Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилното масло за бензинов WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правилното масло за бензинов WJ

Четох някаква пространна статия в нет-а, ама сега дали ще я изровя, пък и нямам време - твърдеше се упорито, че добрите масла с "добри миещи свойства" променяли цвета си и мътнеели, защото разтваряли нагар, прахоляци и пр., пък тия, "лошите" и "ментетата" си стоели чисти и бистри като нови, `щото нищо не правели. Факт е, че във всички ръководства на Jeep за разните "флуиди" многократно се подчертава, че цветът и видът не били индикатор за остаряването или времето за смяна на "флуида"
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Е не е на катран.
      Да капне една капка на салфетка и да я снима.
      На бас че ще е тъмно жълто но не и черно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Е не е на катран.
        Да капне една капка на салфетка и да я снима.
        На бас че ще е тъмно жълто но не и черно.

Аз мога да сравнямвам с моите коли на моите километри,ако трябва трий,че не е Мерцедес подфорум.

Маслото Кастрол ЕДЖ e одобрено за дизелови автомобили от Марката Мерцедес,одобрено е и за бензинови.Мерцедес спецификации 229.51 за дизела и 229.5 за бензина / 0/30 и 0/40 /Много добри почистващи свойства освен всичко друго.
        Сьщата спецификация карам аз на 200 000 километрови мотор и в момента единия е на 500 километра след смяна на масло,но другия е на около 8000.Да не откачаме ма ако кажеш ще източа малко от старото масло и да го сравним поне на снимки.Бас няма да ловя,но гаранция ти давам,че моето ще е по-чисто от това на снимката.За капване по салфетки пьк никакьв проблем.Сьбирам около 2 кофи обаче или грубо 9 литра и нещо.

Неговото не е като на стар дизел,но е мноооого тьмно за масло на 5000 километра.Според мен поне е попаднал на добро масло което е почнало да си вьрши работата.За мен това е много мрьсно масло.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Мога да споделя моето скромно мнение.Автомобила е AUDI-3/1996г на 220000км внос от Германия.Пълна сервизна документация.От нова е карана и подържана с масло TOTAL (района от където е купих е близко до Франция).В момента е с масло TOTAL 5w40 на 8000км и е като ново.Смятам да го сменя на 15000км или две години.
          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
          АСК Ален Мак

Коментар

На салфетка няма как да капна вече щото маслото е в канала.Но наистина си беше доста черно.на салфетката щеше да е кафяво според мен.
            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
            0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Четох някаква пространна статия в нет-а, ама сега дали ще я изровя, пък и нямам време - твърдеше се упорито, че добрите масла с "добри миещи свойства" променяли цвета си и мътнеели, защото разтваряли нагар, прахоляци и пр., пък тия, "лошите" и "ментетата" си стоели чисти и бистри като нови, `щото нищо не правели. Факт е, че във всички ръководства на Jeep за разните "флуиди" многократно се подчертава, че цветът и видът не били индикатор за остаряването или времето за смяна на "флуида"

А да споменават специално за тоя мотор колко оплаквания има и какво е становището на марката по вьпроса?Доброто миещо масло мое добре ако има какво да мие.Не ме разбирай погрешно - той кара масло което се препорьчва в официални документи като масло за ползване при мотори които имат проблем с нагар както и при дизелови мотори кьдето пьк сьвсем си трябва такова масло.
              Ако мотора си има слабите черти,каран е на градско както каза колегата и е напипал добро масло и...............резултата е на лице.

Ако го покара малко и пак сипе от сьщото може да стане така,че сьщото това масло да излезе почти като ново след 5000 километра и теорията за цвета на маслото която ни пробутват от Крайслер пада в канала.Тук говорим за масло което се препорьчва за новия модел мотори на много от фирмите,мотори които имат тьнки маслени канали и които страдат от точно тия наслагвания.

Ако искаш ти пускам тема на мотор с надрани цилиндри от такьв проблем.Ма редовно му сменяли маслото,ма само Балкана го гледал..............и мотора на боклука.На лични обаче,че много ми стана.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Зависи колко мирише.

