Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.

Първоначално публикуван от rdragolov Преглед на мнение
    Знам, че има 4.7
    Затова го питах, дали от опит казва, че 3.1 е по-зле от 2.7
    От приятели. И с 3.1 и 2.5 на стария Гранд.
    Също 3.1 е и по-шумен вътре След като карах такъв няколко часа и леко си изгубих гласа от надвикване с дизела.

Не искам да оставям у Вас мнение, че мразя нафтовите печки, напротив писал съм на много места, че съм привърженик на дизелите, но точно при WJ не се е получило добре.

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
    И разбира се, Господа бензинджии, във вашия случай това упражнение е доста по-често .

Апропо, на колегата джипът май е на газ.
    Да криза, повече от половин година е на газ. Но първите 3-4 км пак са на бензин. Общ разход средно 0.2лв. на 1 км.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

След като от известно време и аз карам на газ мога да потвърдя мнението на колегата от горния пост ,че разхода на километър е около 0.21 лв.
      Гранд Чероки 5.2 ZJ
      Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Първоначално публикуван от ddpetrov Преглед на мнение
        След като от известно време и аз карам на газ мога да потвърдя мнението на колегата от горния пост ,че разхода на километър е около 0.21 лв.
        колеги, мойта вехта печка, верно не е гранд, яде около 20лв. на 100км. двигателя гони 220 000...
        не разбирам в крайна сметка какво сравнявате... коли на различни километри , примерно 100 - 300к... с различна история експлоатация и амортизации... че и с модифицирана горивна система...
        защо не сравнявате грандове бензин и дизел в първите 100 000км след покупката от магазин и всеки последвали 100 000... ама пък хубаво се забавлявате де
        не бързам за никъде...
        XJ 2.5TD '98

Коментар

Е нали точно това сравняваме.
          В първите 100 000км дизеловите са почти безпроблемни. За това обърнахме повече внимание на вторите 100 000км.
          Третите 100 000км (до 300 000) при дизеловите много често са свързани с основен ремонт, но трудно ще направим статистика за това, защото много зависи от начина по който е стопанисвана колата. Има случаи и на бензинови умрели по време на този пробег но са много рядко.
          А бензинови и в четвъртата стотица има. Тях с какво да ги сравняваме.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            ...А бензинови и в четвъртата стотица има. Тях с какво да ги сравняваме.
            Има при вас, а при нас....има и на по 700 000 че и тестове за изгорели газове минават по Калифорнийски стандарти. Печките понеже не били стока, направо са забранени в нащо тъп щат. Та така...
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

За две седмици, два дизелови Гранда изпушиха в сервиза (но не по моя вина). Абе вика глътна водата сигорно тече от някъде.... Ама тя не тече направо ври с мехури в казанчето. Не им завиждам на тези хора. Единият беше наскоро купен.
              LZ1VMH

Коментар

Сега мога и аз да кажа това онова за моя гранд 2.5!!!До момента от както го карам вече 1г и 6м смених ролки (при мен са три) по 100лв броиката от "С......Н"и пистовия ремак 75лв от......долна помпа на съединителя 170лв пак от .......за горивото,на път за морето тази година към Перла,за 98км при скорост 100 на темпомата по магистралата заредих 6 литра а в града ми дава 10 лтра това е при базово окачване и гуми 225/75/15 сега след смяна на окачването (с любезното съдеиствие на Кинекса,не че беше за смяна просто) и качването на 31/10.5/15 в града отиде на 12.5/13 литра!За сега нямам никакви проблени с 2.5 дизела на колко километра е назнам на таблото пише 214000 ама да вярвам ли?!!Забравих да кажа и за предни нак.65лв от....и всички лампи по таблото около 10 бр по 0.40ст
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от D.Bonev Преглед на мнение
                  Сега мога и аз да кажа това онова за моя гранд 2.5!!!До момента от както го карам вече 1г и 6м смених ролки (при мен са три) по 100лв броиката от "С......Н"и пистовия ремак 75лв от......долна помпа на съединителя 170лв пак от .......за горивото,на път за морето тази година към Перла,за 98км при скорост 100 на темпомата по магистралата заредих 6 литра а в града ми дава 10 лтра това е при базово окачване и гуми 225/75/15 сега след смяна на окачването (с любезното съдеиствие на Кинекса,не че беше за смяна просто) и качването на 31/10.5/15 в града отиде на 12.5/13 литра!За сега нямам никакви проблени с 2.5 дизела на колко километра е назнам на таблото пише 214000 ама да вярвам ли?!!Забравих да кажа и за предни нак.65лв от....и всички лампи по таблото около 10 бр по 0.40ст

