Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки - годишен технически преглед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Чероки - годишен технически преглед

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
    А джипката QuadraDrive ли е? Демек с LSD/Vari-Lok отзад и отпред?
    Да Quadra Drive e .
    На предният преглед не посмяха да я качат на валовете в пункта , при регистрацията в КАТ също ми казаха да подминават валовете
    Май месец наближава (време за следващ преглед) ще видим как ще е този път.
    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
      Да Quadra Drive e ..
      На предният преглед не посмяха да я качат на валовете в пункта , при регистрацията в КАТ също ми казаха да подминават валовете
      Май месец наближава (време за следващ преглед) ще видим как ще е този път.
      Явно са били наясно с конструктивната особенност на автомобилът Ви. Великодушно са изършили пререгистрацията на МПС-то и вероятно сте получили знак за ГТП.
      В противен случай би следвало да не получите такъв знак, а да отидете на си направите прегледът във външен пункт за ГТП само с талон№1/малък/ ,след което да се върнете отново в КАТ за да си получите талон №2/голям/.Така е по-добре за това, че "не посмяха".
      Последно редактирано от sim43; 16-01-14, 23:20.

Коментар

И при мен в КАТ София при регистрацията ситуацията беше същата.Погледнаха,попитаха,4х4 ли е,и ми казаха да не спирам на валците!Ама март месец идва - ще видим!
        Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
        0888854582
        Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
        Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Някой с такъв талон за (първоначален) техн. преглед:

без указана дата, а само месец и година да има идея дали прегледът трябва да се извърши до началото на указания месец или до края му?
          WG 2.7 CRD

Коментар

На времето важеше до края на месеца. Предполагам, че е заварено положение.
            Но си виж застраховката до кога важи и се ориентирай по нея..
            Защото вече новия документ за прегледа ти ще бъде с дата/час и т.н.
            А застраховката няма да ти бъде валидна ако нямаш валиден технически преглед.
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Минавах преглед (не с Гранда) и ми казаха че ако е фул-тайм няма да се прави тест на спирачките.

Коментар

Ако автоматика е в положение N и раздатката също в N би трябвало колелата да си се въртят съвсем свободно и да може да се тестват спирачките и на само едноосов барабан.

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
                  Ако автоматика е в положение N и раздатката също в N би трябвало колелата да си се въртят съвсем свободно и да може да се тестват спирачките и на само едноосов барабан.
                  Не. Раздатка на N означава отделена раздатка от скоростната кутия, а не отделени мостове от раздатката. Връзката се прекъсва между раздатката и скоростната кутия. Всички проблеми със самоблокиращи диференциали и най-вече междуосевия си остават - ако врътнеш принудително задните колела, въртенето ще се предава и на предните.
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
                    Това би било възможно, но на Jeep с раздатка NV242 /примерно Liberty/, където има междуосев диференциал, а в положение "N" същият не е блокиран. Тогава мостовете могат да се въртят свободно и независимо един от друг. С 247 на Grand не става - там е с героторна помпа /gerotor coupling/.
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Така или иначе, другата седмица възнамерявам да мина преглед "Байчовците" обещаха да подложат ролки отпред и да тестват спирачките само на задния мост. Направих суха тренировка по поставяне раздатката на "N" - гасиш двигател - даваш на контакт, скоростен лост на "N" и бодеш с химикалка тук:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1-1.jpg
Прегледи:1
Размер:42.7 КБ
ID:5566550

докато на дисплея се изпише "4WD SYSTEM IN NEUTRAL"...

Стискайте палци, да-ми-не-потрОшат нещо у дЕференциЯло.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Не. Раздатка на N означава отделена раздатка от скоростната кутия, а не отделени мостове от раздатката. Връзката се прекъсва между раздатката и скоростната кутия. Всички проблеми със самоблокиращи диференциали и най-вече междуосевия си остават - ако врътнеш принудително задните колела, въртенето ще се предава и на предните.
                        След като е така - значи ще излезнеш по-лесно от валците. Теста няма да бъде коректен и щети няма да има!

Коментар

Според мен по-големият проблем с QuadraDrive е в пунктовете, които са чували, че има джипове с 4х4 и си казват: "Дай да въртим предните/задните гуми с еднакви обороти, ама в различни посоки и така кардана няма да се завърти и от там и другия мост". И в този случай LSD-то се изпича.......Докато ако ги завъртят в една посока, без да качват другия мост на ролки е много по-малка беля.

Аз също ще минавам другата или най-късно по-другата седмица и предварително разпитах в пункта точно пред Крафт-а на Цветан Лазаров в Дружба. Казаха ми(цитирам по памет) - Споко, повдигаме и подлагаме ролки на другият мост.
                          Последно редактирано от imarh; 22-02-14, 22:55.
                          WG 2.7 CRD

Коментар

Уффф.......споделяйте как е минало че и аз март месец тряа да вървя на преглед.До сега предишните ми коли и камиона се в циганската махала след аерогарата съм ги карал та се знам с момчетата дет бачкат там,ама кат говорих с тях и те така щели да слагат ролки,да въртят в различни посоки.......Предлагам ако има някъде пункт дето някой колега е/ще мине благополучно да свирка че да не потрошим колиците!Тва става въпрос за София.Па що и партньор на клуба да не стане!?!?
                            Разсъждавам си.......
                            Вчера си човърках по колата та бях вдигнал предния мост и за проба завъртях едното колело,другото се завъртя на обратно и започна да затяга тва дето го въртя с ръка.Та кво ли ще стане ако валците врътнат колелетата в различни посоки!?!
                            Последно редактирано от traun; 23-02-14, 13:16.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                            0888854582
                            Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                            Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                              Та кво ли ще стане ако валците врътнат колелетата в различни посоки!?!
                              Колата ще се измъкне....
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Така. Минах преглед. Тестваха и двата моста. Първо опрях предните гуми във валците, без да се качват на тях, за да нацелят отзад да подложат ролките пред задните гуми. После леко напред и колата стъпва на въпросните валци и ролки. За задния мост - същата процедура на заден ход. Изключих раздатката по посочения по-горе метод с бодене с химикалка под озадачените погледи на техниците. За моя изненада се оказа, че може да мине и без подлагане на ролки - мостът, който не е на валците - не се върти Сега пак чета - стр. 264 от ръководството за експлотация:

N (Neutral)Neutral—Disengages both the front and rear driveshafts
                                from the powertrain. To be used for flat towing behind
                                another vehicle. Refer to “Recreational Towing” in Section
                                5 of this manual.
                                Значи, позиция N на раздатката "откача" карданите.
                                Не знам доколко информацията може да ползва собственици на WJ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X