Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки - годишен технически преглед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Чероки - годишен технически преглед

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    ... Не знам доколко информацията може да ползва собственици на WJ.
    Може, щото това е схемата за "recreational towing" и при него. Дет се казва - RTFM ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Може, щото това е схемата за "recreational towing" и при него. Дет се казва - RTFM ...
      От друга страна те заклеват да използваш само "flat towing", а не колесар, вдигане на единия мост във въздуха и т.н.:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:towing.jpg
Прегледи:1
Размер:23.8 КБ
ID:5567315
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Така. Минах преглед....
        Това къде се случва?
        WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
          Това къде се случва?
          Пунктът е споменаван по-нагоре в тази или в други подобни теми. За да не правя реклама, само картинка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Techn_pregled.JPG
Прегледи:1
Размер:57.0 КБ
ID:5567409

Коментар

Значи, позиция N на раздатката "откача" карданите. Не знам доколко информацията може да ползва собственици на WJ.
            Може би откача и тока който управлява блокажите на "куадра2" на WК-то, на "куадра1" на WJ трябва да не стане ще чакме експеримент.....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Може би откача и тока който управлява блокажите на "куадра2" на WК-то, на "куадра1" на WJ трябва да не стане ще чакме експеримент.....
              Най-вероВатно. Щото като гледам схемите, не виждам как могат да се разкачат механично двата кардана. Така или иначе, без ролки няма да рискувам и при по-нататъшни прегледи.

Коментар

Току що минах технически преглед пред Крафта в Дружба. В пункта няма ала-бала и мерят всичко както си трябва, поне спрямо другите пункотве, които съм посещавал. Даже похвалиха колата, че е във завидно добро състояние отдолу
                На валяците оставиха колата на 4Hi на радатката и N на скоростите. Ролка сложиха само под едното колело на другия мост. Твърдяха, че коли без твърда блокировка на диференциалите преглеждат така. Въртяха може би 5-6сек. всеки от мостовете, като колелото в/у ролката се развъртя почти веднага, а това в/у земята след около 2-3 сек. започна да трепери и да се напъва, но не превъртя. Може би му трябваше още време/обороти/въртящ момент предполагам или LSD-то се усеща най-вече на кал/сняг или съм прекалил с LSD-добавката.
                WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                  . Може би му трябваше още време/обороти/въртящ момент
                  Да.
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И сега какво? Счупи ли се колата или теста е коректен. Да рабираме ли вече , че притесненията отпадат? Доколкото разбирам , ролката е сложна единствено ,за да освободят съответния мост и ида измерят действителносто спирачно усилие.
                    Последно редактирано от stilnik; 06-03-14, 11:09.

Коментар

• От: Гранд Чероки - годишен технически преглед

Според мен е абсурд да се строши колата от такъв опит. То тогава на първия камък/праг с превъртане на единия мост, ще бъде строшена раздатката.
                      Но също така е абсурд тест да е бил правилен и информацията - реална. Точно поради въздействието на 'неоткачените' възли...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Тогава , какъв е смисълът от ролката и 5те страници притеснения. По едно време започнах да си мисля,че моят 3.1 вече се е скапал след минаването на ТП, макар че логично беше да не е така! Тестът е коректен , защото участва само единия мост , а информацията не е реална , защото колата обикновенно спира с четирита си колела , ако са редовни спирачките, и динамичното натоварване на мостовета е различно.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                          .... Тестът е коректен , защото участва само единия мост , а информацията не е реална , защото колата обикновенно спира с четирита си колела , ако са редовни спирачките, и динамичното натоварване на мостовета е различно.
                          Теста не е коректен, защото усилието, което си наблюдавал на колелото, което е било в контакт с пътя е дошло от изпитваемия мост...
                          Т.е. при теста би трябвало да излезе, че например ти задържат спирачките..
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В този файл си пише кои модели 4х4 как минават преглед.
                            За някой модели JEEP си пише откровено Nein

http://www.heka-online.de/PDFs/DInfoPDF/BrPrAllrad.pdf
                            LZ1NDI
                            DR650SE K8

Коментар

Погледнах файла(защото и мен ме човърка нещо за моя джип) и там пише:

Land Rover | siehe „Rover“ | --- | ---
                              ;(
                              LR Discovery 300Tdi 1996
                              Subaru Outback 2.5 1998
                              Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
                                Погледнах файла(защото и мен ме човърка нещо за моя джип) и там пише:

;(
                                Пише "nein" за всички модели. А имам приятел с "Диско 2", минава с подлагане на ролки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X