Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки - годишен технически преглед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Чероки - годишен технически преглед

Абе, нали наслагаха камери?! Какво стана?
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ами има камери....
      Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
      O8867З7I78

Коментар

При нас прото колата трябва да е на канала и да се вижда че е там когато се мери колко вредни емисии изкарва ти слагат устройството в ауспуха но просто не палиш колата
        Ти виждаш наклон и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"

Коментар

Извинявай, каде е то "при нас", и Аз требва да хода на преглед тези дни ?
          Благодаря !!
          Three witches watch three Swatch watches.
          Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Здравейте аз минавах на преглед декември и ме питаха да ли е постоянно зацепен предния мост демек дали е постоянно 4х4. Ако е постоянно зацепен предния мост, слагат допълнителни валове на другия мост който не е на валовете и всичко си е ок.
            Пункта е на околовръстното до кръговото на драгалевци посока Бояна
            поздрави
            JEEP CHEROKEE 2.5 TDI 1999
            0887 67 08 79

Коментар

Първоначално публикуван от bokatta Преглед на мнение
              Здравейте аз минавах на преглед декември и ме питаха да ли е постоянно зацепен предния мост демек дали е постоянно 4х4. Ако е постоянно зацепен предния мост, слагат допълнителни валове на другия мост който не е на валовете и всичко си е ок.
              Пункта е на околовръстното до кръговото на драгалевци посока Бояна
              поздрави
              Правилно! Иначе колата ще излезе от валяците. Все едно задните колела да боксуват - тогава предният мост изтегля колата. Подобно е положението с "Куадра драйв" , Г-роторът между предният и задният мост ще сработи и нищо няма да се счупи - само колата ще излезе от валяците.

Коментар

Има ли значение дали работи двигателя? Ако е с електронна блокировка на загасен мотор не би трябвало да има проблем...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Колега k-x недейте да пишете такива неистини ,след като не сте запознати точно с тази материя!Ако някъде са ве врътнали или минали формално на ГТП не заблуждавайте останалите .Всеки пункт за ГТП може да Ви извърши измерване на спирачните усилия на МПС с постоянно зацепено 4х4 .Дори и най-старите спирачни стендове могат да се справят с тази задача, стига да са оборудвани с допълнителни паразитни ролки ,които се подлагат под не изпитвания мост.
                  Да не говорим, че както по-горе споменаха колегите новите стендове са оборудвани с програма за изпробване специално на МПС с непрекъснато 4х4 с обратно въртене на валовете.
                  Моля Ви не наливайте вода мелницата на ИА ИАА, защото и без това натискат да се извърши преоборудване на всички всички пунктове за ГТП въпреки , че това е излишно!
                  В потвърждение а горното Ви каня с Вашият Гранд в пункта за ГТП кв.Дървеница /ул. Росарио -ТУ-бл. 8 за да се уверите , че не сте прав!

Коментар

Предстои ми преглед с Гранда. Стендовия канал където ходя с другите си коли, прилича на този:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Stend.jpg
Прегледи:1
Размер:98.0 КБ
ID:5446204
                    Не виждам как ще се поставят задните колела на ролки. Открих в друга тема тук ето тази схема:
                    При Quadra - Trac ІІ, на какво положение трябва да я оставя на валовете, и дали със запален или загасен мотор ?
                    Прикачени файлове
                    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
                    O8867З7I78

Коментар

Първоначално публикуван от sim43 Преглед на мнение
                      Колега k-x недейте да пишете такива неистини ,след като не сте запознати точно с тази материя!Ако някъде са ве врътнали или минали формално на ГТП не заблуждавайте останалите .Всеки пункт за ГТП може да Ви извърши измерване на спирачните усилия на МПС с постоянно зацепено 4х4 .Дори и най-старите спирачни стендове могат да се справят с тази задача, стига да са оборудвани с допълнителни паразитни ролки ,които се подлагат под не изпитвания мост. ...
                      Ами не са неистини. Преди Коледа, като минавах на ГТП, първата реакция в пункта беше "Ние Jeep не можем да проверяваме, че е постоянно 4х4" и трябваше да се убеждаваме, че си познавам колата по-добре от тях. И не, допълнителни ролки нямаха.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Ами не са неистини. Преди Коледа, като минавах на ГТП, първата реакция в пункта беше "Ние Jeep не можем да проверяваме, че е постоянно 4х4" и трябваше да се убеждаваме, че си познавам колата по-добре от тях. И не, допълнителни ролки нямаха.
                        Така са Ви отговорили , защото на много от пунктовете за ГТП при преминаването към новата система за прегледи от началото на на 2012год не им разрешиха от ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ /ДАИ//по технологична карта да извършват тази дейност.Претекста е , че необходимо да се премонтират нови стедове или инсталиране на нов софтуер за старите.
                        Новият тип стендове се изискват да бъдат монтирани задължително на всички ново лицензирани пунктове .
                        Що се касае за поставянето на подвижни ролки на горе посоченият модерен пункт е много е елементарна операция и не си заслужава да го коментирам.
                        Отново приканвам невярващите да дойдат на пункт за ГТП, намиращ се в района на кв.Дървеница ТУ-София пред бл.8 за да им направим демонстрация.
                        Последно редактирано от sim43; 25-01-13, 21:46. Причина: грешка

