Обява

Свий
Няма добавени обяви.

чероки дизел, 1-2 практически въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: чероки дизел, 1-2 практически въпроса.

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
    разходих се днес по горубляне.... разгледах 4-5 черокита, повечето не ми хванаха окото дори.имаше обаче едно 98г. 2.5д... мнооого почистено, много излъскано - бе красота! чудя се каква ли изненада крие отвътре така докарано чак ... чакам да видя дали един познат ще се хване да ми докара едно от вънка, но ако не става ще търся помощ за оглед на този от някой с опит с дизелите чероки. в този ред на мисли имам едно питане :днес беше към 10 градуса над нулата а ми направи впечатление че всички които палеха колите първо ги подгряваха. нямам опит с дизели и не знам винаги ли така се пали и нормално ли е? не ми се смейте много , моля...
    Дизеловите двигатели, които се монтират на джиповете имат подгряващи свещи.
    Преди палене, се завърта ключа на работно положение и след като светнат всички лампи по таблото и изгаснат , остава да свети жълта лампа с означение реотан.Чак след като загасне въпросната лампа , се завърта ключа и се стартира двигателя. Това се прави при всяко палене, независимо, дали е зима или лято.
    При много ниски температури е полезно да се загрява по два или три пъти , преди палене.
    Успех!
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

благодаря! точно това бе процедурата, но не знаех на топло дали се прави! благодаря отново!
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

То доста хора не подгряват и палят като бензин, после се чудят...
        Защо точно дизелово?
        Не е ли по-скъпо да се присади двигател?

Коментар

нямам намерение да му присаждам двигател или раздатка. ще го карам така. няма да гоня и някаква " висока динамика". ще го взимам за семейна кола, с малко 4х4 за моментите в които ми е нужно, не за сериозен офроуд.
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Аз съм остана с идеята, че джип си е бензин, а за дизел има по-подходящи, за това питам...

Коментар

някаква идея от къде да дръпна книжка с експлотационно описание за чероки 2.5ТД ? при братушките не намерих, но може и да не съм гледал дето трябва... за модел 1998г. става дума. до систематизираната информация нямам достъп.
              не бързам за никъде...
              XJ 2.5TD '98

Коментар

много бих се зарадвал ако някой ми помогне с линк или пдф...или пък ако получа достъп до систематизираната информация.
                не бързам за никъде...
                XJ 2.5TD '98

Коментар

много бих се зарадвал ако някой ми помогне с линк или пдф...или пък ако получа достъп до систематизираната информация.
                  Я виж тука:
                  http://www.jeep.avtograd.ru/Cherokee/index.htm
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

ами там по цял ден гледам като не бачкам... ама точно това го няма. трябва ми най елементарната експлотационна книжка към колата. с отбелязаните основни механизми, правилата за ползване и техническите изисквания за обслужване . кое, къде, какво и по колко се налива... и други такива общи попложения. кое копче къде и за какво е.
                    утре други ден ще ходя да гледам 2 коли и искам все пак да не съм пълен индианец... поне да мога да различа казанчето за антифриза от това за спирачната течност или хидравликата...
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

в течение на проучването покрай колата дето ще купувамми изникват все нови и нови въпроси...
                      1.прави ли се диагностика на дизелови двигатели?
                      2. да ми препоръчате сервиз в софия в който мога да закарам колата да я прегледат - става дума за чероки 2.5 ТД - основно за двигателя ми е притеснението, и да са добри в поддръжката на подобен дизел?

много ще съм благодарен за съвети по темата... благодаря предварително!
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

Добре де, аз наистина не разбирам защо трябва да е дизелово това чероки. Дизеловите агрегати просто не са силната страна на Джийп от тези години. Евентоално може да се попадне на нещо в много добро състояние, но не е голям шансът. Бензин + газ би било много по-надежно, икономично и приятно за шофиране. Поне от всичко прочетено за марката съм разбрал, че ако е Джийп то трябва да е 100% бензин. За дизел има много по-удачни решения. Тойота, Нисан, Мерцедес, Ланд Ровър /но не Рейндж с ВМ мотор, който основно се монтира и на черокито, просто това не е двигател за 4х4 машина около 2 тона/. Идеята на дизеловите двигатели е да са по-надежни, а ВМ-а просто не е. Тогава какъв е смисълът?

Коментар

ами за мене смисъла е простичък : автомобил на газ няма да ползвам...
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

ами за мене смисъла е простичък : автомобил на газ няма да ползвам...
                            Правилно си се насочил. Нафтата е за в гората, а и не само за там. Аз съм и фен от 17 години. Преди това не бях, карах ЗАЗ. Добре поддържан дизелов двигател никъде няма да те остави, както не ме е оставял и ЗАЗа.

Коментар

Колега ако все още си търсиш такова Чероки, аз си продавам моето, което можеш да погледнеш тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=46776
                              Аз лично съм много доволен от Дизеловия му агрегат и проходимоста и смятам че всичко е въпрос на потдръжка и късмет разбира се Има си секви екстри и хубави гумета и ще ти върши перфектна работа за там където ти трябва! Успех
                              Mitsubishi Pajero II 2,8TDI SuperSelect / Mercedes ML 400CDI

Коментар

днес гледах и карах няколко черокита... първото бе невероятно преживяване. на горубляне го бях мернал и днес отидох да го пробвам.колата е много почистена с лъснат двигател , та чак се почудих кое и е счупено...модела е 98г. и салона бе много запазен/като изключим леко изхабения от каране волан... аз не съм дребен , но едвам натисках педала на съединителя. щеше да ми се схване крака като нищо. закарахме колата зад бойла, на една бабуна да повъртя малко. кошмар - съединителя никакъв го нямаше. на бавни почти на билото на бабуната си боксуваше, но съединител - не гумите и не можахме да я преодолеем. на слизане пък си носеше все едно съм го натиснал. пича като го питах кво е това чудо рече че за тях колата си била изправна, съединителя бил с жило което сигурно е клеясало. в мига в който се качих на второто чероки осъзнах че не само педала на първото бе невъзможно да се натисне нормално, но и че сервото на волана вообще не е башкало. чудя се та дали са свързани?

страхотни пердета са тези продавачи."клеясало и жилото на съединителя" и при това за 8900 лв. я дават...

ред: сега , като проверих вин кода на колата дава грешка на "цифрата за проверка"... ама може и зле да съм го записал , все пак.
                                Последно редактирано от glinski; 13-12-08, 20:26.
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X