Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки - годишен технически преглед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Чероки - годишен технически преглед

Ами според мен ако е механично ЛСД ще затегне когато 'усети' голяма разлика в ъгловите скорости на полуоските...
    Но ако е с електронно управление може просто механиката да е в режим да се държи като отворен диференциал (например новия WK2 има електромагнитен клапан, който освобождава хидравличното налягане натискащо пакета съединители, и 'отваря' LSD с цел правилно сработване на ABS/ESP)...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
      А какво става с LSD-то ако валяците на единия мост се завъртят в различни посоки? Ще затегне ли?
      Джипката ми е парт тайм и задния ми мост е с LSD, при теста на валците затяга леко и показва че имаш по-яки задни спирачки...

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        Джипката ми е парт тайм и задния ми мост е с LSD, при теста на валците затяга леко и показва че имаш по-яки задни спирачки...
        Няма лошо..........,само дето няма нищо общо с темата
        не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
          Няма лошо..........,само дето няма нищо общо с темата
          Изказах се неподготвен, относно (парт тайм) не се съобразих с това

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
            Миналата година на Диското ме мъчиха с едни ролки и нищо не се получи. Като натисна спирачките и цялата кола се изхвърля на зад. Тази година ще видим с Гранда какво ще се получи
            Това изхвъляне назад се получава винаги и при всички видове авомобили, когато при изпитанието се натиска рязко спиачния педал, а спирачният стенд върти валовете на ръчен режим независимо дали е с ролки или без . Така е , защото повечето пунктове за ГТП са оборудвани да извършват прегледи и на товарни автомобили т.е.най-често срещаната 3-та категория.При това положение спирачните валове са с доста мощтни валове за да могат да извъшват правилно определянето на спирачните усилиия и на по-тежките МПС-та.
            Моят съвет е да не се отнасяте високомерно към указанията на операторите в пунктовете, защото това е във Ваш интерес за да може прегледа протече правилно и безопасно.

Коментар

Първоначално публикуван от sim43 Преглед на мнение
              Т
              Моят съвет е да не се отнасяте високомерно към указанията на операторите в пунктовете, защото това е във Ваш интерес за да може прегледа протече правилно и безопасно.
              Не не съм се отнесъл високомерно с оператора, спазвах точно инструкциите които ми даваше. Направихме няколко опита и ефекта беше все един и същ.Още докато почна да натискам педала и колата подскачаше назад. Не знам каква е причината ,но не е по моя вина.
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

През май 2013г. , когато минавах на преглед сервиза в , който минах оператора предложи сам да извърши прегледа(придвижване в/у валовете и спирачки) .
                Попитах аз недоверчиво сигурен ли е в това , което прави защото вала беше само един , но тъй като ме бяха изпратили там с уговорката , че знаят какво правят си траях и гледах.
                Двете гуми се въртяха в различна посока - същата процедура се повтори и при задният мост.
                Не знам правилно или е това ще се изкажат специалистите , но джипката все още си движи
                Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
                  Двете гуми се въртяха в различна посока - същата процедура се повтори и при задният мост.
                  Това не мога да си го представя Трябваше да снимаш клип Да не е било някаква оптическа измама ?
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Това не мога да си го представя Трябваше да снимаш клип Да не е било някаква оптическа измама ?
                    Не - валовете на лява и дясна гума въртят в различна посока - такова беше обяснението на "проверяващият"
                    "... не е първият 4Х4 автомобил , който проверяваме - пунктът е оборудван за прегледи на 4Х4 автомобили..." - цитат

Коментар

Съветските другари ето какво са приели:

ВНИМАНИЕ! Односевая ( стандартный вариант большинства пунктов ГТО) схема тормозного теста - может повредить Вашу вискомуфту или многодисковое сцепление в АКПП! Одноосевая схема с разнонаправленным вращением - может привести к пореждению LSD в заднем мосту!"" - и как бы в подтверждение второго высказывания в России, с 2005 года были внесены изменения в ,ГОСТ Р 51709-2001 Автотранспортные средства.

ГОСТ Р 51709-2001 Автотранспортные средства. Требования безопасности к техническому состоянию и методы проверки

5.1.2.6б Тормозное управление полноприводных АТС с неотключаемым приводом одной из осей или вязкостной муфтой в приводном валу проверяют только в дорожных условиях или на стендах, специально предназначенных (согласно инструкции по эксплуатации стенда) для проверки указанных полноприводных АТС и снабженных системой регулирования частоты вращения роликов, предотвращающей при торможении перераспределение тормозного момента с одного колеса на другие.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Съветските другари ето какво са приели:

ВНИМАНИЕ! Односевая ( стандартный вариант большинства пунктов ГТО) схема тормозного теста - может повредить Вашу вискомуфту или многодисковое сцепление в АКПП! Одноосевая схема с разнонаправленным вращением - может привести к пореждению LSD в заднем мосту!"" - и как бы в подтверждение второго высказывания в России, с 2005 года были внесены изменения в ,ГОСТ Р 51709-2001 Автотранспортные средства.

ГОСТ Р 51709-2001 Автотранспортные средства. Требования безопасности к техническому состоянию и методы проверки

5.1.2.6б Тормозное управление полноприводных АТС с неотключаемым приводом одной из осей или вязкостной муфтой в приводном валу проверяют только в дорожных условиях или на стендах, специально предназначенных (согласно инструкции по эксплуатации стенда) для проверки указанных полноприводных АТС и снабженных системой регулирования частоты вращения роликов, предотвращающей при торможении перераспределение тормозного момента с одного колеса на другие.
                        Съгласен съм с другарите!
                        Споделих преживяно

Коментар

Някой може ли да го преведе на нашия език?

Коментар

ВНИМАНИЕ! Едноосовата (стандартния вариант на повечето пунктове за ГТП) схема за спирачен тест - може да повреди Вашата вискомуфа или многодисков съединител в автоматичната скоростна кутия! Едноосовата схема с разнопосочно въртене - може да доведе до повреда на LSD в задния мост!" - и като че ли в подвърждение на второто изказване през 2005 в Русия бяха внесени изменения в ГОСТ :
                            Гост.....
                            5.1.2.6б Спирачното управление на пълноприводни МПС с неизключваем привод на едната от осите или с вискозитетна муфа в приводния вал се проверява само при пътни условия (на пътя) или на стендове, които са специално предназначени (съгласно инструкцията за експлоатация на стенда) за провера на указаните пълноприводни МПС и снабдени със система за регулировка честотата на въртене на ролките, предотвратяваща преразпределение на спирачния момент от едно колело на друго при спиране.
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
                              ...
                              А джипката QuadraDrive ли е? Демек с LSD/Vari-Lok отзад и отпред?
                              WG 2.7 CRD

Коментар

Как да процедираме при липсата на специализирани стендове по нашенеско ? Да рискуваме да ни потрошат колите или да пуснем 50 лева на бай Пешо и да минем гтп с мръсна газ? Миналата година в Балчик ме въртяха на шиш над 40 минути за лайняния им гтп, като 3 пъти се спомена за някаква бърза процедура и 15 лева екстра. Не ми е за парите, и 50 стотинки да бяха пак нямаше да им дам...
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X