Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Чероки XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моето Чероки XJ

Здравейте колеги. От известно време имам Чероки XJ 4l 1998г. Понеже напоследък го карам, вече имам доста въпроси. Парното е доста слабичко, а задните ресори са се обърнали наобратно.
    Имаше и един доста неприятен момент с гаснене, но беше решен с помощта на дядо Владо, за което му благодаря.

Та сега ми възникват следните въпроси:
    Има ли това чероки филтър за въздуха в купето?
    Четох за електрическа помпа от газела, която да върти топлата вода през радиатора на парното, някой може ли да даде повече инфо?
    Къде мога да си оправя ресорите?

Благодаря на всички отзовали се!
    Последно редактирано от gueorgi; 27-01-10, 10:49. Причина: да си допиша въпросите :)
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

До: Помощ за новака с XJ

Във връзка с ел. помпата от Газела - нейното предназначение е друго. Тя помага за по - доброто охлаждане на двигателя след като се изгаси.

Ресорите според мен ще трябва да ги смениш с нови, ако са толкова зле колкото казваш.

Коментар

Според мен колега ти е запушено радяторчето за парното, провери си и кранчето ако има такова.
      JSM 0899633364

Коментар

До: Моето Чероки XJ

Първоначално публикуван от alexsandar65 Преглед на мнение
        Според мен колега ти е запушено радяторчето за парното, провери си и кранчето ако има такова.
        Има логика. По принцип тези модели имат много хубаво парно. При мен няма никакъв проблем с топлината.
        Относно филтъра - има филтър за климатика, но не мисля, че там е проблема.
        Това са линкове към няколко полезни теми:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=17780

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=49426

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72854

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=83154

Те нямат конкретна връзка към това за което питаш, но мисля, че ще ти бъдат полезни.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-04-10, 19:21.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
          Има логика. По принцип тези модели имат много хубаво парно. При мен няма никакъв проблем с топлината.
          Относно филтъра - има филтър за климатика, но не мисля, че там е проблема.
          Това са линкове към няколко полезни теми:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=17780

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=49426

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72854

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=83154

Те нямат конкретна връзка към това за което питаш, но мисля, че ще ти бъдат полезни.
          Благодаря за линковете.
          Все пак ако знаеш къде е филтъра за климатика, моля да ми кажеш.

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
            ....Къде мога да си оправя ресорите?...
            1. Срещу Бриколаж в Люлин - "Пантера" - да сменят само основния лист (имат магазин и сервиз)
            2. "Скорпион 13" (на "Стамболийски" до кръстовището с "К. Величков") ако имат налични, после сервиз за смяна ще измислим
            3. Чавдар (V93) или по точно сайта в подписа му - доставка и после по т.2
            Колкото за парното, ако колата вече се е разбрала с теб, може да идваш да разглабяме наред и да продухаме с водоструйката радиаторчето...ама да знаеш че ще намръзнем в тези студове
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
              Здравейте колеги. От известно време имам Чероки XJ 4l 1998г. Понеже напоследък го карам, вече имам доста въпроси. Парното е доста слабичко, а задните ресори са се обърнали наобратно.
              Имаше и един доста неприятен момент с гаснене, но беше решен с помощта на дядо Владо, за което му благодаря.

Та сега ми възникват следните въпроси:
              Има ли това чероки филтър за въздуха в купето?
              Четох за електрическа помпа от газела, която да върти топлата вода през радиатора на парното, някой може ли да даде повече инфо?
              Къде мога да си оправя ресорите?

Благодаря на всички отзовали се!
              Колега става въпрос за парното:
              1.При загрял мотор,на колко градуса е?
              2.Имаш ли газово?
              3.Не всички модели имат филтър за въздух в купето.
              Поздрави!
              [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
              [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
              [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
              [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                1. Срещу Бриколаж в Люлин - "Пантера" - да сменят само основния лист (имат магазин и сервиз)
                2. "Скорпион 13" (на "Стамболийски" до кръстовището с "К. Величков") ако имат налични, после сервиз за смяна ще измислим
                3. Чавдар (V93) или по точно сайта в подписа му - доставка и после по т.2
                Колкото за парното, ако колата вече се е разбрала с теб, може да идваш да разглабяме наред и да продухаме с водоструйката радиаторчето...ама да знаеш че ще намръзнем в тези студове
                Благодаря, ще попитам за ресорите. Относно парното, със сигурност ще дойда да му се чудим и да цъкаме

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
                  Колега става въпрос за парното:
                  1.При загрял мотор,на колко градуса е?
                  2.Имаш ли газово?
                  3.Не всички модели имат филтър за въздух в купето.
                  Поздрави!
                  Здравей колега. На въпросите:

1. При загрял мотор е на средата на скалата (съвсем малко под 100 градуса). Като я понапънах оня ден нагоре по Витоша, стрелката даже отиде малко над 100, но тогава се включи и допълнителната перка, та реших, че може и да няма проблем. Все пак имам едно наум, защото по двигателя имаше следи от ръждив антифриз, което ми говори че е прегрявал, но... ще внимавам и ще видим.

2. Имам газово (така я купих). Май не е вързано последователно с радиатора за парното, та може и от там да идва проблема.

3. За тези които имат филтър в купето, къде е? Имай предвид, че волана е десен.

Коментар

Този двигател трудно се прегрява ,чугунен блок и глава -нормално е антифриза да е малко ръждив.
                    Парното е слабо,защото не е вързан правилно изпарителя!Наскоро решавах подобен проблем ....

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan_yj Преглед на мнение
                      Този двигател трудно се прегрява ,чугунен блок и глава -нормално е антифриза да е малко ръждив.
                      Парното е слабо,защото не е вързан правилно изпарителя!Наскоро решавах подобен проблем ....
                      Точно това имах впредвит.Стефане обясни му как да си върже тетките.99% от там ти е проблема с парното,заради неправилно свързано газово.
                      Поздрави!
                      [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                      [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                      [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                      [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Благодаря и на двама Ви. Ще погледна как точно е вързан изпарителя. Все пак ще са ми от полза обясненията на Стефан, така че ги очаквам с нетърпение.

Коментар

Снимай как е вързан изпарителя ,ще се опитам да помогна задочно

Коментар

Отивам да снимам.
                            Исках и друго да питам - по отношение на ресорите, от всичко изчетено, май най-добрия вариант, като съотношение цена-качество са ресори от волга, като се запазва основния лист на черокито и пакета от волга се слага отдолу. Правилно ли съм разбрал? Ако е така, дайте идея откъде да намеря чифт ресори от волга.

Коментар

Успях да снимам начина на свързване. Май наистина е паралелно на радиатора за отопление.
                              Снимах и ресора, но не се вижда много добре.
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X