Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилното масло за бензинов WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правилното масло за бензинов WJ

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    С риск да стана досаден, пояснявам - в БС ми пробутаха два галона (от които естествено ми остана половин, но такива са разфасофките - 1 е малко, 2 са много) минерално 5W30 на цена......сега вече не помня точно... защото купувах и ATF+4 и филтър и... но помня, че ми се смяха много, защото на тази цена - кеф ти фул-синтетика 0w50, кеф ти н`ам си кво... Само дето не намерих синтетика 5w30 или нещо друго с "30" като втора цифра извън "Балканстар". Всичкото е с 40, 50 и т.н. Няма с 30. Затова питам - и следващия път ли да си купувам два галона минерално на цената на 10 литра "топ-фул-синтетика" само заради "втората цифра"

http://cgi.ebay.co.uk/CASTROL-EDGE-0...item414950e3ad

http://cgi.ebay.co.uk/CASTROL-EDGE-5...item414950d82a

http://cgi.ebay.co.uk/CASTROL-EDGE-S...item414950c86c

http://cgi.ebay.co.uk/CASTROL-EDGE-S...item3ef8d22145

и цената е от £34.99 до £41.50 за 4 л. без ДДС
    с доставката от Англия ми излезе + 15 лв. на туба
    Последно редактирано от ivied; 03-03-10, 14:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
      А казваш че щом не дават грешки свещите да не ги пипам,така ли?
      А, що - смени ги. Те не се сменят само като спре да пали. Но доколко ще помогнат за конкретния проблем е друга работа. А за сегметите не се втелясвай - това е само възможна причина, но едвали им има нещо. Образува ли се "майонеза" в близост до капачката за наливане на маслото?

При тези ниски температури за които пишеш и при кратки пътувания може и да е нормално този кондензиран по цилиндрите бензин да се просмуква в картера.

Като се постопли времето и при по дълги пътувания сам ще разбереш.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
        А, що - смени ги. Те не се сменят само като спре да пали. Но доколко ще помогнат за конкретния проблем е друга работа. А за сегметите не се втелясвай - това е само възможна причина, но едвали им има нещо. Образува ли се "майонеза" в близост до капачката за наливане на маслото?

При тези ниски температури за които пишеш и при кратки пътувания може и да е нормално този кондензиран по цилиндрите бензин да се просмуква в картера.

Като се постопли времето и при по дълги пътувания сам ще разбереш.
        Аз че ще ги сменям,ще ги сменям.Незнаех че дава грешки при неработещи свещи и мислех да ги сменям още тази седмица.Но сега може и да покарам още малко с тях(поне да се постопли малко).
        А за "майонезата"-какво точно имаш предвид?Няма нищо по или около капачката за маслото.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
        0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Не записва грешка, че не работят свещите - компа това няма как да го разбере.

Записва грешка за слаб цилиндър, като една от многото възможни причини е кофти свещи.

За "майонезата" питах, щото обикновенно като се кара на къси разстояния в студено време се получава така от конденза.

Коментар

Май забравихме още един производител, който си заслужава реномето:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/p...t00039766.html

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
              Не записва грешка, че не работят свещите - компа това няма как да го разбере.

Записва грешка за слаб цилиндър, като една от многото възможни причини е кофти свещи.

За "майонезата" питах, щото обикновенно като се кара на къси разстояния в студено време се получава така от конденза.

Ахааа днес я видях тая "майонеза".....има я да.Значи е нормално да има такова нещо така ли?
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Е, чак пък нормално...

По-скоро допустимо.

Коментар

От: Правилното масло за бензинов WJ

Днес реших да си купя масълце, че уикенда, покрай другата забавачка, да сменя най-накрая и него. Обаче. Питам за 10w30 и ... ме гледат като полезно изкопаемо. на няколко места. Един даже ми извади каталози на Тотал и ... забравих още на кой, и вътре 10/30 просто не фигурира. Сега се чеша по кухата кратуна какви да ги върша...

мотора е 4.7HO: да ровя ли по нета за 10w30 или да налягам на 5/30 синтетика?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Че на 4.7 нали препоръчаното е 5w30? Иначе 10w30 се намира мопарско, ама е бая скъпо.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Че на 4.7 нали препоръчаното е 5w30? Иначе 10w30 се намира мопарско, ама е бая скъпо.
                      4.7 препоръката е 5/30, но за 4.7HO e 10/30. Вътре карантията не е съвсем същата.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        ... за 4.7HO e 10/30. ...
                        Виж тук. Или тук, ако държиш да пише Мопар.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-03-17, 22:43.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Виж тук. Или тук, ако държиш да пише Мопар.
                          Благодаря!
                          Пускам и поправен линка от Чавдар, в случай че някой друг търси, полезно е.

П.П. не държа да пише Мопар, държа да си имам здрав двигател възможно най-дълго
                          на хидравликата съм с Равенол, до тук 4000км, нямам оплаквания.
                          Последно редактирано от tef4o; 24-03-17, 20:59.

Коментар

Аз на 4.7 хо хо сипвам 5w-30, вече не знам кой път, стария собственик (немец) и той такова сипвал.Доволен съм от кастрол едж.

Коментар

Първоначално публикуван от bayco92 Преглед на мнение
                              Аз на 4.7 хо хо сипвам 5w-30, вече не знам кой път, стария собственик (немец) и той такова сипвал.Доволен съм от кастрол едж.
                              От какво си доволен? Castrol Edgе не е синтетично масло!

Коментар

:-) Ха, в такъв случай аз някакси съм улучил течноста:
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Petro Canada Supreme Synthetic 5W30.jpg
Прегледи:1
Размер:81.3 КБ
ID:5748054
                                Що се касае дали съм доволен, ммм... Не мога да посоча разлики с друга марка. Допреди 5000км бях само с Castrol,
                                сега мога да потвърдя липсата на разход на масло, което не знам дали е достатъчно добър показател.
                                В най-големите студове ми се налагаше да пътувам почти всекидневно извън София... Поне за смазването бях спокоен.
                                Дори и при първите обороти при -20C, двигателя не показваше, че му е кой знае колко студено. Никаква колебливост :-)
                                С две думи - мисля че е моето масло. Поне засега, след малко повече от 5000км.
                                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                                2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X