От: бял пушек Jeep wj 3.1 1999
бих допълнил и шлайфане на плочките пред първа и зад 5-та глава, защото съм сигурен, че не са ги шлайфали, както и капака на клапаните...
Първоначално публикуван от hristorama
Преглед на мнение
Изглеждаше наистина хубав джип, но както казват мишката си имала опашка... Как нито един от нас не се сети да отвори казанчето с антифриз когато го купувахме, само забелязхме че пластмасата на радиатора горе е лепена с нещо като силикон и си казахме колко да е един радиатор все ще да го сменим (защото цената на джипа чесно казано беще с около 1000 лв. по-ниска от другите по сайтовете в и-нет). Човекът от салона ни караше видимо всичко му беше наред на джипа.. температури и т.н. Купихме го (Jeep Grand Cherokee 3.1 TD). Когато баща ми се е прибирал към къщи след прехвърлянето на джипа и всичко... му светнала лампичката за ниво на антифриза и когато пуснал климатика не духало топло... Закарахме го на майстор да провери парното и се започна с приключленията. Той помисли, че малкото радиаторче, което се намирало някъде зад таблото е запушено, но човекът се усъмни защото просто нямало какво да му се запуши и започна да търси проблемът другаде. Когато отидохме беше развързал маркучите от радиатора за охлаждане на двигателя и оттам ни показа каква гадост е изтекла. Явно някаква добавка за да може да мине номера за продажбата. Решихме да потърсим и друго мнение при друг майстор и той ни каза че не надувало много тръбите и неможело да е гарнитура или глава.. ако било незнам си кво щяло да стане и незнам си що... Човекът сякаш се опитваше да ни успокои.. Каза да се приберем и всичката гадост от добавката да я измием да махнем връщащите маркучи към казанчето и да наливаме постоянно вода и да прочистим хубаво радиатора. Прибрахме се и речено сторено, но течността постоянно се пенеше. Решихме, че може да е от термостата и да не позволява да се отвори големия кръг (не съм вещо лице и нищо не разбирам от ДВГ само обща култура) махнахме го и мисля че бяхме прави до някъде, защото излезнаха още сума гадости... напълнихме с оцет и така престоя една нощ (сигурно попеляхме оцет за доста туршии... тц тц...) На следващия ден си сложихме тръбичките към казанчето и карахме до Пловдив и на обратно за да се повърти още и когато се върнахме махнахме оцет-а изплакнахме и напълнихме с антифриз. Запалихме и всичко изглеждаше доста по-добре даже духаше топло през радиатора... Уви пяната си я имаше.. все тази пяна... Наложи ни се да ходим до Габрово през Шипка.. преди да тръгнем пак светна въпросната лампа за антифриз... реакция от баща ми никва... наляхме нафта и тръгнахме.. но на бензиностанцията забелязах че пропушва бял дим от аспуха.. На разклона преди карлово преди да започнем да се изкачваме вдигна и температура спряхме... видяхме че няма антрифриз и доляхме ( бяхме се подготвили... ). Газ нагоре.. и горе почивка пак лампата... пак доляхме (2 литра до тук)... Вече чесно да ви кажа му беше като че ли все едно какво ще стане само да стигнем до габрово и вече там като спряхме взехме още антифриз, но... така и не стигнахме да сипваме от него... Баща ми се ядоса. Изключихме двигателя явно беше вече че смесва горивото с антифриза след като никаде нямаше теч. Обади се на един наш приятел познат пътна помощ да идва да ни взима и направо му каза да го кара към някакъв майстор разбирач, че си е е*а*о майката.. Свършихме си работата в Габрово и обратно към Пловдив. Отвориха двигателя и налице следното:
Благодаря предварително на всички отзовали се! И @rosen_dim обади се да пием по кафе да споделим малко злощастен опит.
а и читав екземпляр от тези (до колкото може да се нарече читав де) струва колкото твоя + ремонта му...
Коментар