Коментар

Първоначално публикуван от sim43 Преглед на мнение
                          Така са Ви отговорили , защото на много от пунктовете за ГТП при преминаването към новата система за прегледи от началото на на 2012год не им разрешиха от ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ АВТОМОБИЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ /ДАИ//по технологична карта да извършват тази дейност.Претекста е , че необходимо да се премонтират нови стедове или инсталиране на нов софтуер за старите.
                          Новият тип стендове се изискват да бъдат монтирани задължително на всички ново лицензирани пунктове .
                          Що се касае за поставянето на подвижни ролки на горе посоченият модерен пункт е много е елементарна операция и не си заслужава да го коментирам.
                          Отново приканвам невярващите да дойдат на пункт за ГТП, намиращ се в района на кв.Дървеница ТУ-София пред бл.8 за да им направим демонстрация.
                          Остави телефон за контакт и рекламата ще е пълна

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                            Остави телефон за контакт и рекламата ще е пълна
                            Съжалявам, но не сте ме разбрали правлно!Спорим по един чисто технически и много важен въпрос,касаещ както собствениците на МПС с 4х4 във всички варианти, така и пунктовете за ГТП.Застъпвам отговорно позицията, че се прави опит да се злепоставят пунктовете за ГТП и едва ли не подигравателно да се обвиняват в некомпетентност.Това е така, защото от миналата година се затегна много режима и начина на провеждане на ГТП и тенденцията е да става още по трудно.По тази причина някои хора, вживявайки се в ролята на велики корифеи в областта на 4х4 се мъчат да прокарват линията ,че по пунктовете работят технически не компетентни лица и се пишат неверни неща т.е. не се извършвало правилно замерването на спирачните усилия дори било невъзможно.
                            Категорично отричам тази позиция!
                            Според мен смисъл и основно правило за всички участници във форума е чрез дискусиите да си помагаме взаимно, а не да се плюем и подиграваме.Ето защо исках да докажа практически твърденията си, а не да правя някаква реклама.
                            Извинявам се ,ако съм разбран погрешно от някои колеги!
                            ______________________________________________________________________________________________________________________________________________
                            XJ

Коментар

А аз категорично заявявам тук че в 90% от случаите по пунктовете за ГТП работят напълно некадърни и неграмотни служители които даже и софтуера на стенда не знаят как да ползват, нямал съм случай в който да не се намесвам в тяхната работа за да мина с 4х4 машина а повярвай ми заради работата ми се налага да минавам с най различни видове и системи 4х4. Няма проблем да си правиш реклама но тук сме събрани все грамотни хора и с опит в сферата на 4х4 и да правиш такива изказвания е меко казано смело и несериозно.

Коментар

като навсякъде и тук си е до човек - имал съм случай за кола на 1 година 6000км /N1 категория минават на 6 месеца преглед/ да ми заявява "Сега за тоя хубав преглед няма ли да почерпиш нещо?", но съм попадал и на много любезни и приятни хора...
                                Проблемът е, че цялата система на ГТП е сгрешена - не смеят да ти направят забележка или недай си боже да те върнат, защото втори път няма да стъпиш в пункта им...
                                Доколкото чувам, тенденцията е да се правят ГТП само в напълно оборудвани сервизи и при сериозен проблем колата да не се пуска без отстраняване на проблема... Но и тук нещата са много под въпрос дали няма да се злоупотреби и да се "извиват ръце"...

Решението за мен е да се оборудват мобилни тестери за спирачки, изгорели газове и т.н. и да се правят проверки от КАТ - хванат ли "фалшив" преглед, да отнемат лиценза на "фалшивия" пункт...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X