Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ 2.7crd с няколко проблема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Значи сега тествах акумулатора . Имам един тестер който само закачам на + и - , отделно с мултицет . Та според него акумулатора е добър . За всеки случаи тествах и другите ми 2 коли . Зареждането според тестера работи както и на колите . След това хванах мултицета . Там е 12.3в както и на другите ми коли . Като запаля скача на 14.3в както и на другите ми коли . Значи колите ми са с чисто нови акумулатори и сравнено с моя е коректно т.е. данните от колите са на 100% истина . Сега наред е стоп машинката , макар , че от 30 мин. си играем със стоповете .

Тая стоп машинка как е хваната . Гайка ли има при палчето и , че не стигам до там да видя .

Видях,със завъртане е .

Между другото така ми изглежда платката
    https://ibb.co/xj5FYSn
    Последно редактирано от bmwww; 19-07-20, 11:28.

Коментар

• bmwww
      bmwww коментира
      Редактиране на коментар
      Проверих всички бушони , всичко е ок . Също така разглобих стоп машинката . Ами то няма какво да се строши вътре . От 100 натискания , работи 100 пъти , но все още я имам като грешка . Утре продължавам с инсталацията към шоф.врата . Имам 2 скъсани кабела , неграмотно оправяни и кабелите на буксата на стоп машинката ще измеря .

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      По принцип, не е било нужно да я разглобяваш, ако ти работят нормално стоповете.
      Грешката може да е резултат от прехвърляне на плюс на веригата на стопа. Примерно ако габарит и стоп са ти на една крушка, и при включени габарити нещо да е окъсило към веригата на стопа. Имал съм точно такъв случай на друга машина, и там също автоматика се чудеше какво да прави и едвам тръгваше. Там беше проблема в стопена фасунка на стоп-габарит(тя беше една, с крушка с две светлини). И при запалени фарове(габарити де), компа отчиташе все едно е натисната спирачката.

Хм...и при мен е на една крушка . Ще проверя и това утре . То ако махна крушките не би ли трябвало да се махне грешката ако там е проблема .

Коментар

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      Не е задължително да прехвърля през крушката, ако все пак е там проблема. Не знам баш как е при теб... Но при мен се оправяше просто като изключа габаритите(на съвсем друга машина, пак казвам). Е, това чак после го разбрах де...

• bmwww
      bmwww коментира
      Редактиране на коментар
      Значи да , и аз имам проблем . Днес го забелязах . Ако не съм на габарити отзад работят и двата стопа , ако съм на габарити си светят и двата , но натисна ли и спирачка гасне всичко отзад в дясно и ми работят само левите стоп и габарит . Проблема май не е в крушката щото слагах нова , но пък тя изобщо не свети , а и по принцип задните ми десни светлини не светят докато не завия стопа с двете болтчета . Много странно , умувам и не зацепвам акво става .

Абе не е и крушка , нещо друго е . Абе да хвана да купя най евтиното АТФ да пробвам да досипя в кутията а ?
    Последно редактирано от bmwww; 19-07-20, 19:48.

Коментар

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      Без щека няма как да сипеш масло в автомата. При тия е вредно и над максимума да бъде.
      То е излишно да ти напомням, ама като ти казвахме доста хора, че автомат и мотор с една торба електроника не ти трябва, ти гледаше в целите мостове и бъдещ тунинг на окачването... Сега може би ще разбереш кое колко е важно.

Не се ли пълни като колите , докато протече от пробката . Ако трябва и щека ще купя , но откъде ? Иначе съм си ок , не ме плаши , то го взех за хоби и без това , да си го човъркам .

Коментар

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      Като не те плаши, почвай да четеш. Нивото на маслото на всички класически автомати е много важно, има си процедура на мерене, дори когато има щека. Превключват се определени положения на кутията, съобразява се нивото и с температурата на маслото. Такива интересни неща.
      И не се сипва "най-евтиния ATF", а такъв какъвто трябва. Това ако не искаш предимно да си човъркаш "недвижима" собственост.

ПП: Ето и какво да четеш, на чист английски език са - https://jeep-manual.ru/index.php?page=WJ
      Последно редактирано от cecoa1; 19-07-20, 21:16.

Мерси . Започнах да се информирам . Само не мога да разбера щеката за нивото на маслото откъде да взема . Дали е същата като на МЛ 2.7 първа ген ?

