Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лифт на Чероки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лифт на Чероки

Борбата с ресиорите се оказа не чак толко стпрашна , както очаквах на сутринта се бяха поотпуснали доста можеби 5 см. сложих ресиорете само шпрегнати без допълнителния лист само за проба и резултата е добър но като качих 100тина кила железа се върна на старото положение та утре ще сложа и подсилващите листове .
    Някои може ли да ми обясни защо на задния мост местата от захват до захват за амортисиорите са с различна дължина а именно 20мм. и дали така трябва да е и защо ???
    На мен не ми хареса тая работа и направих удължителите за амортисиорите с разрична дължина така че като увисне моста на амортисиорите да е хоризонтален .
    Подложките за пружините направих 90мм.
    Удължителите за предните амортисиори са по 65мм.
    Удължителите на задните от дясно са 65мм.а от ляво 85мм.
    Ресиорите само шпрегнати са по високи с 85мм. утре ще видим с подложните листове колко ще доиде .
    Тампоните още не съм местил понеже не съм сигурен дали ще оствя същите по дължина подложки ,утре след като довърша ресиорите ще има тестове и ще решавам .
    Всичките подлощки съм направил на винтови съединения така че да мога да променям и махам по всяко време , поне отзад ми се иска да сложа по дълги амортисиори но това след време когато ми се изясни окончателната концепция .
    Много неприятна изненада за мен са нестандартните за наща ширина резби които изкачат отвсякъде инчова резба по купето и окачването а за разнообразие французите много обичат резби с фи 7 или 9 мм
    Картинката е много весела аз се забавлявам истински даже от сега започвам да се чудя какво ще преработвам когото прключа с окачването .

Коментар

Ако имахме истински шасита щеше да е много по лесно да преместиш мястото на обиците но при нас е истинско предизвикателство с което аз не искам да се захващам . Наща пуста ламарина поцинкована дебело за да завариш иска да я чистиш до желязо па е и тътка ще иска усилване .

Коментар

Павле...като я направиш..започваш вече с нови брони..степенки..козирки.лебеди..след това почваш режеш задната част и я правиш пикап..все такива глупости за годинка две напред работа
        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
        Honda Shadow VLX 600 - 1999
        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
        Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
          ...
          удачно ли е да се смени мястото на закрепването на обеците...? защото както казах...моите застанаха вертикално...
          Ами като стоят вертикално - най добре.

Коментар

Ами като стоят вертикално - най добре.
            Мисля че не си прав. Според мен, за да работят правилно, трябва да имат някакъв, поне минимален, ъгъл навън. Ако са вертикални се получава блъскане в тампоните, а от това следва и по-бързото им износване. Всичко това си го обяснявам на теория, на практика незнам как е.
            Направило ми е впечатление, че отвъд океана това го лекуват с бумеранг шекели. Те си вярват, че в тях има някаква магия и им подобрява ходовете, но според мен единствената разлика е в това, че изглеждат по-хубаво, и че пазят ресьора от обръщане.
            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
              ...
              Направило ми е впечатление, че отвъд океана това го лекуват с бумеранг шекели. Те си вярват, че в тях има някаква магия и им подобрява ходовете, но според мен единствената разлика е в това, че изглеждат по-хубаво, и че пазят ресьора от обръщане.
              Има някакъв резон. Според мен при монтажа трябва да се гледа да се докарат вертикални. После наистина слягат малко и се накланят леко напред. На Вадим не слягат щото е подложил пружини.

