Обява

Свий
Няма добавени обяви.

чероки дизел, 1-2 практически въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: чероки дизел, 1-2 практически въпроса.

благодаря колега! пробвах преди да пиша с търсачката, но се натъкнах предимно на теми за парното и газовата криза.

п.с: тази тема съм чел но не дава отговор на моите терзания. колата ми е 2.5ТД 98г. единственото което ми е ясно е че май трябва да е по топло вътре.термостата съм сменил, антифриза също... не знам какво да правя още... ще разкостя централната колона да видя дали управлението на "топлото" не е прецакано, пък квот стане...
    малко задържаше преди макс степен, та за това ме съмнява...
    Последно редактирано от glinski; 11-01-09, 20:53. Причина: п.с.
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

днес карах час два по витоша... при бавно каране нагоре си стана съвсем топло в купето. чудя се дали да не огранича постъпващия от вън въздух механично на решетките, така че да се загрява по добре. като пусна на охлаждане имам чуство че духа едновременно охладен и загрят въздух, по същия начин ми се струва че при пуснато да топли климатика или от вън си вкарва богато студен въздух който не се загрява от радиатора.
      субективно усещане. сигурно говоря дивотии...
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
        днес карах час два по витоша... при бавно каране нагоре си стана съвсем топло в купето....субективно усещане.
        За игнориране на субективното усещане си имам втори (външен) термометър, колата (уреда) може да показва 90гр. но реалано да е 70 и нещо тогава ще духа леко топло, но като вдигне до 90гр.наистина ще си стане нормално, на стрелката на термометъра може и да не го усетиш много .....иначе и това с клапите и въздушните потоци е така утре на единият ми, нормално загряващ "форд" ще му свалям арматурното табло точно за това, за да видя кои клапи недозатварят (както един колега каза) че дъщерята и внучката станаха на пингвини
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

[QUOTE=дядо владо;592350]За игнориране на субективното усещане си имам втори (външен) термометър, колата (уреда) може да показва 90гр. но реалано да е 70 и нещо...

втори термометър в охладителната течност? как и къде е вкаран? интересно... от тези от конрад ли е?

клапните на черока се управлявали с вакум у/во. има ли как да разбера дали работи?
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

От няколко дни забелязвам, че стрелката за температурата стои малко над 40 градуса... неможе да загрее или не отчита правилно. Другото което забелязвам е, че парното ми е доста слабо (едното е последица от другото сигурно). Гадна работа... при -13 със слабо парно

Коментар

хм... днес, като е малко по топло, парното ми е толкова силно колкото да ме накара да го намаля почти напълно. мисля че просто имам проблем с голям приток на студен въздух. а иначе температурата си е желязна - 90гр...
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                От няколко дни забелязвам, че стрелката за температурата стои малко над 40 градуса... неможе да загрее или не отчита правилно. Другото което забелязвам е, че парното ми е доста слабо (едното е последица от другото сигурно). Гадна работа... при -13 със слабо парно
                пак в моя клуб )) аз си реших проблема купих си кола с парно
                но.. да ти кажа.. че второто не е последствие на първото
                понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                Honda Shadow VLX 600 - 1999
                FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                Влади

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                  хм... днес, като е малко по топло, парното ми е толкова силно колкото да ме накара да го намаля почти напълно. мисля че просто имам проблем с голям приток на студен въздух. а иначе температурата си е желязна - 90гр...
                  На мен пък не ми е силно, точно като морски бриз е - както ти се изразяваш - което ме дразни много.
                  Явно това им е проблем на нашите джипки. В интерес на истината , когато я оставя да циркулира въздуха вътре в купето - става поносимо.
                  Дано го излекувам обаче, много студена зима е и ме дразни адски, а като я купувах беше горещо... тогава търсих клима...
                  Последно редактирано от zehirev; 16-01-09, 09:43. Причина: "У"
                  Jeep Cherokee Limited 2.5 tdi + BF Goodrich All-terrain
                  if there is no fishing and hunting in paradise, i'm not going...

Коментар

Колеги какво говорите ?? Парното на XJ си е доста добро, че и VMa бързо загрява. Аз след около 10 минути най-много 15 нормално каране вече имам перфектно парно. В София - горе долу пак толкова. След 20- 30мин в трафика става непоносимо в колата и трябва да го изключа. Може да са ни различни ртазбиранията за топло, но съмнявам се. Аз и зимата си ходя по тънък пуловер, а в колата съм без яке. Проверете си термостатите. Напоследък зачестиха случаите на неработещи фабрични нови термостати.

Чудил съм се обаче дали не би било полезно да махна предната решетка и да проверя дали там не се е събрал боклук някакъв или прахоляк?
                    Поздрави!
                    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                      Колеги какво говорите ?? Парното на XJ си е доста добро, че и VMa бързо загрява. Аз след около 10 минути най-много 15 нормално каране вече имам перфектно парно. В София - горе долу пак толкова. След 20- 30мин в трафика става непоносимо в колата и трябва да го изключа. Може да са ни различни ртазбиранията за топло, но съмнявам се. Аз и зимата си ходя по тънък пуловер, а в колата съм без яке. Проверете си термостатите. Напоследък зачестиха случаите на неработещи фабрични нови термостати.

Чудил съм се обаче дали не би било полезно да махна предната решетка и да проверя дали там не се е събрал боклук някакъв или прахоляк?
                      Поздрави!
                      прахоляк няма как да задържи обаче кал..ако си газил надълбко то малко вероятно но може .Проблемът е че освен термостатите , самият поток на въздушната струя е слаб и почти не се усеща топлинка.Това се дължи на блокирали клапи или байпаснати въздуховоди. а всичко това е резултат от много "сръчни ръчички"

Влади

Коментар

Аха мерси.

За потока...е чак пък слаб. При мен загрее ли двигателя, за нула време стопля купето, като го пусна да духа.

Друг въпрос - при вас силно ли духа в краката на задната седалка? Там вече и на мен ми се струва слабо.

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                          Аха мерси.

За потока...е чак пък слаб. При мен загрее ли двигателя, за нула време стопля купето, като го пусна да духа.

Друг въпрос - при вас силно ли духа в краката на задната седалка? Там вече и на мен ми се струва слабо.
                          при мен духа слабо на стъклото и слабо в кратата на задната седалка

Влади

Коментар

Е при мене на джама си е екстра, само отзаде е слабо , явно е нормално така

Коментар

А при мен си духа чудесно навсякъде, само че не е топъл въздуха
                              Jeep Cherokee Limited 2.5 tdi + BF Goodrich All-terrain
                              if there is no fishing and hunting in paradise, i'm not going...

Коментар

такаа... вчера ми се счупи ръчната обаче как?!? счупи се самия бутон за освобождаване на ръчката . изтрака и падна бутончето и пружината... жилото си седи на място и даже ако му помогнеш с клещички работи ръчната ,но не мисля че е надеждно без пружината дето я контрира да държи. питането ми е дали трябва ЦЯЛОТО жило да подменя? като гледам бутона е бил капсулован директно върху него... някой дали има опит с такава гадост
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X