Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бял пушек Jeep wj 3.1 1999

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: бял пушек Jeep wj 3.1 1999

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
    Втулките /ризите /са мокри...
    Може, без разрез не се виждат какви са.
    Освен това трябва да се вземе и с колко са шлайфани главите. Щото с всеки шлайф се намалява горивната камера и става свръх-компресия, която гарнитурата не може да издържи. Не знам и след три пъти сваляне и качване на главата само в тоя му ремонт какво правим с болтовете?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      ..... Не знам и след три пъти сваляне и качване на главата само в тоя му ремонт какво правим....
      Купуваме V8 .....
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това е лудост ...
        Не съм запознат с тия джипки ... но като чувам какви пари се хвърлят за ремонти на глави .... сметнете по колко км карате на година и дали наистина V8 не е добра идея.
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

И както бях обещал да пиша след сглобяването..
          Сложихме главите.. запалихме камиона и само се видяха усмивките по лицата ни след като си загря нормално без да има някакви течове.. без да пуши.. без да тече масло от някаде
          Успешен ремонт поне до сега
          Ще пиша пак след време

Коментар

Може, без разрез не се виждат какви са.
            Освен това трябва да се вземе и с колко са шлайфани главите. Щото с всеки шлайф се намалява горивната камера и става свръх-компресия, която гарнитурата не може да издържи. Не знам и след три пъти сваляне и качване на главата само в тоя му ремонт какво правим с болтовете?
            Може много да спорим с теб по този въпрос.Кажи къде да прочета ,че ако главата е шлайфана с 0.15 кой размер гарнитура да ползвам?
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

Няма къде да прочетеш подобно нещо. Не се разрешава каквато и да е обработка на главата, включително и шлайфане. Така е по дебелите книги. Ремонтния размер е предвиден за други цели. Иначе по пътя на логиката - с колкото си шлайфал главата, толкова прибавяш към гарнитурата. Болтовете се сменят задължително, ама са малко скъпички.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Може много да се спори. Трябва да се почне от там, че главата е крива. Тоест, отнема се 0,15, но не по цялата равнина.
                Кой може да сметне с колко и къде е намален обема на горивната камера?
                Опитните майстори качват размера след всеки шлайф, щото са се парили. Включително и аз наскоро.

Коментар

По дебелите книги пише за минимална височина на главата след шлайф.За блтвете е ясно.
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Като се зачетох видях, че конкретната глава може да се шлаифа. Става въпрос за написано на книга, то ясно, че иначе няма проблеми, стига да не стане много тънка. За този мотор минимума е 89,95мм.
                    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Гарнитурата не е ли в зависимост от "стърченето" на ризите над блока?Това че са шлайфани главите няма значение ,важното е да са еднакви по размер и болтовете да не са по дълги ,ако са старите .

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
                        Гарнитурата не е ли в зависимост от "стърченето" на ризите над блока?Това че са шлайфани главите няма значение ,важното е да са еднакви по размер и болтовете да не са по дълги ,ако са старите .
                        Май това е истината!
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Може много да се спори. Трябва да се почне от там, че главата е крива. Тоест, отнема се 0,15, но не по цялата равнина.
                          Кой може да сметне с колко и къде е намален обема на горивната камера?
                          Опитните майстори качват размера след всеки шлайф, щото са се парили. Включително и аз наскоро.
                          Ако ми покажеш къде е горивната камера на тази глава те признавам.
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

Ако ми покажеш къде е горивната камера на тази глава те признавам.
                            Няма да споря повече! В главата е и основно в бренера.
                            Който иска да слага стандартна гарнитура на шлайфана глава. Аз наскоро смених 5 глави на джип с гарантиран произход от Германия. Гаранция че тук никой не го е барал. Немците бяха правили веднъж само главите и гарнитурата беше "първи ремонт".

Коментар

Такова нещо като първи ремонт при гарнитурите няма,за лагери и бутала може.РАЗМЕРА гарнитурата се определя от буталото и цилиндъра.Бренера е предкамера.
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Такова нещо като първи ремонт при гарнитурите няма,за лагери и бутала може.РАЗМЕРА гарнитурата се определя от буталото и цилиндъра.Бренера е предкамера.
                                Нали не очакваш да помня колко е била дебела? Отбелязал съм "първи ремонт" в кавички, което ще рече един размер над стандартния. Колко е стандартния и колко следващия размер също не помня, а и сега не ми трябва за да се ровя.
                                Както казах всеки може да слага каквото си иска, и съответно да си поема отговорноста. Мен така са ме учили хора с много по голям опит в практиката, отколкото в теорията. Пък и както казах имам собствен горчив опит.
                                П.П.
                                А ако искаш да се хващаме за думите и да бъдем точни, бренера в тоя случай е вихрова камера, а не "предкамера". Има разлика.
                                Последно редактирано от Аndro 160; 31-03-11, 22:13.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X