако не реша да се върна на оригиналните основни листа, с подложен пакет от Волга.
      Няма как с преправяне на обиците да се компенсира по голямата дължина на ресьора!
      Връщай си стария основен лист/листи.

Коментар

Първо оправи проблема с ресиорите после пак ще премериш ъглите на кардана и чак тогава поръчваи ако има нужда от клиновидни подложки .
        Положението и дължината на обиците оказва голямо влияние на ъгъла на кардана .
        При мен не се наложи да слагам подложки.

Коментар

От: Моето Чероки XJ

Малко със закъснение, но да опиша как решихме проблема с ресьорите - бяха свалени и скъсени с 4 см. отзад, като заедно с това бяха изковани бяха нови уши. Освен това ги шпренгвахме наобратно, т.е. ги изправихме, за да поизравним задницата и предницата, че стоеше като драгстер. Който иска голям и евтин лифт отзад - препоръчвам му този с нови ресьори от Волга. По моя оценка тези ресьори както са от магазина дават 3-4 инча лифт отзад.
          След изправянето им постигнахме каквото исках - около 2 инча. Сега горе долу е равна отпред и отзаед, може би все още отзад е леко по-висока, но не повече от сантиметър. Очаквах че с времето ще застане като заводския вид (отзад леко по-ниска), но вече 8-9 месеца не е мръднала. Със спускането на задната част надолу и вече свалената с 1 инч раздатка няма вибрации, така че за момента няма да пипам задния кардан (който много исках да сменя със CV style, вместо слип йоки).

Павле, сега е времето да измерим ъглите и да видим дали няма нужда от клинчета...

Коментар

Re: От: Моето Чероки XJ

Колеги, до две седмици очаквам да ми пристигне нов цялостен комплект окачване за Черокито, така че всичко старо ми става излишно:
            амове (предни и задни)
            кормилен демпфер
            предните пружини
            носачи (горни и долни)
            както и пълен комплект ресьори ( имат подложен усилен лист)
            Задницата в момента стои вирната 1,5-2 инча. Возията отзад е твърда като е празен и ходовете са малко ограничени, когато е натоварен нещата се подобряват.
            Ако на някой нещо ще му свърши работа да знаете, че всичко е подарък !

Това му е стойката с гуми 235/75/15:
            Последно редактирано от verter; 22-01-11, 10:35.
            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

От: Моето Чероки XJ

Колега, благодаря за предложението, мисля да се възползвам от него. Моля да ми запазиш нещата. Дай някакъв телефон за връзка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X