В световен мащаб и много хора в България карат WK2 5.7 Hemi с 5w 30 /моето е със спец. МВ 229.51 и С3/ и нямат грешки, повечето пъти може да даде грешка при смяна на помпата и много по-високото налягане което прави. На следващо място в техническите спец. пише че при тегления или при по-натоварена работа на мотора да се ползва 5w 30. Засега имам около 400км. и нямам грешки, много хора в България имат стотици хиляди километри, а и реално разликата в маслото е при високите температури на работа където то остава по-стабилно. Времето ще покаже, но на първи впечатления работи осезаемо по-добре мотора, като пак казвам моя нямаше никакви паразитни шумове и преди това дори спорих с един "мойстор" че бил 3.6 защото толкова тихо Хеми не бил чувал до сега, но той не беше някакъв капацитет въпреки че беше виждал Хеми-та защото им слага устройства против кражба.
P.S. Аз също бях върл противник да се слагат масла различни от спецификацията, но доста прочетох и наистина има убедителни факти които сочат че се ползват тънки масла не за нещо друго а заради зелената сделка и таксите които плащат производителите на МПС-та, особено при такъв стар технологично мотор. Както и в книжката на WK2 относно Автомата 8ZF- пише че е необслужваем за живота на автомобила, ама производителя ZF не смята така и масло трябва да се сменя първи път 80-120хиляди после през 40-60 в зависимост от употребата.
P.S. Аз също бях върл противник да се слагат масла различни от спецификацията, но доста прочетох и наистина има убедителни факти които сочат че се ползват тънки масла не за нещо друго а заради зелената сделка и таксите които плащат производителите на МПС-та, особено при такъв стар технологично мотор. Както и в книжката на WK2 относно Автомата 8ZF- пише че е необслужваем за живота на автомобила, ама производителя ZF не смята така и масло трябва да се сменя първи път 80-120хиляди после през 40-60 в зависимост от употребата.
Моя се беше спраскал точно на U скъвката - 15 антиметра цепка. Hemi-то държи високо налягане (капачката е на 1,25 бара) на антифриза и маркучите трябва да се в добро състояние.
Коментар