Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Новото" Grand Cherokee WK на sparkybg
Свий
X
-
Возилото днес биде тествано и в най-големия дъжд, който ме е прал за последните 4-5 години. Нула проблем нито с течове, нито с каквото и да е друго. Изобщо в последните 800+км се държи като добро дете. Може пък да съм укротил духът на вожда на племето Чероки.Чистачките със сензор са си благинка.
Ще вземе да заприлича на автомобил.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...Чистачките със сензор са си благинка...
Иначе повечето глезотии са благинка - и огледалотроника, и фаротроника, че и гъзотроника.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЧистачкотрокик Спарки, чистачкотроник...
Иначе повечето глезотии са благинка - и огледалотроника, и фаротроника, че и гъзотроника.Последно редактирано от sparkybg; 27-12-22, 16:53.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
И... лентов кабел. След посещението при Деди да нанижем пружините на предните амове ми светна лампата на ербега. След прочитане - няма връзка с "половината" шофьорски ербег.
Свалих, отворих, нямаше нищо видимо. Но при продължителен ляв завой лампата угасваше и веднага щом изправя, отново светваше.
Модула, в който е лентовия кабел, е във вариант със и без датчик за положението на волана. Единия 76лв от Германия и 98 тук наличен, другия 350лв и нагоре и само от майната си, неоригинален.
Обаче, загледах снимките и установих че "датчика" е една платка със сензори, която може да се премести, а гривната с пинчетста си я има и на тоя без датчик. Не му мислих много и поръчах без.
Разликата(върху платката има и капак):
Mахнатия датчик,който заедно с гривната преместих върху новия модул:
и... Сглобих всичко, монтирах... И натрупа куп грешки. Проверих си сглобката 10 пъти - всичко си е на мястото, само че оригиналния ринг с пинчетата, сложен на китайския модул резултираше в доста осезаем луфт, явно извън специфкацииите, достатъчно за да шашка сензора.
Попсувах. Бях останал с впечатлението че лентовия кабел не може да се мести, но псувайки реших да погледна и се оказа че може - и в двата края се вади заедно с буксите, към които е монтиран. Самите букси са на щипки/зъбчета към корпуса.
Върнах си датчика обратно, разглобих буксите на ербега, за да мога да извадя кабелчетата от основата, и работата стана някак. Но изисква сериозно търпение и внимание.
Последно редактирано от sparkybg; 22-08-22, 09:12.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 2 likes
Коментар
-
Колега, докато караше Терано четях всеки ред, написан в твоята тема, защото и аз имах такъв джип, направо може да пишеш сервизни ръководства. Сега пак следя с интерес, но ми се струва, че американската машина по трудно се обслужва и не е ремонтопригодна, като японеца....
Коментар
-
Пази японеца, че трябва да имаш машина на която да разчиташ.
-
Японеца ми отесня, а и еко талибаните ще спрат да го пускат в центъра, нищо че е по-чист от 90% от "новия внос" евро 5 и 6 с избушени DPF-и.
Резервен автомобил винаги съм имал. Все пак се случва и японеца да е на трупчета, макар и планирано.
-
Та Спарки в крайна сметка си държиш още Тераното нали?
-
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИ... лентов кабел. След посещението при Деди да нанижем пружините на предните амове ми светна лампата на ербега...
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПопсувах...
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеСлед толкова тренировки успя ли да достигнеш сръбските висоти при тоя тип изразни средства?
Взех да приемам нещата повече с усмивка, макар и придружена с псуване.
Колкото до капризнеченето - много е възможно аз да съм го скапал покрай махането на таблото и цялата кормилна колонка преди няколко седмици. Не им е чак отявлено слабо място и поне видимо е направен добре. Предполагам че някоя от буксите, където е снадена с кабела, ми е правела мръсно. Само там не ми харесва как е решено технически.
Факт е и че не е чак толкова рядко явление, при положение че тоя кабел и китайците го правят и че го имаше наличен дори в България. Мaй е и еднакъв на много модели Jeep, Dodge/RAM и Chrysler. При Али-то ги има за 13 долара.Последно редактирано от sparkybg; 22-08-22, 09:41.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Моя лентов кабел се върза на възел( почти в буквалния смисъл) както си карах, като за миг се опита да ми затегне волана. Ма аз, не му се дадох. Сецнах по- здраво и всичко стана на салата. Явно им е слабо място. Само, че при мен монтажа на датчика върху новата платка се получи и вече две години няма проблем.
Обаче имам една много странна ситуация с еърбега на волана, която е още от преди смяната на лентовия кабел. Купих колата със светещ еърбег. При диагностика се оказа, че проблема е единия еърбег на волана. След съответните измервания установих, че лентовия кабел е здрав. Шунтирах линията със съответното съпротивление и всичко точно. Времето беше летен сезон. Като дойде зимата и хоп еърбега пак светна. Пак диагностика и пак същия канал. Махнах съпротивлението и се оправи. И така всяко лято и зима махам и слагам съпротивлението, за да ми работи системата. Даже съм го направил на куплунг. Явно самата възглавница във волана се прецаква с температурите. Не намерих за фейслифта годен еърбег втора употреба и си карам така сезонно.
-
Мда, с ербеците въпроса е сложен. Нали са гърмящи и вноса им е проблематичен. А тук GC след 2009-та почти никак не се намират. Сега даже като се замисля извадих див късмет че си намерих фейслифтова предна броня.