Ето че само 20 дена след смяната,маслото ми пак мирише на бензин и то доста.Какво може да е това,някой има ли идея?Може ли да е от неработещи свещи?Иначе грешки не показва.А и си върви както трябва.Малко повече гори сега,но аз мисля че е от студовете.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                  Ето че само 20 дена след смяната,маслото ми пак мирише на бензин и то доста.Какво може да е това,някой има ли идея?Може ли да е от неработещи свещи?.

Може.

Така си мих мотора едно време с маркуча,влезе малко вода през единия капак,напьлни малко 5 и 6 свещ и колата почна да прекьсва.Маслото замириса на бензин,но като го изпьнах на магистралата му мина.Почистих си и свещите преди това де и ги мазнах с малко грес за ел.контакти.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    ....и колата почна да прекьсва....
                    Да де,ама мойта си работи добре.....а и не съм я мокрил.
                    Дали е възможно ако не работи само една свещ,аз да не го усещам това в вървенето на колата?Какво да я правя......

Коментар

Аз като казвам ПРЕКЬСВА значи не работи един цилиндьр,а на студено и втори по някой пьт.Жената я кара така 2 дни преди да се кача аз и на третото крьстовище да и отворя капака.От 8 един не бачкал и не го усетила,а на студено той пали с 1600 оборота и ги дьржи 30 секунди та и там не се хваща лесно.Да не говорим,че го измих топьл,стоя час и ме чака да си допия кафето,подгрях го 5 минутки,закара ме до нас за 20 минути и проблем нямаше.На следващия ден и сечено.

Караме по теория обаче и теорията и мойта практика показва,че може да мирише на бензин ако не ти работи свещ както трябва или е карана само градско и свещите ти стари или имат проблем.Ако трябва да намесвам и друг мотор кьдето 2 комплекта свещи смених преди да си седна на задника и сьвсем искренно мога да ти кажа,че от проблем сьс свещите може да ти смьрди маслото на бензин.

И прекьса само на определени обороти или забавя заработването на свеща на ниски или от време на време пробива искрата или..............ти си избери кое да е.Аз се кьлнях,че не е от свещите щото ми били нови ма точно от новите беше.И така 2 пьти

На вьпроса МОЖЕ ЛИ................МОЖЕ,а дали е само това проблема с тоя мирис ти си знаеш.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Аз като казвам ПРЕКЬСВА значи не работи един цилиндьр,а на студено и втори по някой пьт.Жената я кара така 2 дни преди да се кача аз и на третото крьстовище да и отворя капака.От 8 един не бачкал и не го усетила,а на студено той пали с 1600 оборота и ги дьржи 30 секунди та и там не се хваща лесно.Да не говорим,че го измих топьл,стоя час и ме чака да си допия кафето,подгрях го 5 минутки,закара ме до нас за 20 минути и проблем нямаше.На следващия ден и сечено.

Караме по теория обаче и теорията и мойта практика показва,че може да мирише на бензин ако не ти работи свещ както трябва или е карана само градско и свещите ти стари или имат проблем.Ако трябва да намесвам и друг мотор кьдето 2 комплекта свещи смених преди да си седна на задника и сьвсем искренно мога да ти кажа,че от проблем сьс свещите може да ти смьрди маслото на бензин.

И прекьса само на определени обороти или забавя заработването на свеща на ниски или от време на време пробива искрата или..............ти си избери кое да е.Аз се кьлнях,че не е от свещите щото ми били нови ма точно от новите беше.И така 2 пьти

На вьпроса МОЖЕ ЛИ................МОЖЕ,а дали е само това проблема с тоя мирис ти си знаеш.

Значи да се готвя за смяна на свещи....ясно.Ама аз не разбирам от двигатели и затова питам.Незнам опасно ли е така като мирише маслото на бензин?Може ли да се кара така?

Пламене,ти незнаеш ли нищо по въпроса?Защо се скатаваш?