Коментар

• bmwww
      bmwww коментира
      Редактиране на коментар
      Кой Елм е истински , щото имах един блутут Елм преди време и го изхвърлих . За нищо не ставаше .

• brum
      brum коментира
      Редактиране на коментар
      Има тема. Намери я и чети там.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Тел,буташ до дъното,на загряла кутия нивото е една цигарена кутия по ширина,мотора да работи.

Оправих я ....за сега . Извадих и сложих кръглата букса на кутията,май не беше щракната хубаво . Все още е вир вода , защото протече повече антифриз и за това казвам ... за сега . А това жълтото дето тече е фреон . Капе от гайката на тръбичката дето влиза в компресора .
    Последно редактирано от bmwww; 20-07-20, 20:37.

Коментар

• sttekata
      sttekata коментира
      Редактиране на коментар
      Там има О пръстен! Трябва да се смени и зареди, щом тече значи фреона е намалял, да не кажа свършил...

Ще опитам да натегна първо,че онзи ден го напълних . Иначе тоя змей прави ли възглавници като източа системата с антифриза т.е. има ли нещо по специфично при пълненето или си е ок в това отношение ?

Честно,признавам си,много съм прост . Този теч е от черната тръбичка на хидравличната помпа . Компресора на климатика е бил под нея Предполагам,че Н и С е хот и колт , за нивото на течноста ? Иначе ето го проблема .
    https://ibb.co/MGWKRkC
    Последно редактирано от bmwww; 21-07-20, 13:47.

Коментар

Днес дойде щеката за маслото в кутията ама я кажете цялата ли влиза ? Моята е 1220мм и никакъв шанс да я набутам цялата .

Коментар

Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
        Днес дойде щеката за маслото в кутията ама я кажете цялата ли влиза ? Моята е 1220мм и никакъв шанс да я набутам цялата .
        Пробва ли? Ако не става - объркал си щеката. Което е много тъпо, защото дори да я скъсиш, белезите за нивото няма да съответстват. Намерѝ човек с оригинална щека и по нея си скъси тази и направѝ белези. Някъде из интернета имаше номер за поставяне на белези според дължината на King-Size цигарени кутии.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Е сега я мерих,ами не е 1220мм тоя нещо ме изментри . 1400 и нещо е . Ама му написах и той каза , че е дервизна моята . Слагаш я докато опре и не се кара с нея .
          Последно редактирано от bmwww; 22-07-20, 15:09.

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            "дервизна"=??

Така е - не стига до край. Трябва да опре в дъното и после гледаш до къде е маслото.

Коментар

дервизна - сервизна
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
              Ами не,не е платката. Едното е обща грешка за проблеми по ел инсталацията( най често слаб волтаж на акумулатора) ,другото е датчик на стопмашинката.
              Що се хабиш изобщо ...
              Чета от самото начало и едно не разбирам - как може пишещите пръсти да изпреварват мисълта ти - г-н автор ?! Нито четеш правилната или изобщо каквато и да било литература свързана с возилото ти, нито слушаш хора които се опитват да ти помогнат искрено с опит и знания, нито мислиш преди да напишеш нещо...

Благодаря за изгубеното време и това на колегите, които се опитаха да ти помогнат

Коментар

Някой е в джаза за къв ... да чета книги , като гледам хората ми казаха коя щека ми трябва , казаха ми за проблема със стоповете . Общо взето ми отговориха на всички въпроси , че даже и за това дето от Д ми ходи на 4та . Къде е лотиката да има форуми като можем да си четем книжки ? Значи да си губя времето да чета вместо някой който е имал тоя проблем да ми помогне с 1 изречение . Че даже и учители по БГ език не липсват . Абе всичко е ток . И между другото не , не е нито слаб волтаж , нито е проблем със стоп машинката .

Коментар

Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
                  Някой е в джаза за къв ... да чета книги , като гледам хората ми казаха коя щека ми трябва , казаха ми за проблема със стоповете . Общо взето ми отговориха на всички въпроси , че даже и за това дето от Д ми ходи на 4та . Къде е лотиката да има форуми като можем да си четем книжки ? Значи да си губя времето да чета вместо някой който е имал тоя проблем да ми помогне с 1 изречение . Че даже и учители по БГ език не липсват . Абе всичко е ток . И между другото не , не е нито слаб волтаж , нито е проблем със стоп машинката .
                  Само докаваш горенаписаното от мен

Правиш се за смях сам без дори да го осъзнаваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X