Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: До: Какво направих по джипа днес?

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
    Колко струва това масло и от къде го купи?
    Един приятел, който работи във фирмата-вносител на Кастрол, ми го уреди на смешната цена от 23 лева литъра - оригиналното Мопарско 75-140 е 75 лева литъра и едва ли е по-добро.
    Иначе нормалната продажна цена на дребно на тоя Кастрол е около 35-40 лева литъра.
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Преди няколко дни бях изненадан от локвичка масло на асфалта. Установих източника на теча, след съпоставка с други "произведения на Рено" (Джийп-овете на baideni и lcr), като "виновник" се оказа вакуум-помпата.

Предположенията, изразени в разговора ни с Влади, се оказаха верни - платното в помпата беше повредено.
      След няколко часа борба с 8-те винта на неудобно място, "виновникът" се появи. На снимките се виждат разкъсванията.

Останалите части, след почистване и профилактика, ще се върнат обратно по местата.

Утре предстои закупуването на ново платно (12 лв. от магазин за авточасти за Рено) и монтаж.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Ма..му стара, много е гадно да караш джип и да си купуваш части за Рено!?!
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

оф-топик:
          Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
          Не винаги, Данчо.
          В доста случаи, по-лесно се намират и то - на добри цени.
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
            Щом си мераклия, тогава отивай в Балканстар и си го купи "оригинално Мопар" примерно за 60-80 лв.
            ________________________________________________________________________________________
            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
              Щом си мераклия, тогава отивай в Балканстар и си го купи "оригинално Мопар" примерно за 60-80 лв.
              Човек да се не помайтапи ...
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Днес почти си сложих газова уредба на Вранглера. Останаха тоците ама там не пипам,че може да не тръгне повече. А,и реших да си боядисам скобите на предния капак,че малко ръждиви..............е, скъсах ги и двете. Та утре ще видя как ще ги правя нови.
                [COLOR="black"][B][I]Wrangler 2.5i[/I][/B][/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от boris75 Преглед на мнение
                  Днес почти си сложих газова уредба на Вранглера. Останаха тоците ама там не пипам,че може да не тръгне повече. А,и реших да си боядисам скобите на предния капак,че малко ръждиви..............е, скъсах ги и двете. Та утре ще видя как ще ги правя нови.
                  Ти с какво боядисваш..?! С флекс ли..?!

Коментар

• От: Какво направих по джипа днес?

Днес смених масло в скорости, раздатка, преден и заден диф. Не мина без да се опуля, защото като отворихме задния диф, се видя това:

Явно този диф е имал някаква история (премълчана от, иначе, "коректния" предишен собственик). Някои детайли са сменени, други са оставени, за да се помни историята, вероятно и да се спестят малко пари. Цялата поддръжка е била в БС. Там ми казаха само, че е сменяно масло в дифа, но не знаем защо.
                    Предният пък беше пълен с вода. Почвам да си мисля, че е стоял в някой наводнен гараж
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Задния диф виеше ли ти...всъщност продължава ли да вие след смяната на масло?
                      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                        Задния диф виеше ли ти...всъщност продължава ли да вие след смяната на масло?
                        А бе, то нали вече ме гони параноята, та между 90 и 100 км/ч, при "равна" газ, мисля, че имаше някакъв лек звук, но не знам дали не е нормално. След смяната не го чух, но и не съм карал много. Имаше малко стружки, но нищо друго. Само касетата не изглежда като нова.

Коментар

Разбирам. Дано няма проблеми. На мен започна да ми вие при ниска скорост, особено когато отнема газта преди да спра. Не присъствах на отварянето, но след ремонта видях лагерите.....които не приличаха на нищо...бяха изядени. Казаха ми, че липсва един зъб, но не е фатално. Дано всичко е наред. Виенето може и от гумите да е или наистина параноя .
                          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                            Виенето може и от гумите да е или наистина параноя .
                            Поне така ще се успокояваме, преди да стане време за нов диф...

Коментар

Ами нали трябваше да ги сваля първо. Е, свалих ги - направо ги убих.
                              [COLOR="black"][B][I]Wrangler 2.5i[/I][/B][/COLOR]

Коментар

Смених си маслото на раздатката 247 на WJ-я.
                                Събра точно 1,6 литра.
                                Пробките са с шестограм 10мм.
                                ________________________________________________________________________________________
                                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X