Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво масло да сложа в раздатката на Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    За двигателя на Хемито Реванол 5W20 щото друго не намирам.
    Има "Parts Master" 5w20 във "Вест Ауто", пише, че било синтетично, ама цената нещо... А тия същите, дето продават "Равенол" в БГ, продават и доста "мопарски" продукти, та се чудя дали не ги правят на едно и също място ?
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от valkiller Преглед на мнение
      Не съм чул все още за ментета на Мотул, но и аз съм забелязал съществените разлики в цените при различните търговци. ...
      Съществени не, ами отгоре. Споменатото масло за LSD на едното място е 53 лв - на другото - 36 ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Вариант 1
        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        ....и аз бутилирам !"
        Вариант 2 - доста консумативи все пак поевтиняха на пазара и който държи по-стари партиди или още не си е укротил алчните нагласи... Примерно Mopar Power Steering Fluid MS-10838 при "Скорпионите" е ... 97 лв. , а във "Вест Ауто" - 60 лв.

Другарите от горецитирания "РЕванол" имат на всяка бутилка сериен номер и можеш да го въведеш в сайта им, за да видиш дали е от производителя. Друг въпрос е дали маслото е качествено, може да е "некачествен оригинал"

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Съществени не, ами отгоре. Споменатото масло за LSD на едното място е 53 лв - на другото - 36 ...
          Нормална разлика с около 30%, като се има предвид, че търговците работят с над 50% надценка...
          Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Чисто информативно да попитам, за да е ясно все пак...Ако на раздатка NV242 се сложи Mopar NV245-NV247-NV249, ще има ли проблем за самата раздатка? Ще се отрази ли на работата и ( в положителна или отрицателна насока) или просто ще са хвърлени на вятъра пари?

Коментар

Първоначално публикуван от 7905 Преглед на мнение
              ...просто ще са хвърлени на вятъра пари?
              Най-вероятно. На NV242 какъвто и да е ATF, Dexron и т.н. върши работа, а по чуждите форуми даже казват, че и двигателно 5w30 ставало.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Примерно Mopar Power Steering Fluid MS-10838 при "Скорпионите" е ... 97 лв. ...
                100 лева за литър масло ..откачена работа, толко ли па е специална тая хидравлика . Имам чувството, че половината спецификации американците ги предписват специално, за да си продадат техните чорби..
                Последно редактирано от sonda; 08-10-15, 14:10.
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  100 лева за литър масло ..откачена работа, толко ли па е специална тая хидравлика . Имам чувството, че половината спецификации американците ги предписват специално, за да си продацат техните чорби..
                  Прозрачно като глицерин от аптеката, но силно миришещо на машинно масло.

Коментар

Тази вечер се наврях под колата да видя табелката на раздатката, но се оказа, че е тегава работа при мен. Пред табелката има 2 ръждиви топуза, които нямам идея за какво служат. Почти се бях отказал, но в последния момент успях да зърна част от табелката и номера 247. Явно при някой 247 ги има тези железа при други не...Ще кача снимка, за да се види за какво иде реч.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151008_175401.jpg
Прегледи:1
Размер:67.4 КБ
ID:5685739Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151008_175814.jpg
Прегледи:1
Размер:88.7 КБ
ID:5685740
                    Последно редактирано от 7905; 08-10-15, 20:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Конкретно 75W140
                      И на вкус и на цвят и на мирис са еднакви. Купувал съм ги и на двете цени.
                      Тубата да се докара може. Белезите от машината която завива капачките - трудно но пак може.
                      Синия цвят също може.
                      Обаче тая смрад на кравешки лайна не вярвам да се ментоса.
                      Има го дори на 34.50. Просто някой сайтове продават през два лева на литър.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        100 лева за литър масло ..откачена работа, толко ли па е специална тая хидравлика . Имам чувството, че половината спецификации американците ги предписват специално, за да си продадат техните чорби..
                        За раздатката на SRT8 e 160лв/л
                        Като чупиш 5-6 агрегата за по четири цифрени суми, осъзнаваш че не са просто чорби.
                        Евентуално в последствие и що там се продават повече от половината коли на планетата.
                        А що на всички им викат джип, по-скоро никога.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо
                          Наистина ми е странно, как за 9 години развитие на темата, още няма адекватно решение.
                          Решения има, тези коли са малко и по този случай я внесе някой, от дъжд на вятър, я не, затова се търсят и заместители / алтернативи. Иначе и в темите за УАЗ има терзания какво масло къде да се сипе.

Коментар

Първоначално публикуван от 7905 Преглед на мнение
                            Тази вечер се наврях под колата да видя табелката на раздатката, но се оказа, че е тегава работа при мен. Пред табелката има 2 ръждиви топуза, които нямам идея за какво служат. Почти се бях отказал, но в последния момент успях да зърна част от табелката и номера 247. Явно при някой 247 ги има тези железа при други не...Ще кача снимка, за да се види за какво иде реч.
                            [ATTACH=CONFIG]830925[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]830926[/ATTACH]
                            А за какво са "топузите"?Какво се случва ,ако се махнат?

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
                              Някакъв баланс (противотежести) да не се врътне раздатката от кардана при зацепване на блокажа вътре, ама не съм се завирал отдолу и не съм виждал такива...

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
                                Това е поправителния на инДжинера дето е сътворил това изделие Уравновесяват вибрациите в тоя възел!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X