Коментар

При мен след лифта обиците застанаха вертикално за сега не се налага да ги удължавам .
                Забелязах един ефект при експеримента които направих , при удържаване на обиците се променя и ъгала на калдана и става благоприятен за смъкване на раздатката .
                Ще разкажа как процедирах с ресиорете за да мога да съм полезен и на тези след мен свалих гресиорите и ги занесох за шпренгване и подсилка с още един лист след като ми ги донесоха доста предървени напрактика се окоза невъзможно да закача обиците аз ги смачках с два хидравлични крика и ги отавих така 12 часа предполагам достатъчни за да се отпуснат колкото ще се отпускат после махнах допълнителния лист и ги качих за проба , получих леко вдигната и страшно мека задница като за лимузина . После разкачих скобите и централния болт на ресиора мушнах допълнителните листове без да разкачвам основния лист натиснах с крик пакета на ресиора и така сложих централния болт стана много лесно .
                Задницата се повдигна с 13 см от завареното положение .
                Вчера и днеска направих тестове около 180 км. извън пътя .
                Регултата е следния повдигната предница с 9см. при нея се получи леко втвърдяване
                повдигната задница с 13см возията от зад остана почти без промяна много съм доволен от ремонта на ресирите и от получените резултати на задницата .
                Мнаго кофти номер ми спретна стоиката на тетлича ,
                опитвах се да се кача на един слог над черния път по които карах с много готина росна зелена тревица при което черокито спря и се плъзна назад теглича се заби в земята и при опитите ми да тръгна напред всеки път се забиваше отново и отново докато накрая се изкриви до токава степен че проби резервара и потече нафта .Кофти номер ми спретна и лсд то на зания мост не дава на жипа да се плъзне настрани по склона .
                Ако нямаше още един приателски жип с мен които да ми дръпне предницата настрани по склона трябваше да ходя пеш за да търся трактор
                Утре ще оправям щетите и ще махам теглича или ще го преместя високо на бронята
                А така като гледам маи ще ми трябва и лебедка . По рошави и високи гуми със сигурност.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Има някакъв резон. Според мен при монтажа трябва да се гледа да се докарат вертикални. После наистина слягат малко и се накланят леко напред. На Вадим не слягат щото е подложил пружини.
                  АХА точно така аз целях възможно наи голям лифт с наи малко парични загуби... а по принцип...сложих пружини защото нещо не стана с шпренгването на ресьорите. сега за да доидат ългите на обеците мога да скъся пружината.. или да сложа по меки. а пък ако откача обеците и ги удължа че ми "доидат" оше десетина санта нагоре... и тъи като гледам..ъглите на кардана пак ще ги докарам с клинове дотук добре.. защото мога да бъзикна и отпред пружинките.. ама има друг проблем : двигателчето е слабо за по големи гуми...и..ще ми трябва вече друг мотор..бензинов..за предпочитане от 4 литра нагоре, нова скоростна кутия,нови главни предавания : пиньон и корона , нови гуми...)) и затова.. се спрях навреме

Влади

Коментар

?колега..какво стана с лифта...?докъде стигна..? даи резултати...снимки...?

Влади

Коментар

Днеска понаправих някоя снимка ако има нещо което представлява интерес а не се вижда казваите ще снимам още .
                      Имам и още снимки от процеса на работа но са много големи и няма да мога да ги кача не се сетих да намаля резолюциятя на фото апарата преди да ги снимам и не знам сега как да се намалят то и аз съм един хакер .
                      Не ми остана вревме да преправя тампоните не се чудете защо са така .
                      Прикачени файлове

Коментар

Не е ли по-добре удължителите на амортисьорите да са заварени един за друг?Аз ще правя същото,за това питам.
                        П.П. тук някъде из форума има програмка за режисиране на снимки.
                        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

браво...добре е...не знам..дали си гледал темата дето толкова ме критикуваха за моя евтин лифт (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8+%EB%E8%F4%F2) ...та.. имам въпросче : с колко сантиметра са ти подложките на предните пружини...? и другото.. как са ти сега ългите на каретата на карданите...? и друго : с какви гуми си сега и колко имаш от центъра на джантата до двата края на двете вежди ?

Влади

Коментар

При мен това няма да е окончателниа вариант за амортисиорите ще сложа по дълги както си трябва но е въпрос на време и на пари да ида да ги купя а за пружините не съм съвсем сигурен дали има нужда да ги сменям за това ще се мисли след като сложа новите по дълги амове .
                            Подложките на пружината са по 9 см. удължителите на амовете скъсих до 6 см защото като се спусне моста по надолу ъглите на каретата стават опасни .
                            Според измерванията които направих 9 см. подложка на пружината и 6 на амортисиора
                            е максималншя лифт които няма да разруши предния кардан .
                            За повече изисква много сериозни преработки по окачването и карданите а едва ли ще има нужда , ако ми се наложи да слагам още по големи гуми ще режа от калниците но при силния мотор с които разполагам едва ли .

Коментар

да...сега остана и други гумички при мен са същите мерки.

Влади

Коментар

Здравейте на всички. Сега мога да ти дам пример колега с мен. Вдигнах от пред с бутала от Шкода Европа. Тях ползвах за подложки за пружините, не сам пипал нищо друго от пред. От зад шпрегнах рисьорите и добавих по един лист от ЖУК. Тези дни ще кача снимки.
                                Последно редактирано от kinex; 06-09-09, 08:34. Причина: обърнете повече внимание на правописа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X