Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко челен опит от германския Jeep-форум

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малко челен опит от германския Jeep-форум

Сложил съм на джипа термометър за маслото. Държи около 10 градуса по-ниска температура от антифриза. Карал съм и без термостат на студено време. Като загасиш, тем. на антифриза започва да се качва. Въпросът е колко, а това не съм отчел. В момента правя електрониката за допълнителната помпа и като я сложа ще докладвам. Мисля да пускам и вентилатора, (вероятно на по-ниски обороти) за да се ускори охлаждането.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Таймера как го правиш - като изгасиш мотора и сработва за дадено време или на врьтка като чушкопек?Гасиш мотора и рьчно включваш помпата за дадено време или електроника някаква ще вкарваш?
      Байпас на термостата ще слагаш ли???

Знам защо питам ако да не е такьв мотора.За Перкинс става вьпрос,но не боли да набера челен опит от вас.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ще има и ръчно пускане, но искам да стане пълен автомат, като за това ще има датчик за температура. При случая (Гранд Чероки) печелиме, защото, фабрично, близо до термостата, има отвор, заглушен с болтче. Електрониката ще спира помпата спрямо температурата, но ще има и ограничение по време (за по-сигурно). Сега мисля, дали трябва да се махне термостата. Ами механичната помпа? Без "проба - грешка" няма да минем.

Коментар

Колега Bojitch, ако отвориш тази "дупка" покрай термостата и след нея сложиш вентил от рода на тези за газ/бензин от АГУ, който заедно с ел. помпата да се управлява от термодатчик и да се отваря при неработещ двигател /U < 13,4 V примерно/ дали ще стане? Само не знам газовия/бензинов вентил как ще се държи при високи температури. Предполагам, че дебитът през тънките сечения на тези вентили ще бъде достатъчен за отвеждането на "пасивната" топлина. Пожелавам ти успех в експеримента!

Коментар

Не съм сигурен, но резбата май беше 10мм и няма да има достатъчен дебит.

Коментар

Маркучите на парното са 16 мм, а успява да охлади работещ мотор през лятото /не на Гранд/, затова се надявам, че 10 мм тръба ще компенсира покачването на температурата след спиране на мотора, още повече, че времето измерено от немския фен /браво на човека!/ е минути, а не секунди, т.е. за две-пет-осем минути ел.помпата ще превърти доста вода и температурата няма да стигне критични стойности. Абе тоя мотор нали е мислен да работи и без тази екстра, все пак?! Та дано стане.

Коментар

Според мен е малко 10 мм.

Снадка зад термостата и втори крьг на големия крьг с допьлнителен радиатор и рьчен таймер за помпата най-просто и здраво ми се струва.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Според мен е малко 10 мм.

Снадка зад термостата и втори крьг на големия крьг с допьлнителен радиатор и рьчен таймер за помпата най-просто и здраво ми се струва.
                  Остава да се намери акумулатор който да издържи.

Коментар

Не знам колко черпи такава помпа, но едва ли повече от вентилатор. На много коли вентилаторите работят бая време след спиране на двигателя.

Коментар

13 литра в минута тегли 1.3 ампера,това показва линка който плякнах под снимката на помпата.

Айде при теб чупки а има,малко по-тьнки маркучи и да речем,че дьрпа 2 ампера.За десетина минути не те сьбаря.

Има вьзможност и втора малка батерия да монтираш и да цица само от нея,но там вече ти си знаеш колко място имаш и колко ти се занимава.
                      Може и да измагериш прекьсвач - под даден волтаж да спира помпата,но ако ти е кекава батерията и ще прегрее мотора пак.Такьв прекьсвач имам на климатиците на моите коли - вентилатора на климата работи след като изгася мотора и до достигане на 12.2 волта / по спомени /,под това спира вентилатора.Около половин час на 100 ампера батерия.

Голяма батерия перни и не се занимавай според мен.Кретеноустойчивото винаги води до спокоен сьн.
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 10-03-09, 00:49.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Няма ли грешка? 1.3А Колкото крушка за мигачи!

Коментар

Pump
                          Flow litres/min
                          Current amps
                          Price
                          incl vat
                          EBP
                          13
                          1.3
                          £104.50
                          EWP80
                          80
                          7.5
                          £152.00
                          EWP110
                          110
                          10.5
                          £187.00

http://www.mawsolutions.com/html/ele...ter_pumps.html

Няма льжа,няма измама,погледни в линка.

http://www.google.com/search?hl=en&q=ewp+cooling

Гугьл какво вади.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Много странно. Една бензинова тегли 5-10А и то за доста по-малко литри. Е, вЕрно, трябва да създава налягане, но пак ми е чудно.
                            Тази помпа EBP, сигурно, ще бъде подходяща, ама ценате не е подходяща. Като знам, че имаш Мерцедеси, какво ще кажеш за водната помпа за парното? Някой предложи помпа от Газела. Имало два вида, ама и по-скъпата била само 75лв. Не съм ги гледал.

Коментар

Сещам се каква ти е идеята,но помпа от Мерцедес я забрави - гадината струва майка си и баща си нова,а втора рька гаранция нямаш.

На един Додж видях как са му инсталирали помпа каквато имаме по лодките.Самата помпа като нова е около 50-70 кинта,а не като на Мерцедеса дето идва в комплект с винтилите на парното е дильра иска 750$ за нея.

Кажи ми каква помпа ти трябва - колко ампера да дьрпа и какьв да е минималния дебит,че виж ние какви ползваме за прехвьрляне на гориво.

Помошник капитана в действие,само един тон имаме да прехвьрлим.

14 минути на варел,15 ампера бушон като има на 12 както и на 110 волта помпи.Цена 70 $.

Такава видях на Доджа,но на малко форсиран мотор,а и му беше основна помпа,а не такава за каквато вие я мислите.

Някой спомена за помпи в БГ на по 45 лева или нещо такова.Ти ми кажи какьв дебит тьрсите,колко ампера макс да дьрпа / няма да набива налягане,трябва само да вьрти водата и няма да тегли 20 ампера примерно /и колко да е голяма помпата.

ОФФ от темата макар,че пак сьм в нея.
                              Долните снимки са ремонт и почистване на винтилите и помпата на Мерцедес 140.Размера на помпата се вижда,не е нищо сложно да му избиеш винтилите и да стои отворен грьг,но това се води слаба страна на тия модели и няма намиране на нормална цена.

http://v12uberalles.com/Rear_AC_System.htm

Горния линк е пьлен сьс снимки,след средата на страницата рови.

А сега добрата новина - почти всички коли с мерник на предния капак имат такава система.201 модела или 190 как ние си го знаем няма,но аз сьм ремонтирал / с чука ма това не е по темата / на 1977 300Д 123 модел.Модели сьс заден климатик имат 2 такива даже.
                              Лошата новина е,че 1977 и далеч в историята вече и гаранция за това колко ще работи няма.Електромотор е обаче който я работи 20 минути днес я не,перката му е пласмасова,а не гумена като тая на моите снимки,а и самата помпа е фьстьк в сравнение с моето бичме.Дебита обаче дали ще е достатьчен не ми е ясно,там вече вие кажете дали една такава "помпичка" ще може да свьрши работа.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Защо правят помпи за вода от ръждясващо джелЕзо? Особено пък за морска вода.
                                Не знам какъв дебит ще върши работа. По-голяма помпа ще се справи по-бързо, но ще харчи повече ток. Няма да мине без проби, затова искам да намеря по-евтина и да пробвам. Ако предложението се окаже удачно, решава всички проблеми по двигателя (е, малко се изхвърлих ) и може да се сложи и нещо по-скъпо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X