Да бе, баце. Късметлия си, а и Гранда ти е много готин, ама не всичките са късметлии като теб. Имам си тук във Варна един познат, време от време хапваме си при него. Та той си го купи има-няма преди три седмици. Накарах му се за което..... Днеска сутринта ми звъни: умната дюза аут, кАжи какво да правя..... Нали знаеш колко струва това нещо?
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Днеска сутринта ми звъни: умната дюза аут, кАжи какво да правя..... Нали знаеш колко струва това нещо?
                    220 евро струва(+цената на доставката от Италия). Що, много ли ви се вижда?
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Да бе в.........860лв!!!Ако само тече може да се залепи за 250лв!!!
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                        220 евро струва(+цената на доставката от Италия). Що, много ли ви се вижда?
                        Дай координати..... На мен все ми е тая, аз карам бензинови Грандове, и ГР на нафта, и там такива неща няма

Първоначално публикуван от D.Bonev Преглед на мнение
                        Да бе в.........860лв!!!Ако само тече може да се залепи за 250лв!!!
                        Мен ми обадиха двеста.....
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          Дай координати..... На мен все ми е тая, аз карам бензинови Грандове, и ГР на нафта, и там такива неща няма
                          Аз лично не съм поръчвал, щото не ми се е налагало, но наскоро един приятел си поръча умна дюза оттук:

http://www.dim-srl.it/

Може и оттук: http://www.autoteile-shopping.de/ - имат много хубав онлайн-каталог
                          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                          Volvo XC90 D5 Executive '12
                          Volvo XC60 D5 Summum '11
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Онзи ден си смених свещите на Гранда ,поръчах си ги от Евростар.Свещите са Шампион но са опаковани от Мопар.Всичко ми излезна с труда 65 лв./не съм ги сменял там а при един приятел/.Тя простата сметка показва че ще си сменя около 8 пъти свещите за тия 220 евро дето струва тази една дюза за която говорите в горните постове, а иначе моя Гранд по километраж приключва третите 100 000 км.Предпочитам да си карам бензиновия стар Гранд дори и на бензин отколкото новата 2004 година Е класа дизел дето инвестирах в нея по дюзи и глупости 2500 лева преди два месеца а е едва на 220 000 км.
                            Гранд Чероки 5.2 ZJ
                            Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              Е нали точно това сравняваме.
                              В първите 100 000км дизеловите са почти безпроблемни. За това обърнахме повече внимание на вторите 100 000км.
                              Третите 100 000км (до 300 000) при дизеловите много често са свързани с основен ремонт, но трудно ще направим статистика за това, защото много зависи от начина по който е стопанисвана колата. Има случаи и на бензинови умрели по време на този пробег но са много рядко.
                              А бензинови и в четвъртата стотица има. Тях с какво да ги сравняваме.
                              Преди да си купя джипа попитах мой познат вносител на части от USA дали са проблемни и какви части за ремонт, не без консумативи най-често поръчват. Каза ми, че откакто той сам си е шеф никой не е поръчвал ангренаж за 4.7, а при стария му шеф за цялата му служба имало само 2 поръчки, като никой не бил поръчал части за пълен основен ремонт. За двигател една от честите поръчки била виско муфа на перката, а от трансмисия и ходова част - верига за раздатка.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                                Аз лично не съм поръчвал, щото не ми се е налагало, но наскоро един приятел си поръча умна дюза оттук:

http://www.dim-srl.it/

Може и оттук: http://www.autoteile-shopping.de/ - имат много хубав онлайн-каталог

Благодаря....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X