Коментар

И пак кратко - то винаги ще ти мирише на бензин,няма на какво друго да мирише.Номера е колко мирише и колко я караш така.И не е добре за мотора.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

И пак кратко - то винаги ще ти мирише на бензин,няма на какво друго да мирише.Номера е колко мирише и колко я караш така.И не е добре за мотора.

Такаа....днес се поразрових малко из интернет,и намерих доста инфо за този проблем.Общо взето нещтата стоят така.Ако се кара на много къси разтояния(аз карам всеки ден 4 км. отиване и толкова връщане и веднъж в седмицата по 40-50км.) в студено време(и това си го имаме в достатъчни количества),а и с стари свещи(и това е налице при мен,не съм ги сменял аз изобщо а не се знае предишния собственик кога ги е сменял) е възможно да мирише на бензин маслото.Има и по сериозни проблеми описани,но аз искрено се надявам да не се окаже нещо сериозно.Сега в събота или неделя(ако не съм на работа)предприемам едно по дългичко пътуване,малко да се пораздвижи колата,и ще видим какво ще покаже.Но разбира се ще се заема да сменя и свещите в най-скоро време.

Коментар

Опасно е не само за мотора(разреденото с бензин масло си губи в голяма степен мазилните качества), но и за катализаторите и сондите, ако неизгорелия бензин минава през тях.

Неработещ цилиндър/и се регистрира от компа (и то само при 1% от един цилиндър) и се записва грешка: Р0301 за първи, Р0302 за втори и т.н. до осми. Ако има няколко неработещи грешката е Р0300. Не е задължително да ти светне чека. Ти как разбра, че няма грешки.

Освен свещи (като най-вероятни и най-евтино за проба), може да е от дюзи, кабелите на свещите, налягане на гориво, клапани или сегменти - сутрин като е студен мотора пуска повечко бензин който кондензира по цилиндрите и при кофти сегменти отива долу при маслото. PCV клапана преглеждал ли си го скоро? Компресия мерил ли си?

Имай предвид, че при лош цилиндър мотора му спира горивото на този цилиндър за да не се повредят катализаторите.

Щом казваш, че няма грешки може причината наистина да е кратките пътувания.
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                                Опасно е не само за мотора(разреденото с бензин масло си губи в голяма степен мазилните качества), но и за катализаторите и сондите, ако неизгорелия бензин минава през тях.

Неработещ цилиндър/и се регистрира от компа (и то само при 1% от един цилиндър) и се записва грешка: Р0301 за първи, Р0302 за втори и т.н. до осми. Ако има няколко неработещи грешката е Р0300. Не е задължително да ти светне чека. Ти как разбра, че няма грешки.

Освен свещи (като най-вероятни и най-евтино за проба), може да е от дюзи, кабелите на свещите, налягане на гориво, клапани или сегменти - сутрин като е студен мотора пуска повечко бензин който кондензира по цилиндрите и при кофти сегменти отива долу при маслото. PCV клапана преглеждал ли си го скоро? Компресия мерил ли си?

Имай предвид, че при лош цилиндър мотора му спира горивото на този цилиндър за да не се повредят катализаторите.

Щом казваш, че няма грешки може причината наистина да е кратките пътувания.
                                Разбрах че няма грешки,в сервиза.Там за каквото и да отидеш първото нещо което правят е да проверят за грешки(което е безплатно,за мое голямо учудване).Само че от там насетне казват,ти остави колата а ние ще намерим какъв е проблема,ако има такъв.Нещо от което ме е страх доста.А пък нали има и един начин с ключа,на когото аз много не вярвам,но и там не показва нищо.
                                PCV клапана е сменян преди 6 000км заедно с масла и др..Компресията не съм я мерил.

Иначе и аз четох за сегменти и разни други такива сериозни неща,но не ми се и мисли за това.От няколко месеца температурите тук са под -15 до -35 а и както писах по горе,пътуването ми е доста кратко,и искренно се надявам да е това.Ще я поразходя на дългъг път да видим какво ще покаже.
                                А казваш че щом не дават грешки свещите да не ги пипам,така ли?

П.П.Мисля че е по добре някой модератор да отдели това в друга тема,да не омазваме тая.А мисля че ще е полезна новата тема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X