Обява

Свий
Няма добавени обяви.

чероки дизел, 1-2 практически въпроса.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• чероки дизел, 1-2 практически въпроса.

здравейте! нов съм... извинявам се но имам едно две питанета към хората които карат дизелови чероки /парт тайм/ . търсих по руските сайтове които се препоръчват тук, също и с търсачката, но това инфо което ме интересува -така и не намерих. може би съм неумел в търсенето де, простете за което.та искам да попитам тези които ползват такива коли:
    1. как и до колко практически използват бързите 4х4? в какви условия и до каква скорост? преди време карах алфа комби с парт тайм 4х4 /включване на задния към предния мост, без междинен диференциал/. ползвах го спокойно на сняг и кал, на дъжд , а и се е случвало дори да го забравя на сухо, при скорост на движение до 80-90км. как на практика се държи черокито в подобна ситуация? това което намирам като инфо е само че не трябва да се кара продължително и че е възможно да превърта и поднася...

мисля да вземам подобна кола за семеен автомобил, с не голямо натоварване -до 10 000км годишно макс. по скоро дори по малко , но до вилата имам черен път през пресечена месност, а го минавам и в дъжд и сняг... пък като се сетя на какви места съм се завирал и с коли дори без
    4х4... малко се притеснявам.

2. втория ми въпрос е дали някой е сменял у нас раздатката с фул тайм?

благодаря предварително за отделеното време!
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

До: чероки дизел, 1-2 практически въпроса.

На първия въпрос - не мога да посоча отговор в конкретна тема, но задължително се намира в този раздел (предполагам, че има повече от един).
    По втория - ето конкретен отговор: От part-time към full-time 4x4.
    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

да, по първия въпрос сигурно има писано нейде по темите, но вчера рових 4-5ч. с търсачката и без нея и не намерих нищо конкретно.интересува ме хората които карат подобни джипове с раздатка 231, практически в каква степен и ситуация ползват режима 4х4, за това питам директно...

темата цитирана по втория въпрос съм изчел, както и написаното от братушките/да са живи и здрави/... мисълта ми беше дали някой вече е довеждал подобна операция до успешен край...

Последно редактирано от glinski; 04-12-08, 08:23.
      не бързам за никъде...
      XJ 2.5TD '98

Коментар

Това 4х4 парт тайм на асфалт мисля няма нужда да го коментираме.
        Миналата седмица на единия Рубикон му изхвърчаха капачките на каретата при пълен завой на 4х4.

Някой беше сменял 231 на Чероки с 242 но и аз не мога да намеря темата.

Коментар

имам предвид не да си го кара човек просто така по асфалта което си е глупост, а применно на заснежен път не опесачен в каква степен може да се ползва 4х4... за бавните е ясно -колкото да се преодолее препятствие или някой и друг метър лизгавица на минимална скорост...
          не бързам за никъде...
          XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
            имам предвид не да си го кара човек просто така по асфалта което си е глупост, а применно на заснежен път не опесачен в каква степен може да се ползва 4х4... за бавните е ясно -колкото да се преодолее препятствие или някой и друг метър лизгавица на минимална скорост...
            Почва ли лигаво, можеш да включиш 4х4, като и при движение с малки скорости на твърди терени, скали и прочее....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Колата е по-проходима на 4х4, не е задължително (дори напротив) да е по стабилна на хлъзгав терен - заснежен път, особено ако нямаш опит. При 4х4 вероятността да се изгуби сцепление на повече от 2 колела е по-голяма. За блокаж изобщо не коментираме - там при повечето случаи има поне едно приплъзващо колело, особено на сняг!

Коментар

благодаря!
                не бързам за никъде...
                XJ 2.5TD '98

Коментар

да ти кажа от моя скромен опит Чирока и на задно си върви перектно навсякъде , 4х4 пускам само като затъне А прехода към 242 раздатка си е направо химера , освен мулти интернационални връзки и контакти трябва и доста късмет да съвпадне броя шлици ... За описанието което даваш едва ли ще имаш проблеми , само дизелчето да има сила да изтегли Единствено не го карай на сухо в 4х4 режими, май това е големият проблем . Бавните само на морето ги пусках веднъж , но после усетих , че е било излишно - само скорост се искала и газ до ламарината ))))
                  rides:
                  :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
                  :arrow:2005 Yamaha YZ250
                  :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
                  The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

благодаря.
                    за смяната на раздатката първо си мисля че е много труд , нерви и някой лев... и второ след като няма фабрично окомплектован дизел 2.5 с фул тайм сигурно си има причина... я силица не му стига, я въртящия момент не е подходящ или нещо подобно... няма да се напъвам за подобно нещо.

първо трябва да намеря кола с двигател в прилично състояние.после като скоча във водата ще плувам...
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

всъщност възникват два нови въпроса...
                      1. какво трябва да подменя веднага след закупуване на колата за да не рискувам някаква издънка?
                      2.какво да гледам при огледи на 2.5Д... ? то е ясно че ако я купувам от тука ще търся някой колега с опит да я види преди това, но все пак не мога на всеки оглед да моля да идват с мен. та какво да поглеждам сам на първо време...

благодаря предварително...
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

всъщност възникват два нови въпроса...
                        1. какво трябва да подменя веднага след закупуване на колата за да не рискувам някаква издънка?
                        2.какво да гледам при огледи на 2.5Д... ? то е ясно че ако я купувам от тука ще търся някой колега с опит да я види преди това, но все пак не мога на всеки оглед да моля да идват с мен. та какво да поглеждам сам на първо време...

благодаря предварително...
                        Правилно си се насочил, да забереш някой , който разбира.
                        След първия оглед в компанията на такъв човек и съответните му разяснения, ще можеш вече и сам да избираш.
                        Успех!
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

разходих се днес по горубляне.... разгледах 4-5 черокита, повечето не ми хванаха окото дори.имаше обаче едно 98г. 2.5д... мнооого почистено, много излъскано - бе красота! чудя се каква ли изненада крие отвътре така докарано чак ... чакам да видя дали един познат ще се хване да ми докара едно от вънка, но ако не става ще търся помощ за оглед на този от някой с опит с дизелите чероки. в този ред на мисли имам едно питане :днес беше към 10 градуса над нулата а ми направи впечатление че всички които палеха колите първо ги подгряваха. нямам опит с дизели и не знам винаги ли така се пали и нормално ли е? не ми се смейте много , моля...
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

:днес беше към 10 градуса над нулата а ми направи впечатление че всички които палеха колите първо ги подгряваха. нямам опит с дизели и не знам винаги ли така се пали и нормално ли е? не ми се смейте много , моля...
                            Нормално е.
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

благодаря!
                              не бързам за никъде...
                              XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X