Де да знам... на твое място може би бих откачил тотално ербега и монтирал резисторите перманентно. Така или иначе изобщо не знаеш какво да очакваш от тая гърмилка при номерата, които ти върти.Последно редактирано от sparkybg; 24-08-22, 13:26.
-
Още чуденки...
Сляд няколко дни улягане се установи наклон в ляво (към шофьора) от 20+мм и отзад около 10мм. То си го имаше още в началото (не съм мерил колко е в началото), но мислех че му трябва време. Има си пружина с етикетче "driver's side" и ги бях сложил според етикетчеата, и поне според мен с празен резервоар и без шофьор вътре наклона би-трябвало да е леко наобратно, ама не би.
Съответно, снощи размених предните амове. След обръщането отзад се изравни (имаше 10мм разлика и отзад), отпред намаля на 10-15мм, но колко ще е оконачетлно ще трябва след няколко дни да се мери. Може да пробвам да разменя и задните пружини, но ще преценявам след като го изчакам няколко дни. Сутринта на паркинга беше под 10мм отпред, но там трева/чакъл, та не е особено равно.
В най-лошиа случай ще стъкмя една подложка между чинията на пружината и амортисьора от около сантиметър (което ще вдигне съответната страна с около 15), но очаквах че като си има пружини специално за всяка страна и да има разлика ще е по-малка (до 10-ина милиметра се ядва), и най-вече ще е по-скоро обратна.
Торсионите на тераното си бяха харна работа - както врътнеш, така застава.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Смених и Front Control Module с такъв от дозелово европейско 2010-та година. Нямат никаква разика в парт номерата, освен последната буква (F на моя, G на другия, което означава по-късна ревизия) и съответно по-новата версия на фирмуера. Просто го смених и тръгна без да мрънка. И като че ли се държи по-адекватно. Вярно че днес не е жега, но каквото и да правех, не успях да го накарам да задмине средата. Видно иот заграденото в зелено, при 106 градуса на антифриза започва да вдига дютито докато не спадне на 105. Вижда се че много по-активно се задейства от налягането на климатика, както старото. За момента има някаква надежда да се държи малко по-адекватно. Може и да се самообучава, де да го знам. Факта е че с моето постоянно махане на акумулатор няма как да разбера със сигурност.
Имаше едно специфично поведение като тръгна да се качвам към Златните мостове и пъпля зад някой, в комбинация с климатик. Ще се види тия дни най-вероятно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
"Процес, като всички други лудости"- Направо "избивате рибата" с тази Тема.
Това,че всичко преминава през "ръцете ВИ " е много забавно,а и с колоритното описание ..........
Кефя се , както преди години с една подобна Тема в друг Форум- "Аз ремонтирам душегуб 2.5 TDI".
- 2 likes
Коментар
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение...Кефя се , както преди години с една подобна Тема в друг Форум- "Аз ремонтирам душегуб 2.5 TDI".
Коментар
-
Впрочем, намерих си кожа (винил) с уж оригиналния цвят и 2 вида шарки, да си поправя шофьорската седалка. Като дойде (3 седици минимум, щото отвъд голямата вода) ще видим колко е същата. Междувременно ще търся конец със същия цвят. Промазан.
Ей от тук (линка е към всичко, що има "chrysler" в описанието), в моя случай Revolution Caprice Dark Khaki и Revolution Sutton Dark Khaki (предполагам това е моето):
https://www.yourautotrim.com/nsearch...totrim-store/1Последно редактирано от sparkybg; 27-08-22, 10:11.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение...Кефя се , както преди години с една подобна Тема в друг Форум- "Аз ремонтирам душегуб 2.5 TDI".
Е, за скоростите трябваше 2 пъти така ама тя заплесията ходи по хората.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 3 likes
Коментар
-
Аз разглеждам мерака,да се чопли по любимата играчка, без да се прави сметка за време пари и нерви. Отделно, елемент на 'колоритност" при описанието задържа читателя!
Пс. Преди доста години (близо 40) започнах с подобен ентусиазъм в дребния "тунунг" и след като натрупах опит с коли ,трактори , камиони- постепенно почти се се отказах.
-
Спарки поздравявам те за Покупката и желанието с което я търси,купи и почна да я правиш. Информацията която споделяш е безценна благодаря ти, жалко че толкова много неща трябваше да й правиш но пък на теб така ти харесва.Преди много години имахме Командер 4.7 който люлееше значително повече от WK, като се има предвид че беше на години и километри почти нов. Преди година отново си купих JEEP щото спомените от Командера ме тормозеха ежедневно и аз бях тръгнал за 5.7 или поне 4,7 но след като ударих на камък и на ненормалници които търсят по над 22 000лв. все пак си намерих перфектен дизелов Индианец карано от ден 1 докато го барна аз единствено по магистрала, но пък Ларедо да ама пушка на под 170 000км./доказани от собственика му 46 набор Лекар./ Мислих като го вземах че веднага ще му бодна един Bilstein 5100 и пружини и носачи JBA и др. но плановете пормениха и се отложиха поради ред причини и така карайки го в сток варианта изведнъж осъзнах че за моята експлоатация изобщо не ми трябва лифт и затова съм ти два пъти благодарен за темата и инфото. Бъди здрав и се кефи. JEEP - Just Empty Every Pocket.
Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
- 5 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар