Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Чероки XJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за новака с XJ

Нямам друг снимков материал засега, понеже съм го оставил на специалисти да ми го правят. По отношение на преправянето само нови втулки, купени по размер и малко донагласени, че ушите на волговите са по-малки. Освен това U скобите са ми нови, отново от волга, че пакета е малко по-дебел и старите идват къси. Скобите от волга пък са доста по-дълги и съответно под гайките са поставени около двусантиметрови подложки от неръждаема дебела тръба.
    Повече снимки и детайли, надявам се утре, ако станат готови подложките под пружините отпред.
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Понеже имаше въпрос, аз до къде съм стигнал?
      В момента издирвам нови ресори от Волга. Ако намеря мисля да пробвам да си оставя основния лист от ресорите на Черокито и да добавя целите нови от Волгата. Те все пак ще са нови и да видим какво ще се получи. Ако се добавя само един лист, към старите на Черокито, още повече ако и той е стар, мисля че ефекта няма да е много добър.
      Поздрави!
      Любомир Бончев 0889216605
      Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
        Понеже имаше въпрос, аз до къде съм стигнал?
        В момента издирвам нови ресори от Волга. Ако намеря мисля да пробвам да си оставя основния лист от ресорите на Черокито и да добавя целите нови от Волгата. Те все пак ще са нови и да видим какво ще се получи. Ако се добавя само един лист, към старите на Черокито, още повече ако и той е стар, мисля че ефекта няма да е много добър.
        Поздрави!
        10x

Предвид, че сложих такива от волга изцяло, защото оригиналните ми бяха много зле, препоръчвам на всички гореописания от lubo56 подход.
        Причини:
        1. Волговите са малко по дълги, около 3 см. Отпред си идват точно, отзад също ако не е натоварена. Като се натовари яко обаче, люлките опират. Сега ще преработваме нещо, че да не се откъснат при някой по-силен удар.
        2. Спестява се много работа - при мене едва ги свалиха ресорите, толкова бяха запекли... При подлагането под основния това се избягва.
        3. Лифта е по-голям при подлагане - основния на черокито си остава и също повдига малко.

Коментар

Ето и малко снимки. Натоварена е доста, приблизително около и над 400 кг. При това положение люлките на ресорите отиват в крайно задно положение.
          Прикачени файлове

Коментар

Раядвам се, че се включи човек като gueorgi, който е правил подобно нещо. Още повече със снимки, от които е ясно, че има добър ефект.
            Имам още няколко въпроса:
            - Нови ли са ресорите от Волга - ако да, от къде ги взе и на каква цена?
            - Ако са стари, как прецени, че са в добро състояние?
            - Как се промени возията?
            Ако не те затруднявам, ще ти бъда благодарен за отговорите! А предполагам, че и много други, като мен!
            Поздрави!
            Любомир Бончев 0889216605
            Jeep Cherokee Sport 2,5 td - 1998

Коментар

Първоначално публикуван от lubo56 Преглед на мнение
              Раядвам се, че се включи човек като gueorgi, който е правил подобно нещо. Още повече със снимки, от които е ясно, че има добър ефект.
              Имам още няколко въпроса:
              - Нови ли са ресорите от Волга - ако да, от къде ги взе и на каква цена?
              - Ако са стари, как прецени, че са в добро състояние?
              - Как се промени возията?
              Ако не те затруднявам, ще ти бъда благодарен за отговорите! А предполагам, че и много други, като мен!
              Поздрави!
              Любо, ресорите са нови и то усилени за Волга комби. Откъде - провери си на лични. Возията се промени към по-добро - стана по-стегната колата и по-малко клати на неравности. Иначе няма усещане за дървеност - ресорите се оказаха доста балансирани - нито много твърди, нито пък меки. Друго важно нещо - ако черокито ти е след 97 година фейслифта, то изходящия вал на раздатката ти най-вероятно е по-дълъг поради въведено подобрение - усилен е (става въпрос за раздатка NP242). Това автоматично е увеличило ъгъла на задния кардан, което дори при лифт 2 инча (както е при мене) може да доведе до вибрации. Описано е в библията - http://jeep.avtograd.ru/xfer/encyclo...P242/index.htm
              Съответно като евтин вариант може да се наложи да свалиш раздатката с малко (1 инч) с цел корекция на ъгъла на кардана, което при мен предстои.

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                ...
                Съответно като евтин вариант може да се наложи да свалиш раздатката с малко (1 инч) с цел корекция на ъгъла на кардана, което при мен предстои.
                Трябва да се има в предвид, че като се сваля надолу задния край на целия агрегат (двигател, скорости, раздатка) се променят ъглите и на двата изходящи вала на раздатката! Задния надолу - добре, ами предния нагоре?

...
                1. Волговите са малко по дълги, около 3 см. Отпред си идват точно, отзад също ако не е натоварена. Като се натовари яко обаче, люлките опират...
                Защо бързате с оценките на Волговите ресьори? Трябва да минат 5-6 месеца и тогава може да се каже добре ли е, или зле.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Трябва да се има в предвид, че като се сваля надолу задния край на целия агрегат (двигател, скорости, раздатка) се променят ъглите и на двата изходящи вала на раздатката! Задния надолу - добре, ами предния нагоре?

Защо бързате с оценките на Волговите ресьори? Трябва да минат 5-6 месеца и тогава може да се каже добре ли е, или зле.
                  Колега Андро, аз не казвам, че свалянето на раздатката е панацея. Напротив, но това е което ще направим, предвид условията... По отношение предния кардан, при сваляне на раздатката с 1 инч, няма описани проблеми (което не значи, че няма да възникнат). Той е и с друга конструкция. Освен това доста известни фирми за подобрения на окачването продават едноинчови подложки за сваляне на раздатка на джип, значи все пак това не е чак толкова лош вариант...(или поне аз така се успокоявам).

По отношение на Волговите ресори сте прав, трябва да изчакаме. Просто описах как се държат в момента.

Поздрави!

Коментар

...
                    По отношение предния кардан, при сваляне на раздатката с 1 инч...
                    Имай в предвид, че при лифт 2 инча на Патрул от Траял Мастер, доколкото си спомням раздатката се сваляше с 1 см.
                    Аз бих изчерпал другите възможности, преди да вирна мотора с 2,54 см.

Коментар

Нее задължително да клекнат ресиорите .
                      Аз шпрегнах оригиналните и подложих по един лист в пакета под основния лист . Когато ги взех след шпрегването ги притиснах така че да се огънат на обратно в една стоманена рамка и стояха така 12 часа при тази интервенция се изправиха с 4 см. После монтирах на джипа от тогава са минали 7 месеца и приблизително 12000 км. без да има каквото и да било пропадане . Мерките отзад към момента са 52-54см.в зависимост от това колко гориво имам в резервоара и 52 отпред .
                      Не съм удължавал обиците на ресиорите оригиналните са .
                      Когато вдигна джипа така че задния мост да виси във въздуха обиците опират в предната част там където кутииката в която стои обицата се стеснява , това ограничава малко ходовете на задния мост но нее болка за умиране .
                      При теб щом опират на згъване е опасно може да строшиш основния лист на някое по яко скокче или бабуна .
                      Колко сантиметра подложихте под предните пружини ?

Коментар

Колегата Аndro 160 ме подсети да кажа че смъкнах раздатката със два сантиметра за за оправя ъглите на кардана после ми се наложи да преместя и радиатора на горе че перката се вирна и взе да опира в дифузиора . Предния ми кардан е с двоино каре към раздатката и там проблеми няма .

Коментар

При мен също го забелязах проблема с по дългите ресори, мисля да го отстраня с преправяне на люлките!
                          Opel Frontera A 2.4i
                          Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Отпред подложихме 5 см. Сега мерките са 51 см отпред 53 отзад. Ще имам предвид за перката.

Коментар

Позволявам си да похваля и моя вече "бивш" черок с малко снимков материал Няма и грам лифт .
                              Прикачени файлове
                              ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Първоначално публикуван от Pavel_vd Преглед на мнение
                                При мен също го забелязах проблема с по дългите ресори, мисля да го отстраня с преправяне на люлките!
                                Колега Павел, ако преправиш люлките, пиши тук че да знам как да процедирам. При мен предстои това, ако не реша да се върна на оригиналните основни листа, с подложен пакет от Волга.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X