Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кое е по-евтино за експлоатация - бензинов или дизелов Гранд.

За да сме обективни нека включим и цената на гражданската, данъка и разхода за акциз ако се купува нов внос. Цената на придобиване на различните модели двигатели в момента също е различна.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Напълно прав си. При такива статистики, въпреки, че съм фен на дизела (едни определени дизели!) и аз бих избрал бензина.

Но тези твърдения са верни за тази марка (Jeep) или така да кажа - не е вярно за Тойота например. Мое лично мнение. Там бензините ядат като за света, но пък отдават като за част от него (в стандартен заводски вид). За разлика от дизелите, които са такива, каквито са. Става дума за двигателите преди ТЛК200.

Но да не се отклоняваме от темата - разходи при дизел и бензин при Гранд!

Пусни тема.
      Много ще ми е интересно да разбера кое харчи повече.
      4.2 без турбо (такава 80-ка имах)
      4.2 TD
      3.0D4D - онва дето на 50 000 сменя дюзи щото като припикаят чупи мотора.
      или американския (Буйк ) 5.7V8 в Тундра

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
        За да сме обективни нека включим и цената на гражданската, данъка и разхода за акциз ако се купува нов внос. Цената на придобиване на различните модели двигатели в момента също е различна.
        Гражданската е еднаква защото всички са над 2500кб/см
        За данъка някой по-запознат трябва да каже. Не защото не знам колко е моя а точно защото знам точно колко плащам аз.
        Цената за придобиване и акциза няма как да ги включим защото не са част от експлоатацията. Като нови бензиновите са с 30 000лв по скъпи, като втора употреба вече зависи. Там е лудница.

Коментар

Offtopic:

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Напълно прав си. При такива статистики, въпреки, че съм фен на дизела (едни определени дизели!) и аз бих избрал бензина.

Но тези твърдения са верни за тази марка (Jeep) или така да кажа - не е вярно за Тойота например. Мое лично мнение. Там бензините ядат като за света, но пък отдават като за част от него (в стандартен заводски вид). За разлика от дизелите, които са такива, каквито са. Става дума за двигателите преди ТЛК200.

Но да не се отклоняваме от темата - разходи при дизел и бензин при Гранд!
          Пусни тема.
          Много ще ми е интересно да разбера кое харчи повече.
          4.2 без турбо (такава 80-ка имах)
          4.2 TD
          3.0D4D - онва дето на 50 000 сменя дюзи щото като припикаят чупи мотора.
          или американския (Буйк ) 5.7V8 в Тундра
          Не говорим за новите мотори (5.7 V8 бензин и 4.7 V8 дизел), нали казах.
          От старите на Тойота, бензините нямат никакво преимущество за мен.
          Темата е дълга, а и ще вляза в нескончаеми спорове (за пореден път) с Администрацията на Портала...

Коментар

Айде дайте данни... аз ли съм с най-трошливия гранд ?

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
              Айде дайте данни... аз ли съм с най-трошливия гранд ?
              Аки си купиш 3.1 и ще се успокоиш.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

да се включа и аз с ноя скромен опит. Повечето от вас знаят за някой мой неволи с Черокан, но като цяло ако изключа 2-3 ремонта по вина на "майстори" където фръкнаха по 1200 1400 лв, за 100 000км, от който половината Чероканчо беше натоварен като магаре, сме дали около 4000лв за ремонти. То не бяха гарнитури, шлайфания, пътни помощи, клапани, маркучи на турбото, помпи на съединителя, дискове, барабани и т.н. Като цяло чероканчо си е изкарал парите стократно през тези 100 000км, но времето и нервите ми, а най-вече недоверието са по-важни. Абсолютно нищо не сме пипали по ходова част, но май скоро ще пипнем това е от мен и легендарния ми черокан. Разхода ми е нисък около 8 извънградско, но защото винаги карам след камиона ни с който пътуваме в комплект. Градско е около 11 лятото и 12-13 зимата.
                Смяна на масло, въздушен и маслен филтър около 150лв
                маслото е Мобил 10В40
                накладки около 70лв предни и 60лв задни
                ама това са си консумативи

П.С. сега видях че става въпрос за Грандове... сори

Коментар

Хм, чак ме е страх да кажа какво съм сменял по моята машинка че да не ме подгони дявола.
                  Единствената част, която ми се наложи да сменя е термостат. Джипа е на 176000 мили. Взех го със сменени дюзи и за съжаление с нито една здрава свещ, което обаче излезе че не е никакъв проблем - миналата зима палеше на 2-3 завъртания на стартера .
                  GRAND CHEROKEE 4.7
                  Добромир Добрев
                  O898633718

Коментар

Е то въпросът е какво се сменя на модела между 100 и 200К. При теб просто някой друг е опрал пешкира преди теб.

Термостата и аз го сменях, забравил съм го този незначителен разход

Коментар

За две седмици от както го купих.Семеринг скорости,шарнир заден мост,един накрайник,напречна щанга и амортесьор и няколко крушки.Маслата не ги броя те са задължителни за всеки,лошото е че ми предстои ремонт на кутията а това е тежко(при мен случая е като при CARBURATOR,зегерка в картера)Така че +2000 и..... лева за VM и AT 44RE.
                      grand cherokee 4.0 MY 2003 LAREDO.....love this car.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                        Аки си купиш 3.1 и ще се успокоиш.
                        Това от собствен опит ли го казваш? В случая не може да се каже кой мотор е по-добър - 3.1 или 2.7 ... и двата са еднакво лоши

Коментар

Той има бензинов.
                          Единствения опит от който има нужда е да знае как се развива капачката на резервоара.

Коментар

Той има бензинов.
                            Единствения опит от който има нужда е да знае как се развива капачката на резервоара.
                            Знам, че има 4.7
                            Затова го питах, дали от опит казва, че 3.1 е по-зле от 2.7

Коментар

...
                              И разбира се, Господа бензинджии, във вашия случай това упражнение е доста по-често .

Апропо, на колегата джипът май е на газ.

Коментар

Доста не. Малко по-често.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X