Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бял пушек Jeep wj 3.1 1999

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: бял пушек Jeep wj 3.1 1999

И на мен ми предстои. Кажи как е след време. Всичко ОК ли е след ремонта?

Коментар

Първоначално публикуван от fvr Преглед на мнение
      И на мен ми предстои. Кажи как е след време. Всичко ОК ли е след ремонта?
      "Да чукам на дърво" - нема ядове!
      Мърка като коте. Първите 1000 км не съм вдигал повече от 2500 оборота и след това - "пей сърце". - доволен съм от ремонта!
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
        Колега мойто мнение е да сложиш нови болтове защото по принцип има умора на метала и старите се разтягат и гаранция че ако сложиш старите след наколко хилади пак гарнитури.Във германия като сам копувал гарнитура върви комплент с болтовете а не като в БГ по отделно не на празно ги дават в комплекта с гарнитурите . и задължително метална гарнитура!!!!!!!!!!!Успехххх
        Нови болтове задължително, или "майстора" дето плозва стари болтове, щото не му знам името, да мери дали не челосват някъде(дали болта не е по-дълъг или равен от/на дълбочината на отвора, в този случай няма стягане на гарнитура, а само разтяге на болта в отвора - вредно и за болта и за отвора) - от опит при леки автомоболи, където, надявам се ДВГ не е много по-раличен.

Коментар

добре де...при мен охладителната течност е наред..но ми се стори че при студен двигател (запален след около минута) пушекът не е бял..а сив...това..пак ли е подобен проблем които описвате..?ако не друг двигател се присажда - бензинов
          понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
          JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
          Honda Shadow VLX 600 - 1999
          FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
          Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
            добре де...при мен охладителната течност е наред..но ми се стори че при студен двигател (запален след около минута) пушекът не е бял..а сив...това..пак ли е подобен проблем които описвате..?ако не друг двигател се присажда - бензинов
            При излизане на бял пушек от ауспуха и намаляване на нивото на антифриза - 100% спукана глава или издухана гарнитура /по-малко вероятно-защото е метална/.
            Ако пушекът е сив или синкав - гори масло! -работата става дебела.
            ________________________________________________________________________________________

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
              При излизане на бял пушек от ауспуха и намаляване на нивото на антифриза - 100% спукана глава или издухана гарнитура /по-малко вероятно-защото е метална/.
              Ако пушекът е сив или синкав - гори масло! -работата става дебела.
              ))) е ако е така ще си търся бензинов двигател )) имам в излишък
              V6 2300 кубика .че и на характеристика са еднакви , само че е по лек и два пъти по мощен от дизелака

Влади

Коментар

))) е ако е така ще си търся бензинов двигател )) имам в излишък
                V6 2300 кубика .че и на характеристика са еднакви , само че е по лек и два пъти по мощен от дизелака
                аз ти гарантирам, че 9 от 10 Черокита като твоето горят масло.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                  аз ти гарантирам, че 9 от 10 Черокита като твоето горят масло.
                  ))уточни се ! дали са 4итави или издухани )) или вси4ки са еднакво горящи масло )) вроден дефект ))

Влади

Коментар

))уточни се ! дали са 4итави или издухани )) или вси4ки са еднакво горящи масло )) вроден дефект ))
                    Всички са на по кой нае колко километра, а този мотор е малко слабичък за това купе и се натоварва повече отколкото би се натоварил в едно Рено, да речем. По-скоро исках да те успокоя да си караш колата и да не се занимаваш с глупости от рода "вграждане на мотор" отколкото да те обиждам на двигател!

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                      Всички са на по кой нае колко километра, а този мотор е малко слабичък за това купе и се натоварва повече отколкото би се натоварил в едно Рено, да речем. По-скоро исках да те успокоя да си караш колата и да не се занимаваш с глупости от рода "вграждане на мотор" отколкото да те обиждам на двигател!
                      да не спамя . но след като му сложих 31' гуми стана тромаво ;(

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        аз да се похваля.
                        Най накрая / след 20 дена ремонт - две глави спукани/ ми го зглобиха и си го подкарах с кеф. Дано да нямам проблеми повече.
                        Джипката върви като нова - е олекнах 1350 лв. , но това си е в реда на нещата.
                        Сменихме гарнитурата- 250лв от Скорпион13 , гарнитура на капака, гумички на клапаните, някакви тапи /по главите/ и т.н.
                        Голямото чакане беше за : проверката, заваряването , втора проверка , шлайфане и на 5-те глави - 15дена и 490лв.
                        Големия зор мина, сега само газ и каквото сабя покаже.
                        С такъв ремонт, една година изкара ли.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          С такъв ремонт, една година изкара ли.
                          Да чукна на дърво , вече 8000 км му навъртях и не съм имал ядове!
                          Спазвам правилото:
                          НЕ СЕ ГАСИ ВЕДНАГА , СЛЕД ДЪЛЪГ ПЪТ!!!
                          Чакам си 8-10мин да работи на място и след това гася! -ЗАКОН!!!
                          Никога не форсирам на студено /не загрял до 60градуса/ мотор.
                          Не вдигам повече от 3000 оборота / с изключение - само при екстремно изпреварване/!
                          На дълъг път ползвам автопилота и го закрепям на 90 или 120.
                          Май му намерихме цаката на любимия на всички ВМ мотор.
                          До колкото се разбра , този мотор е проектиран за военни катери и е добре да работи на по-ниски постоянни обороти /2000 -2500/, без много изцепки.
                          Като гледам какви проблеми създават 2,7 и колко пари коства отстраняването им, направо съм щастлив собственик на ВМ мотор - никога няма да го сменя за друг, на този етап!
                          Бензина е за предпочитане, но по икономически причини НЕ излиза сметката.

Коментар

8000км е прекалено малък пробег.
                            След една година ще питам пак.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              8000км е прекалено малък пробег.
                              След една година ще питам пак.
                              А бе Ти си питай - нема лошо!!
                              Па като минаваш покрай Пазарджик, се обади да се видиме , да почерпим!

Коментар

От: бял пушек Jeep wj 3.1 1999

Понеже Кинекса забрави да те пита, сподели как е камиона, давал ли е ядове след ремонта, механични, електрически... Това дето казваш 8- 10 мин преди да изгасиш ми се струва напълно излишно. 1 макс. 2 минути е предостатъчно на место преди гасене, като се прави толкова заради турбото колкото за последната глава. На студен и аз избягвам да форсирам, ма мине ли 40 почвам да си го карам, мързи ме да го чакам да загрее 15 минути, особено по това време на годината, пък и съм сложил QMI SX6000 добавка за масло и съм много доволен. Напоследък причувам почукване от време на време, като че не влиза нафта в някой от цилиндрите, ма мисля една диагностика на помпата да направя, иначе като цяло мотора върви отлично. Малко разхода е в повече особено като закотвя автопилота на 140 по магистралата ама пак бива.
                                R 727cc BB KIT
                                ZJ V8
                                WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X