Благодаря на всички, разбрах.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ШЕСТИЯТ JEEP И ОТНОВО КЕФ...
Свий
X
-
Да съживим темата.
Здравейте,
от известно време забелязвах странен шум от двигателя на моя 5.7 HEMI, който ми приличаше на пропуск от гарнитурите на всмукателния колектор, освен звук имаше и неприятна миризма сутрин при първото палене в гаража, което отдавах на това че засмуква през гарнитурите на колектора докато стоплят и уплътни...
След проверка се оказа, че причината е дефектирал PCV картерен маркуч (crankcase breather / make-up air hose), който води от капака на клапаните към въздушния филтър.
След смяната на маркуча шумът и миризмата изчезна напълно и двигателят работи по-спокойно и стабилно.
Джипа бяха го гледали в няколко сервиза и е закачан на различни програми, последните 7-8месеца и никой не можа да разбере защо има леки колебания на празен ход, като всичко му е в норми, гледан е на живи данни и е на под 100 000км., и накрая се оказа че неравномерната работа на мотора на място също е от това... Поздрави.
Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
- 3 likes
Коментар
-
Нека да уточним - PCV маркуча е от PCV клапана до пространстовот зад дросела. На картинката е "1". Другия, който вероятно имаш предвид, е с номер "4" и се нарича "Hose - make-up air", каквото и да значи това. Прав ли съм?.
ПП: Не води до капаа на клапаните, а отново до смукателния колектор. Не знам дали има клапанче или стеснение по пътя му, но би-следвало да има.Последно редактирано от sparkybg; 25-03-26, 16:58.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Точно така, Спарки, и като всяко нещо свързано с всмукателния колектор има пряко отношение към работата на двигателя защото там има поне 2-3-4 сензора, които мерят разни неща и деректно си говорят с таблицата за управляване на горенето в цилиндрите.
-
Има само МАР сензор на колектора.
...но въпросния маркуч е вързан към... картера. Компенсира засмукания през PCV клапана въздух. Взима въздух от филтъра само с идеята да е чист. Въпросния маркуч и да се махне, не се сещам за механизъм това да влияе на празния ход. Полулярен тунинг е именно да се махне, и на мегово място на щуцера върху колектора да се сложи малко филтърче.
-
Прав си, Спарки, аз едни дизели са ми в главата и пиша по инерция
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.
Коментар